6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Burcea: Să nu ne îngroape cât timp mai respirăm!

Bogdan Burcea: Să nu ne îngroape cât timp mai respirăm!

Clubul SCM Craiova a organizat ieri o conferinţă de presă în care antrenorul formaţiei feminine de handbal, Bogdan Burcea, a prefaţat întâlnirea cu Corona Braşov, din Liga Florilor, programată astăzi, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, şi a vorbit şi despre dubla din turul trei preliminar al Cupei EHF, cu Borussia Dortmund. Tehnicianul craiovean a adus în discuţie şi atitudinea unor suporteri şi a anumitor persoane importante din jurul echipei care au criticat sportivele după ultimele rezultate nefaste, amintindu-le că şi anul trecut au fost probleme şi la finalul sezonului competiţional SCM Craiova a fost vicecampioană şi a cucerit şi Cupa EHF.

„Port responsabilitatea rezultatelor“

Strategul handbalistelor de la SCM Craiova a admis că echipa este departe de forma care ar trebui să o aibă şi îşi asumă rezultatele, dar ştie ce trebuie făcut ca să depăşească momentul nefast.

„Nu am mai apărut cam demult la conferinţa de presă, din motive întemeiate, nicidecum din lipsă de respect pentru dumneavoastră. Aş vrea să începem cu etapa de mâine (astăzi – n.r.), cu meciul din compania Corona Braşov, una dintre echipele care s-au întărit destul de bine în acest sezon şi care se află pe locurile fruntaşe. Corona este o echipă puternică şi porneşte cu prima şansă prin prisma ultimelor prestaţii, însă aş dori ca nimeni să nu ne îngroape cât timp mai respirăm. Sunt aici pentru că port responsabilitatea rezultatelor, exclusiv. Ţin să afirm că am încredere în echipa pe care o conduc, indiferent de ultimele rezultate, care sunt nefaste. Îmi pare rău pentru suporterii adevăraţi, care atât sezonul acesta, cât şi în cel trecut s-au aflat lângă noi în momentele nefaste, şi le mulţumim pe această cale, iar acum vorbesc în principal pentru ei. Îi asigur că nu suntem nepăsători, de la meci la meci căutăm să găsim soluţii ca să producem un declic, pentru că e clar că echipa se află într-un moment nefast. Atât noi, cât şi fetele ne dorim să spargem gheaţa şi când spun asta nu mă refer la un anume rezultat sau o eventuală victorie asupra Coronei Braşov, ci mă refer la evoluţii. Echipa este departe de valoarea pe care eu consider că o are şi cel mai important lucru este să ne îmbunătăţim jocul atât defensiv, cât şi ofensiv“, a spus tehnicianul handbalistelor de la SCM Craiova.

Atac la suporterii de rezultat şi la oamenii de „bine“

Bogdan Burcea nu a ezitat să-i tragă de mânecă pe suporterii care au sărit imediat la gâtul handbalistelor sale după ultimele rezultate proaste şi le-a amintit şi oamenilor importanţi care au dispărut de lângă echipă că şi anul trecut au fost probleme, dar că s-au rezolvat şi aşa va fi şi acum.

„Am continuat la această echipă cu nişte fete extraordinare. Fetele merită respectate, pentru că realizările lor nu le va «zugrăvi» nimeni în următorii 20 de ani. Eu le protejez, le respect şi am încredere în ele. Sunt convins că nu-şi doresc nimic altceva decât să revină acolo unde merită. Acest blocaj psihic, şi nu vorbim despre o sportivă sau două, este al echipei şi facem tot ce ne stă în putinţă să ne revenim. Este nevoie de mult mai mult pentru a ne îndeplini obiectivele, în principal, în perioada următoare, calificarea în grupele EHF, şi pe plan secundar evoluţii cât mai bune şi mai constante în campionat, care să ne asigure accederea pe podium. Nu este un recul după performanţa din sezonul trecut. Echipa s-a schimbat şi n-aş vrea să revin la perioada din primăvară, când puteam să aducem ce aveam nevoie, însă noi am ales să culegem bobocii toamna. Rezultatele de anul trecut nu ne pot influenţa negativ, dar pozitiv da. Ar trebui să sesizăm cu toţii că această echipă, prin performanţele obţinute în special pe plan european, a stimulat alte cluburi, care au făcut investiţii masive, şi se şi vede acest lucru, spre deosebire de noi, care am crezut că totul vine din inerţie, care am crezut în primăvară că unii au învăţat şi ştiu cum se manageriază o astfel de echipă şi uite că nu este aşa. Spuzele le trag eu şi mi le asum, pentru că, dacă nu o făceam, trebuia să mă mut, şi era normal, însă am ales să continuu cu o parte din fete şi nu-mi pare rău deloc. Am avut ofertă în vară de la Dinamo, în Divizia B, dar am refuzat categoric. Nu m-am întors la Craiova ca să mai plec, chiar dacă asta înseamnă să mai fiu antrenor la SCM Craiova sau nu. Nu este relevant de unde am mai avut oferte eu sau restul sportivelor. Sunt încrezător, faţă de scepticii care au fost sceptici şi anul trecut şi îmi aduc aminte că pe vremea asta erau nişte doamne încălţate cu pantofi de 12 cm şi stăteau pe gâtul nostru, după care au ajuns să ne pupe şi să ne plimbe. Un lucru care m-a deranajat este legat de Flori Stanciu. Ea, săraca, trăită vreo 13 ani prin Irlanda, a venit la mine după meciul de aici, cu Bistriţa, răvăşită că au înjurat-o nişte oameni şi ştiţi fiecare ce caracter este… Pot să ies acum şi să vorbesc despre acei aşa zişi suporteri? Nu! Am încredere şi să dea bunul Dumnezeu să fim inspiraţi, să formăm o echipă unită în meciurile următoare, şi o să vedeţi cum bat tocurile din nou pe lângă noi dintr-o dată“, a afirmat, supărat, Bogdan Burcea.

Vrea jucătoare valoroase

Tehnicianul lui SCM Craiova a criticat politica de transferuri făcută anul trecut şi speră ca mai-marii clubului să fi învăţat ceva şi în sezonul acesta să se mişte din timp şi să aducă handbaliste de valoare dacă vor o echipă de temut în Europa.

„Cred că se impune să mai fie completat lotul, însă nu o să mai fac acest lucru de dragul de a-l face. Dacă vom reuşi, ipotetic vorbind, pentru că este foarte greu, o s-o facem cu sportive de valoare, care ne pot ajuta. De o săptămână şi ceva sunt discuţii cu patru sportive din afara ţării, iar dacă reuşim să aducem măcar una ar fi extraordinar. Ele ne-au spus clar că vin doar dacă evoluăm în cupele europene! Nu ne puteam reorienta în vară. Faptul că în lunile ianuarie, februarie, martie au făcut alţii ce trebuia să facem noi ne-a dus în imposibilitatea asta. În momentul în care am fost creditat până la urmă să fac în continuare alcătuirea echipei pentru noul sezon era deja tardiv. Tot ce înseamnă jucător de valoare nu aşteaptă luna martie sau vacanţa din iunie sau mai, când am realizat noi ultimul transfer. Sper să învăţăm din toate acestea şi până în luna ianuarie, cel târziu, să reuşim să «arvunim» sportivele pe care ni le-am propus pentru sezonul viitor“, a tunat Burcea.

„Sunt responsabil să aduc această echipă pe linia de plutire“

Antrenorul craiovean a vorbit în final şi despre dubla cu Borussia Dortmund, considerând că accederea în grupele Cupei EHF depinde în mare măsură de forma pe care o va avea echipa sa în cele două manşe.

„Avem informaţii despre Dortmund şi de la profesorul Gheorghe Tadici, şi din Germania. Avem destule meciuri de vizionat şi eu cred că va fi o dublă foarte grea şi spun asta pentru că noi traversăm o perioadă proastă. Sper ca începând de mâine (astăzi – n.r.), în meciul cu Corona Braşov să ne regrupăm, să învingem şi să ne calificăm apoi după această dublă cu Borussia în grupele EHF. Au jucătoare bune, au trei olandeze, două unguroaice, o japoneză, însă cred în această echipă în continuare. Am văzut că sunt nişte arbitri din Marea Britanie şi va fi interesant să-i vedem, însă totul, ca şi până acum, depinde de noi. Repet, sunt responsabil să aduc această echipă pe linia de plutire“, a punctat Bogdan Burcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS