10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / Din vrea România la Mondial: „Ar fi foarte bine pentru handbalul românesc!“

Handbal / Din vrea România la Mondial: „Ar fi foarte bine pentru handbalul românesc!“

Naţionala masculină de handbal a României va disputa, în perioada 8-12 mai, barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2025 cu reprezentativa din Cehia.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Constantin Din, a declarat ca duelul va fi unul de foc. Totodată, acesta a menţionat că o calificare la Campionatul Mondial din 2025 ar fi extrem de utilă pentru handbalul românesc.

„Pentru naţionala masculină urmează barajul de foc, meciul cu Cehia de pe 8 mai. Este un baraj foarte important pentru handbalul românesc. O calificare ar fi extrem de utilă pentru handbalul românesc. Eu sper ca o dată cu participarea la Campionatul European în handbalul masculin să înceapă o revigorare. Dacă acum venim cu o a doua calificare succesivă atunci putem grăbi acest proces de îmbunătăţire a handbalului masculin. Aşa că avem mare nevoie de această calificare la Campionatul Mondial.

Eu sunt optimist, staff-ul este optimist, jucătorii la fel… vom aborda această dublă cu Cehia doar cu gândul la calificare. Şi cred că avem şanse, avem dorinţă, avem ambiţie şi sper să reuşi să facem acest pas pentru că ar fi foarte, foarte bine pentru handbalul românesc să avem două calificări consecutive la nivel de seniori“, a afirmat Din.

Citeşte şi: Constantin Din: „Mi se cere demisia, cu toate că lucrurile s-au îmbunătățit!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS