12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii Craiovei luptă-n Cupa României. Update: Victorie frumoasă pentru alb-albaştri

Handbaliştii Craiovei luptă-n Cupa României. Update: Victorie frumoasă pentru alb-albaştri

UPDATE: Victorie frumoasă pentru alb-albaştri

Universitatea Craiova s-a calificat în optimile Cupei României la handbal masculin, după ce s-a impus astăzi, în Sala „Ion Constantinescu“, în faţa grupării HC Szejke Odorhei cu scorul de 36-31 (18-15).
Craiova: Gheorghiță, Lupitu – Luntraru 7, Ianași 7, A.Păun 7, Ciorogaru 5, Gușatu 5, , Iovănescu 5, Mănescu, Rușeanu, M.Păun, Zaritchi.
Odorhei: Jobb – Fekete 8, Buguleț 5, Daninfeld 4 Kopacz 3, Konya 3, Tăuțean 3, Komparaly 2, Jere 1, Pal 1.
Aruncări de la 7 m: 0/0 – 3/3
Eliminări: 4x2min – 2x2min.

Galerie foto, declaraţii şi alte amănunte, în GdS de mâine.

––––––-

Echipa masculină de handbal a CS Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Valea Vlăicii, pe HC Szejke Odorhei, într-un joc contând pentru faza şaisprezecimilor de finală ale Cupei României. Întâlnirea se anunţă foarte echilibrată întrucât ambele echipe evoluează în eşalonul secund al ţării şi au avut parte de un parcurs oscilant, cu un plus pentru băieţii noştri, antrenaţi de Cătălin Popescu. Gruparea din Bănie stă mult mai bine în clasament, regăsindu-se pe poziţia a doua din seria C, după trei meciuri jucate, cu şase puncte, bifând două victorii, 34-21 cu CS Universitar Politehnica Timişoara şi 33-22 cu Unirea Sânnicolau Mare, şi o înfrângere, 25-30 cu CSM Şcolar Reşiţa. La rândul său, HC Szejke Odorhei ocupă locul patru în seria D a Diviziei A, având următoarea linie de clasament: o victorie (34-26 cu AHC Potaissa Turda), un egal (22-22 cu HC Sibiu) şi două înfrângeri (32-33 cu CSM Oradea şi 26-28 cu HCM Sighişoara).
Partida va fi arbitrată de Ionuț Cazan și Gesur Suliman, ambii din Constanţa, în timp ce FRH l-a delegat ca observator pe Radu Chirvase, din București.

Optimismul primează în tabăra olteană

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Cătălin Popescu, ştie că misiunea elevilor săi nu este deloc uşoară, dar consideră că au prima şansă la calificarea în optimi, ţinând cont de faptul că au avantajul terenului propriu.

„Va fi un meci echilibrat, pentru că întâlnim o echipă sensibil egală valoric cu noi, din informaţiile pe care le am. Este un meci de Cupă, deschis oricărui rezultat, se joacă într-o singură manşă, iar noi vrem să ne facem jocul şi să câştigăm. Avem avantajul terenului propriu şi trebuie să profităm. Ne dorim să mergem în optimi, ca să întâlnim o echipă din Liga Zimbrilor şi să vedem adevăratul nivel la care ne aflăm la ora actuală. Dacă ne calificăm în optimi, poate să vină orice echipă, Dinamo, CSM Bucureşti, iar cu ocazia asta poate sensibilizăm un pic oamenii de prin Craiova şi vin să vadă şi ei un handbal masculin la un nivel mai ridicat“, a declarat strategul alb-albaştrilor, pentru GdS.

„Ştim ce au făcut în campionat, dar nu e edificator clasamentul în momentul ăsta. Din ce am auzit, în ultimul meci au jucat mai dur, am înţeles că au avut şi nişte cartonaşe roşii, dar sperăm să fie bine, să nu avem parte de accidentări, ci de un joc antrenant şi frumos. Dacă o să ne facem jocul, atunci este ok. Am avut şi noi probleme medicale după ultima deplasare, dar acum toată lumea e aptă“, a mai spus Cătălin Popescu, explicând şi de ce se joacă de la ora 12.00 şi nu seara, când ar fi putut veni mai multă lume la sală: „A fost propunerea lor să jucăm de la 12.00 şi am acceptat. Ne-au rugat să nu fie prea târziu, ca să poată să se întoarcă şi ei acasă până seara… În plus, cam la acea oră ne antrenăm şi noi. Acum, că pierdem din spectatori, este adevărat, dar ce să facem?!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS