24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimele înfrângeri acasă pentru echipele de volei și baschet de la SCM

Primele înfrângeri acasă pentru echipele de volei și baschet de la SCM

Jamar Samuels (la minge) a marcat 26 de puncte în confruntarea cu clujenii (foto: Lucian Anghel)
Jamar Samuels (la minge) a marcat 26 de puncte în confruntarea cu clujenii (foto: Lucian Anghel)

Echipele masculine de volei și baschet de la SCM-U Craiova au suferit la sfârșitul săptămânii trecute primele înfrângeri pe teren propriu în acest campionat.
Asta după ce, în deplasare, oltenii au avut un parcurs dezastruos, cu o singură victorie la volei și niciuna la baschet.
Vineri, formația masculină de baschet craioveană a primit vizita campioanei U BT Cluj, în etapa a 9-a din Liga Națională. Fără antrenorul principal Rami Hadar, care încă nu a rezolvat problema cu viza de ședere în România, jucătorii din Bănie au avut șansa să obțină un rezultat mare, dar problemele din defensivă s-au văzut exact atunci când nu trebuia, iar clujenii s-au impus cu scorul de 105-94. La pauza mare, campionii aveau un avantaj de cinci puncte (55-50), iar în sfertul al patrulea craiovenii au reușit o revenire spectaculoasă. La 93-90 pentru Cluj, Siriscevic a ratat o aruncare, iar finalul de meci le-a aparținut oaspeților, care au marcat peste 100 de puncte.
„În pofida problemelor noastre, legate de absența antrenorului Rami Hadar, în partida cu Clujul, echipa a jucat pe alocuri mulțumitor, dar repetăm la infinit greșelile din apărare. Nimeni nu a înscris până acum 94 de puncte clujenilor în acest sezon, dar nu ne încălzește cu nimic, pentru că am încasat 105 puncte“, a comentat Marius Toma, managerul oltenilor. Săptămâna aceasta ar trebui să se clarifice și situația antrenorului israelian Rami Hadar, dacă va primi sau nu viză pentru România. În partida cu U BT Cluj, pentru SCM-U Craiova au evoluat: Samuels (26 puncte), Martinic (25), Siriscevic (20), Aleksandrov (9), Berceanu (5), Paasoja (4), Kikos (3), Novak (2), Corneanu, Vîrnă. Craiova va juca etapa viitoare în deplasare, cu BC SCM Timișoara, partida fiind programată joi (ora 19.30).

„Asta ne este valoarea la ora actuală“

Hohne (în alb) şi colegii săi ţinut aproape de ploieşteni în primele două seturi, dar au pierdut cu 3-0 (foto: Claudiu Tudor)
Hohne (în alb) şi colegii săi ţinut aproape de ploieşteni în primele două seturi, dar au pierdut cu 3-0 (foto: Claudiu Tudor)

Sâmbătă, vicecampioana României la volei masculin, SCM-U Craiova, a primit vizita unei echipe fruntașe în Divizia A1, Tricolorul LMV Ploiești, la care evoluează foștii jucători de la SCM-U Laurențiu Lică, Cristian Bartha și Nikita Stulenkov. Primele două seturi au fost extrem de disputate și ar fi putut fi câștigate de oricare dintre formații, dar cei care și le-au adjudecat au fost prahovenii, cu 26-24, respectiv 25-23. Și setul al treilea le-a revenit tot oaspeților, cu 25-17, care au câștigat cu 3-0 și au plecat acasă cu toate cele trei puncte puse în joc. „În primele două seturi ne-am ridicat la valoarea adversarului, am condus în setul doi, dar în momentul în care ne apropiem de finalul setului și se întâmplă ceva, băieții nu se mai pot concentra, nu mai găsesc soluții. Setul doi nu aveam voie să-l pierdem. În setul trei am căzut psihic, dar mă bucură că am reușit să jucăm cât de cât bine în prima jumătate a meciului, dar pe cealaltă parte îmi ridică semne de întrebare evoluția din finalurile seturilor unu și doi și setul al treilea. Atât am putut în acest meci, asta ne este valoarea la ora actuală“, a explicat la finalul partidei Dan Pascu, antrenorul principal al echipei craiovene. Etapa a 13-a a fost ultima disputată în 2017. Craiova încheie anul pe locul șase, cu șase victorii și șapte înfrângeri. Alb-albaștrii mai au de jucat un meci, în Cupa CEV, returul cu turcii de la Ankara. Partida se va juca miercuri, la Samsun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS