10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToma: Avem o echipă mai spectaculoasă decât anul trecut

Toma: Avem o echipă mai spectaculoasă decât anul trecut

SCM „U“ Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care managerul echipei masculine de baschet, Marius Toma, și jucătorii Sebastian Ionescu și Porter Troupe au prefațat noul sezon competițional și primul joc oficial, contra lui Dinamo Știința, la București, programat mâine, de la ora 18.00 (DigiSport).

Marius Toma, Sebastian Ionescu şi Porter Troupe îşi doresc să înceapă sezonul cu o victorie pe terenul lui Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Conducătorul grupării oltene a precizat că noul format al Ligii Naționale este foarte bun și că SCM „U“ propune o echipă bună, spectaculoasă.

„Acest nou format va da o dinamică extrem de accelerată campionatului. Vorbim de 22 de echipe distribuite pe trei categorii de valoare, în prima urnă regăsindu-se primele opt echipe, în cea de-a doua patru, iar în a treia zece. O echipă care nu este pregătită și nu este conectată la acest sistem competițional poate ajunge în același sezon din prima urnă, în ultima. Există posibilitatea ca o echipă din urna a treia să joace chiar play-off-ul, având în vedere calificarea succesivă în urna a doua și după aceea în prima. Este un format care scapă liga de echipele care nu mai vor la un moment dat să investească în baschet. Așa că, în acest campionat, fiecare meci contează și trebuie tratat ca o finală“, a spus Toma.
„Este un nou drum, un nou început pentru echipa de baschet, ne dorim ca din acest sezon să vorbim de un nou proiect și vă spun că suntem prima echipă care, odată cu noua regulă, aceea a folosirii jucătorului sub 23 de ani, stă foarte bine. Avem șase jucători din naționala României de tineret în componență, deci avem numai jucători români tineri. Mai avem șase jucători străini cu mare experiență, dar, din păcate, decât cinci sunt apți. Am avut o serie de probleme în acest început de campionat și mă refer la accidentările extrem de serioase ale lui Ria’n Holland și Kameoon Polsey, care ne-au dat peste cap începutul de sezon. De aceea, am acceptat amânarea partidei cu Steaua (din prima etapă – n.r.), pentru că sezonul trebuia să înceapă pe 6 octombrie, dar am fost nevoiți să amânăm din cauza situației medicale. Cred că avem o echipă mai spectaculoasă decât cea de anul trecut și ne dorim să aducem din nou publicul la sală“, a completat Marius Toma, precizând că s-a reziliat contractul cu Kameoon Polsey și că recuperarea lui Ria’n Holland va dura circa două luni.

„Ne dorim să mergem în play-off“

Marius Toma a explicat că lotul echipei SCM „U“ Craiova este în conformitate cu bugetul primit, adică 500.000 de euro, dar este suficient de valoros încât să se bată cu șanse reale pentru play-off-ul Ligii Naționale.

„Să ne înțelegem: la Craiova se dorește permanent să fim pe primele locuri la orice sport. În acest moment avem o echipă de volei extrem de puternică, una de handbal extrem de puternică și în același timp trebuie să ținem steagul sus și la baschet. Dacă ne uităm la harta sportivă, vă spun că suntem în primele trei orașe ca investiție și implicare. Nu putem avea bugete precum cel al Oradei sau Clujului, mă refer la echipele de baschet, și nu putem să nu observăm că în anumite orașe sunt doar echipe de baschet, iar acest lucru, din nefericire, contează. Una este să se investească într-o singură echipă și alta cum este la noi, în multe formații. Bugetul nostru este în jur de o jumătate de milion de euro și ar fi cam al șaptelea buget din țară. Ar fi bine să înțeleagă suporterii că avem transparență, dar și o explicație de ce stau lucrurile așa. Cât despre lot, întotdeauna e loc de mai bine, însă credem că am găsit soluțiile cele mai bune. Bineînțeles că ne dorim să mergem în play-off, iar dacă vom ajunge acolo de pe poziția primelor șase ar fi ceva extraordinar, dar nu suntem favoriți în acest sens. Sperăm să îmbinăm experiența și valoarea jucătorilor străini cu tinerețea și dorința de afirmare a celor tineri. Acestea sperăm să fie ingredientele succesului în acest sezon“, a subliniat Marius Toma.

Jucătorii, optimiști

La rândul lor, cei doi jucători ai echipei antrenate de Aleksander Todorov, Dan Mihai Ioan și Cătălin Gârleanu, s-au arătat bucuroși că începe campionatul și totodată optimiști că vor bifa victoria pe terenul lui Dinamo și că vor avea un parcurs bun.

„Sunt fericit să-mi continuu drumul la Craiova în acest an și am mare încredere în echipa noastră. Mi se pare că avem un grup foarte puternic și ne înțelegem foarte bine înaintea acestui început de drum. E important să aducem oamenii la sală și avem o echipă spectaculoasă anul acesta. Începem să ne coagulăm, să ne obișnuim unul cu celălalt, și am încredere că o să facem un meci foarte bun. Suntem foarte concentrați pentru primul meci, contra lui Dinamo“, a declarat Sebastian Ionescu.
„Privesc încrezător spre noul sezon. Mă bucur că mă aflu aici, la Craiova, unde am găsit un grup bun, cu jucători cu experiență, dar și tineri valoroși. Cu toții avem o foame de victorii și cu toții suntem entuziasmați că începe campionatul și pentru noi, cu un meci la Dinamo București, în care ne dorim să ne impunem. Toată lumea este concentrată și vrem să formăm o echipă puternică în acest sezon. Suntem dornici să începem cu o victorie. Nu ne plângem de nimic, muncim zilnic, vom lua fiecare meci și vom vedea ce va fi pe parcurs. Nu pot spune că este un avantaj sau un dezavantaj faptul că nu suntem cotați printre favoriții la calificarea în play-off“, a comentat Porter Troupe.

SCM „U“ Craiova

Jucători: Porter Troupe, Bogdan Popa, Camil Iulian Berculescu, Amedeo-Angelo Casale, Andrei Iliescu, Sebastian Ionescu, Jason Boone, Ria’n Holland, Aaron Walton-Moss, Goran Gajovic, Igor Mijajlovic, Ionuţ Berceanu. Antrenori: Aleksander Todorov, Dan Mihai Ioan, Cătălin Gârleanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS