21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Monica Niculescu s-a calificat în optimi la Hong Kong

Tenis / Monica Niculescu s-a calificat în optimi la Hong Kong

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 750.000 de dolari, după ce a învins-o, astăzi, pe Ons Jabeur (Tunisia), cu 4-6, 7-6 (0), 6-4, informează Agerpres. Românca a obţinut victoria după un meci de mare luptă, care a durat două ore şi 39 de minute.
Monica Niculescu (31 ani, 87 WTA) nu mai reuşise o victorie pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA din luna martie, de la Miami, unde a abandonat în turul al treilea.
Niculescu şi-a asigurat un cec de 7.195 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe australianca Daria Gavrilova (24 ani, 34 WTA), cap de serie numărul 7, victorioasă cu 3-6, 7-5, 6-1 în faţa kazahei Zarina Dias.
Niculescu mai câştigase o dată în faţa jucătoarei africane (24 ani, 100 WTA), anul acesta, în primul tur la Taipei City, când Jabeur a abandonat în setul secund, la 6-1, 4-0 pentru Monica.
Monica Niculescu e programată să joace astăzi şi în primul tur la dublu, alături de americanca Jennifer Brady, împotriva favoritelor numărul doi, Alicja Rosolska (Polonia)/Abigail Spears (SUA).
În primul tur, Ana Bogdan o va întâlni pe Caroline Dolehide (SUA), jucătoare venită din postura de lucky loser.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS