11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / România și-a îndeplinit cu emoții misiunea la Vilnius

Fotbal / România și-a îndeplinit cu emoții misiunea la Vilnius

Naționala de fotbal a României a câștigat, scor 2-1, partida susținută joi seară, la Vilnius, în fața Lituaniei, contând pentru etapa a treia din Grupa C4 a Ligii Națiunilor.

Tricolorii au deschis scorul rapid, Țucudean a întors o minge pentru Mitriță, șutul craioveanului a fost blocat, mingea a sărit la Chipciu, care a reușit să reia de la șapte metri în poartă (’13, 0-1).

Gazdele au restabilit egalitatea în ultimul minut regulamentar, prin Zulpa, cu un șut din interiorul careului (’90, 1-1).

România și-a adjudecat cele trei puncte grație lui Alex Maxim, care a întos un adversar și a șutat la colțul lung de la șapte metri (’90+4, 1-2).

Lituania: Šetkus – Baravykas, Jankauskas, Klimavičius, Slavickas – Žulpa, Vorobjovas (’63, Kuklys), Slivka – Novikovas, Černych (’87, Petravicius), Šernas (’63, Valskis). Selecționer: Edgaras Jankauskas.

România: Tătărușanu – Manea, Tamaș, Săpunaru, Bancu – Anton, Marin – Chipciu, Stanciu (’86, Rotariu), Mitriță (’78, Al. Maxim) – Țucudean (’71, Keșeru). Selecționer: Cosmin Contra.

Cartonașe galbene: Slivka ’69 / Anton 35, Chipciu 45, Marin ’85.

Au arbitrat: Francois Letexier – Mehdi Rahmouni, Cyril Mugnier; Nicolas Danos.

În celălalt meci al grupei, Serbia s-a impus cu 2-0 în Muntenegru.

Clasament:

1. Serbia 3 2 1 0 5:2 7
2. România 3 1 2 0 4:3 5
3. Muntenegru 3 1 1 1 2:2 4
4. Lituania 3 0 0 3 1:5 0

Următoarele meciuri se dispută după următorul program: 14 octombrie: România – Serbia (Arena Națională, ora 16.00), Lituania – Muntenegru (ora 21.45); 17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16.00), România – Lituania (stadion „Ilie Oană“, Ploiești, ora 21.45); 20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21.45).

Declarații după meci:

Cosmin Contra, selecționer România:

„Sunt fericit pentru băieţi, pentru că ştiam că va fi greu. E o echipă obişnuită cu acest teren, sunt agasanţi, de multe ori sunt agresivi. Dar, până la urmă, pentru cele trei puncte am venit, chiar dacă am suferit până la finalul meciului. Asta arată caracterul băieţilor, că au câştigat pe final. Forţele s-au egelat pe un asemenea teren. Ne-au aşteptat în 5-2-3, un sistem foarte straniu. A doua repriză cred că am început foarte bine. Şi, ca de obicei, nu ştim să gestionăm ultimele minute de joc. Acum, trebuie să ne recuperăm cât mai bine, pentru că în 48 de ore ne aşteaptă un meci greu, cu Serbia.

Ţucudean mi-a cerut schimbare, poate l-aş fi introdus pe Keşeru mai târziu. Claudiu vine după trei goluri marcate la echipa de club, Maxim venea după o perioadă bună în Germania. Stanciu a alergat foarte mult şi era foarte obosit, Rotariu a intrat bine şi el. Mă bucur că au ieşit schimbările.

La ora jocului cu Serbia trebuie să fiu inspirat şi să aleg cât mai bine. Nu suntem obligaţi să câştigăm cu Serbia. S-au vândut multe bilete, iar după acest rezultat sperăm ca stadionul să se umple şi să obţinem un rezultat care să ne pună lamâna noastră în ultimele două partide ale grupei.

 

Alexandru Chipciu, mijlocaș România:

„Nu m-am gândit când a fost ultimul meu gol la naţională, nici nu mă interesa. Nu e uşor să câştigi pe un teren sintetic, unde ei sunt deja obişnuiţi să joace. Da, ne-a fost teamă. Am avut şansa de partea noastră şi până la urmă e o victorie frumoasă. Din păcate am luat galben, îmi pare rău pentru mine, dar nu cred că va fi o pierdere pentru echipa naţională. Nu va fi un meci uşor cu Serbia. Dacă vom face un meci mare, avem şanse să câştigăm. Mai ales că jucăm cu suporterii de partea nostră şi Serbia a părut o echipă de bătut“.

 

Alexandru Maxim, atacant România:

„Sunt fericit pentru victorie, pentru cele trei puncte. Era foarte important să venim la Bucureşti cu trei puncte în buzunar şi să abordăm meciul cu Serbia. Nu am jucat cum ne-am fi dorit, toată lumea cred că şi-ar fi dorit să închidem meciul mai repede. Cel mai important e că am rămas concentraţi până la final. Am venit aici să obţinem cele trei puncte, indiferent cum. S-a jucat pe un gazon cu care nu suntem obişnuiţi. Mie nu mi s-a părut aşa rău. Nu cred că a fost atât de greu pe cât s-a spus.

Se vorbeşte foarte mult despre numărul 10. Îmi place să joc sub presiune, sunt obişnuit. Nu sunt deranjat de critici, trebuie să muncim, să demonstrăm tuturor că merităm să purtăm tricoul naţionalei. Sunt convins că oamenii care ne critică sunt fericiţi şi ei atunci când avem rezultate.

Cred că şi acum o lună nu am făcut un meci foarte strălucit cu Muntenegru şi am mers în Serbia, am făcut meci foarte bun. Ne va aştepta un meci mai greu duminică, dar cu ajutorul suporterilor să învingem Serbia şi să ne batem pentru primul loc în grupă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS