17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrupa lui Radu Vitan a spart gheaţa la Liga Elitelor (galerie foto)

Trupa lui Radu Vitan a spart gheaţa la Liga Elitelor (galerie foto)

Echipa de juniori sub 17 ani a grupării CSJ Ştiinţa U Craiova a reuşit să bifeze primul succes la Liga Elitelor. Elevii lui Radu Vitan s-au impus sâmbătă, cu scorul de 2-1, pe stadionul „Aripile“, în faţa formaţiei similare a clubului Ardealul Cluj, toate golurile fiind marcate în prima repriză. Ambele reuşite ale craiovenilor au fost marcate din lovituri de la 11 metri, pe primul l-a transformat Mario Neţoiu (‘13), pe cel de-al doilea Daniel Croitoru (‘19). Oaspeţii au replicat prin Fabian Dumitraş, cu un şut din interiorul careului (‘43).

Antrenorul Radu Vitan a reuşit să-şi impulsioneze elevii şi să obţină primul succes la Liga Elitelor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CSJ Craiova: Ionuţ Ogarcă – Doru Făină, Gabriel Pisică, Toni Dicu, Cosmin Pârvu – Daniel Croitoru (‘86, Mihnea Olaru), Cristian Stanca (‘46, Adrian Furiş) – Sergiu Ricman, Alex Mitru, Daniel Grădinaru (‘58, Cristian Smeu) – Mario Neţoiu. Antrenor: Radu Vitan.

Ardealul Cluj: Denis Feier – Narcis Suciu, Horea Belean, Mihai Şerbănescu (‘63, Mihai Leoca), Szabolcz Săliştean – Andrei Bede, Iosif Hoca – Dario Alexa, Rareş Trif, Maric Pop – Fabian Dumitraş. Antrenor: Claudiu Moldovan.

Cartonaşe galbene: Croitoru / Săliştean, Belean.
Au arbitrat: Dragoş Pîrîu – Gheorghiţă Bălan, Andrei Ciolacu; Mădălin Dumitru.

În urma acestui succes, CSJ Ştiinţa U Craiova a părăsit poziţia a noua (penultima) din Seria Vest şi ocupă locul şase, cu trei puncte.

Radu Vitan – mulţumit de rezultat, nu şi de joc

La finele confruntării de pe stadionul „Aripile“, antrenorul formaţiei CSJ Ştiinţa U Craiova, Radu Vitan, a afirmat, pentru GdS, că este mulţumit de rezultatul obţinut, care va conta mult pentru moralul echipei, dar a punctat că îşi va urechea elevii pentru momentele de apatie din timpul jocului şi mai ales pentru lipsa de concentrare în momentele de finalizare.

„În sfârşit, am reuşit să spargem şi noi gheaţa, chiar dacă am întâlnit o echipă foarte bine pusă la punct. Am schimbat puţin formula de joc, şi sistemul, şi trebuia să apară şi rezultatul pozitiv. Primele 45 de minute au fost la discreţia noastră, părea că avem jocul sub control, dar la copii se întâmplă să aibă căderi, aşa cum s-a întâmplat cu noi în repriza a doua. A picat un gol spre finalul primei părţi şi a apărut teama de rezultat, dar până la urmă a ieşit bine şi sunt foarte bucuros. Urmează o analiză, dar şi o ceartă mică în vestiar, pentru că nu este normal să ratăm atâtea ocazii cu nonşalanţă şi să marcăm doar din lovituri de la 11 metri, deci din faze fixe. Spun asta pentru că la antrenamente randamentul este altul. Din păcate, jocul s-a încins spre final şi am avut câţiva jucători care au ieşit de pe teren cu gleznele umflate. Nervozitatea a apărut şi pe fond de oboseală, iar adversarii erau şi frustraţi din cauza rezultatului şi de aceea au început să lovească, dar cred că antrenez bărbaţi adevăraţi şi în runda viitoare vor fi pe teren apţi 100%“, a declarat Radu Vitan, pentru GdS.

În etapa viitoare, CSJ Ştiinţa U Craiova va evolua pe terenul formaţiei CFR Cluj, confruntarea din Gruia fiind programată sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 14.00.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu un adversar foarte puternic, care are şapte puncte din nouă posibile, iar asta spune multe. În plus, ne aşteaptă şi o deplasare lungă, dar sperăm să ieşim cu capul sus şi să nu ne întoarcem acasă cu mâna goală“, a spus Radu Vitan.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS