11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvinse în tur de „vipere“, craiovencele cred în „remontada“

Învinse în tur de „vipere“, craiovencele cred în „remontada“

Andreea Pricopi a dus lupte grele cu apărătoarele echipei norvegiene (Foto: scmcraiovahandbaloficial)

SCM Craiova are un handicap de patru goluri în partida retur cu Vipers Kristiansand, care va avea loc vineri, de la ora 19.30, în Polivalenta din Bănie. Chiar dacă nu au obținut un rezultat bun în Norvegia, oltencele sunt încrezătoare că vor opri acasă trofeul Cupei EHF.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a pierdut, sâmbătă, manșa tur a finalei Cupei EHF, fiind învinsă în deplasare de norvegiencele de la Vipers Kristiansand cu scorul de 26-22 (12-10). Elevele lui Bogdan Burcea au avut parte de o galerie numeroasă, aproximativ 200 de suporteri, majoritatea sosiţi din România dar şi câţiva români stabiliţi în Norvegia, au încurajat formaţia alb-albastră pe tot parcursul partidei.

După acest rezultat formația scandinavă  pornește cu prima șansă la cucerirea trofeului Cupei EHF, a doua competiție ca valoare din Europa.

Burcea: Fetele au cedat psihic, când au văzut atâtea nedreptăți

La finalul jocului, antrenorul principal al oltencelor, Bogdan Burcea, a acuzat maniera de arbitraj, reproșându-le celor doi „fluierași“ din Ucraina că le-au permis gazdelor să joace dur, iar acest lucru le-a afectat pe jucătoarele sale. „Îmi apăr echipa întotdeauna când este nevoie și vreau să subliniez că maniera de arbitraj nu s-a ridicat la nivelul unei finale. Dimpotrivă, a fost dezastruoasă, din punctul meu de vedere. Nu se poate așa ceva! Pe parcursul meciului, când fetele mele au văzut atâtea nedreptăți, un joc atât de lipsit de fair-play al celor de la Vipers, au cedat psihic. Avem și jucătoare experimentate, care în astfel de situații ar fi trebuit să pună umărul, să le redreseze pe cele mai tinere, dar nu s-a întâmplat asta. Am venit la victorie, iar dacă această echipă era judecată corect plecam învingători de la Kristiansand“, a explicat tehnicianul craiovean.

Cristina Zamfir: Patru goluri nu contează foarte mult

SCM Craiova a jucat de multe ori pe parcursul partidei de la egal la egal cu norvegiencele, dar totodată a ratat trei aruncări de la 7 metri, la care se adaugă atacuri irosite și imprecizii în apărare. Cu toate acestea, reprezentanții echipei nu-și iau gândul de la trofeu.
„Cred că nu asta este diferența dintre noi. Am ratat trei aruncări de la 7 metri și alte situații de unu la unu cu portarul, am avut foarte multe greșeli în faza de atac, foarte multe pase greșite. Suntem supărate că am pierdut, dar pentru noi lupta continuă și nu predăm armele aici. Ne jucăm șansa până la capăt, așa cum am făcut-o mereu. Ne dorim din tot sufletul ca acasă să reușim să trecem peste aceste patru goluri și să reușim să oprim cupa acasă. În handbal patru sau cinci goluri nu contează foarte mult“, a spus Cristina Zamfir, autoare a 9 goluri în jocul de sâmbătă. În minutul 47, jucătoarea a fost tamponată destul de serios de adversară și a rămas secunde bune întinsă pe parchet.
Și antrenorul Burcea crede că echipa sa poate întoarce soarta finalei: „Returul este deschis. Trebuie să fim extrem de exacte și în ultimii 14 metri să gestionăm mai bine apărarea. La Kristiansand am avut 10 greșeli tehnice, din care 7 pase, desigur pe faultul adversarelor, care ne-au luat mingea din mână“.
Din tabăra celor de la Kristiansand, două jucătoare au fost decisive. Linn Sulland, campioană olimpică, mondială și europeană, a marcat din mai toate pozițiile opt goluri, iar principala marcatoare a echipei nordice a fost Jeanett Kristiansen, cu 9 reușite. Pentru SCM au marcat: Zamfir – 9 goluri, Țicu 5, Pricopi 3, Klikovac 2, Trifunovic 2, Nikolic 1.

Biletele se vând de mâine

În returul programat vineri, de la ora 19.30, în Sala Polivalentă din Bănie, handbalistele de la SCM vor avea un mare atuu, publicul, care va umple până la refuz sala și va crea o atmosferă incendiară. Biletele pentru marea finală se vor pune în vânzare mâine, de la ora 10.00, la casele de bilete ale Sălii Polivalente. Un tichet costă 30 de lei, iar la vip – 100 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS