6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii au misiune dificilă cu Piteştiul (VIDEO)

Baschetbaliştii au misiune dificilă cu Piteştiul (VIDEO)

Înfrângerea drastică din meciul de luni, de la Cluj, i-a readus cu picioarele pe parchet pe jucătorii echipei SCM „U“ Craiova, care se pregătesc de un test foarte important. Echipa lui Aco Todorov întâlneşte duminică, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bănie, pe BCMU FC Argeş Piteşti, o grupare cam de acelaşi nivel, confruntarea contând pentru etapa a 6-a din Liga Naţională.
Managerul grupării alb-albastre, Marius Toma, a afirmat că partida este extrem de importantă şi că obiectivul Craiovei este victoria, întrucât punctele ar menţine-o în cursa pentru primele şase locuri, însă a punctat că în cazul unui eşec bătălia pentru accederea în play-off nu este pusă în pericol.

„Din punctul meu de vedere, ne aşteaptă cea mai grea partidă din acest sezon şi avem nevoie de victorie. Întâlnim o echipă care a pierdut drastic la Sibiu, apoi a câştigat la Timişoara, cu Dinamo, la Steaua, aşa că vin după nişte rezultate bune. Şi noi am avut câteva victorii importante, dar venim după acest eşec drastic de la Cluj (scor 95-68 – n.r.) şi mă aştept la o partidă încrâncenată, în care presiunea este pe noi, pentru că ei nu au nimic de pierdut. O victorie ne-ar menţine în calculele pentru primele şase echipe din clasament. Băieţii s-au pregătit foarte bine pentru această partidă. Piteştiul şi-a permis jucători mai scumpi, mai experimentaţi, dar noi suntem mulţumiţi de lotul pe care-l avem în acest moment şi nu vom căuta un alibi în privinţa bugetului. Trebuie să fim la fel de determinaţi cum am fost în partidele de pe teren propriu cu Oradea şi Sibiu. Asta este reţeta pentru a obţine o victorie duminică. Meciul cu Piteştiul este important, dar nu decisiv. Noi ne dorim să mergem în play-off de pe o poziţie de Top 6, dar campionatul este lung şi imprevizibil“, a declarat Toma, în cadrul unei conferinţe de presă.

Jucătorii fac apel la public

Din rândul jucătorilor de la SCM „U“ Craiova, Camil Berculescu şi Morris Curry îşi doresc să uite rapid de eşecul de la Cluj şi să câştige cu Piteştiul pentru ca echipa să-şi regăsească echilibrul, iar pentru asta au făcut un apel către iubitorii de baschet să vină în număr cât mai mare şi să-i susţină.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu duminică, împotriva celor de la Piteşti. Trebuie să jucăm mult mai bine decât am făcut-o la Cluj, trebuie să executăm mult mai bine schemele şi să etalăm un joc mult mai solid şi să ne adjudecăm victoria. La Cluj a fost un duş rece pentru noi, am jucat împotriva unei echipe care era într-o situaţie destul de disperată, flămândă după rezultate pozitive. Clujul este formaţia cel mai bine cotată din campionat. Ei au o serie de jucători experimentaţi, un antrenor experimentat, şi au jucat mai bine decât noi în această partidă. Adevărata faţă a echipei noastre este undeva la mijloc, comparând evoluţiile din primele trei etape cu ultima, deci avem multă muncă de depus în continuare“, a spus Morris Curry.

„Cu siguranţă, este cel mai important meci pentru mine, pentru că fiecare joc oferă o şansă nouă să demonstrezi ce ştii. Trebuie să eliminăm pesimismul pe cât posibil şi trebuie să ne ajutăm unii pe alţii ca să construim echipa cât mai bine. Va fi un meci destul de bun, avem toţi şanse să jucăm şi vrem victoria. Noi o să dăm tot ce-i mai bun şi o să încercăm să câştigăm fiecare meci pe care îl vom disputa. Trebuie să fie un public numeros la acest meci. Trebuie să susţinem echipa oraşului şi îi încurajez pe suporteri să vină la meci, pentru că avem nevoie de ei“, a punctat Camil Berculescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS