10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUmblați la buzunare, de vreți echipă tare!

Umblați la buzunare, de vreți echipă tare!

Universitatea Craiova a făcut un sezon excelent și, firește, și-a propus unul și mai bun, cu o prezență de aplaudat și în Liga Europa, competiție pe care a testat-o în premieră anul trecut. În ciuda dorinței de mai bine, conducătorii au decis să încasese bani frumoși pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi, Alex Băluță, și pe unul dintre tinerii de perspectivă, Vladimir Screciu, promițând că vor fi aduși în schimb fotbaliști adevărați. Din păcate, așteptarea s-a cam prelungit și fanii au început să-și piardă răbdarea și să-și exprime îngrijorarea, pentru că până acum nu au putut să indice la capitolul sosiri decât pe portarul italian Mirko Pigliacelli și văd că rezultatele din amicale nu sunt deloc bune. Între timp, Devis Mangia îi muncește pe alb-albaștri în Austria, „reglează“ jocul pe cât posibil și așteaptă cu nerăbdare întăririle promise, asta ca nou veniții să se integreze rapid și să joace după aceeași „partitură“ la meciul cu CFR Cluj, din Supercupa României, programat pe 14 iulie, pe „Ion Oblemenco“, de la ora 20.30.

Al doilea test pierdut

În așteptarea „ajutoarelor“, echipa lui Devis Mangia a susținut sâmbătă seară al doilea joc de verificare din cadrul stagiului de pregătire din Austria. Universitatea Craiova a pierdut spre final, scor 2-3, în fața echipei FC Ufa, la capătul unui joc cu o evoluție oscilantă și cu destule faze tratate foarte superficial, în special de tinerii luați de la echipa secundă. Golurile grupării din Bănie au fost marcate de Alex Mitriță (’11) și Jovan Markovic (’69), în timp ce reușitele rușilor au fost semnate de Ivan Paurevic (’45), Bijan Jokic (’73) și Igboun (’89).
„U“ Craiova: L. Popescu – Popa, Kelic, Tiago – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Burlacu, Glavina, Mitriță. Au mai intrat: Pigliacelli – Gardoș, Martic, Puțaru, Rossi, Markovic, Mihăilă, Gustavo, Briceag. Antrenor: Devis Mangia.
FC Ufa: Belenov – Zhiroglyadov, Tumasian, Putsko, Diveev – Jokic, Salatic, Paurevic, Bezdenezhnyh – Sysuev, Kehinde. Rezerve: Shelia, Chernov – Suhov, Nedelcearu, Zaseev, Krotov, Krugoroy, Oblyakov, Carp, Icboun, Alikin. Antrenor: Sergey Tomarov.
În primul amical susținut în Austria, Universitatea Craiova a pierdut cu 1-0 în fața japonezilor de la V-Varen Nagasaki.

Mangia, nemulțumit

La finalul întâlnirii cu FC Ufa, antrenorul Științei, Devis Mangia, a opinat că a fost un antrenament bun în compania rușilor și că echipa sa mai are mult de muncă până să-l mulțumească și să-i dea speranță că Supercupa va rămâne în Bănie.
„A fost un antrenament bun, ne-am creat multe oportunități să marcăm, dar le-am și oferit adversarilor posibilitatea să marcheze de multe ori. Deci trebuie să creștem nivelul nostru. Trebuie să ne concretăm pe treaba noastră, să creștem în joc ca să ne prezentăm la Supercupă într-o formă bună. Trebuie să jucăm mai simplu, să găsim mai repede soluții în teren, nu să complicăm lucrurile“, a spus Mangia, pentru site-ul oficial al clubului.

Bancu: Simt că se acumulează oboseala cu fiecare zi

Din rândul jucătorilor, Nicușor Bancu a spus că el și colegii săi stau din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic și speră că la ora meciului cu CFR Cluj vor fi în cea mai bună formă.
„A fost un meci deschis, s-a marcat foarte mult, dar, din păcate, am pierdut din nou. Suntem într-un stagiu de pregătire, mă bucur că suntem toți sănătoși și important este să ne întoarcem cu forțe proaspete pentru Supercupă. Eu simt că se acumulează oboseala cu fiecare zi, încep să-mi revin din punct de vedere fizic. Facem antrenamente pentru a ne reveni, deoarece vacanța a fost de trei săptămâni și se vede că nu am făcut mare lucru în acea perioadă. Acum facem eforturi și sperăm ca la startul meciului cu CFR Cluj să fim toți apți 100%“, a spus Bancu, apreciind că și la acest joc au venit supoteri din Austria ca să-i vadă la lucru: „Suporterii noștri sunt peste tot! Chiar dacă ei nu sunt din Craiova și sunt de pe aici, de prin zonă, de fiecare dată când jucăm ei vin să ne vadă, cu riscul de a pierde locul de muncă. Le mulțumim pe această cale și se pare că suntem iubiți și în străinătate, nu numai acasă și de fiecare dată când jucăm o facem și pentru ei“.

Mateiu: Au fost antrenamente grele

Și Alex Mateiu a admis că perioada petrecută până acum în Austria a fost dificilă, dar este conștient că numai printr-o pregătire bună pot apărea rezultatele dorite în noul sezon.
„Cu Ufa a fost un meci foarte frumos, am făcut un antrenament foarte bun și mă bucur că suntem toți sănătoși. Părerea mea e că am jucat mai bine decât rușii și meritam victoria. Suntem un pic încărcați, au fost antrenamente grele, câte două în fiecare zi, dar ăsta e cel mai bun lucru. Trebuie să ne pregătim bine și să ne facem jocul și în amicale, iar apoi să începem cu dreptul în Supercupă. Cu siguranță că la ora meciului cu CFR Cluj o să fim apţi 100%“, a declarat Alex Mateiu.
Alexandru Vîrtosu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS