17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarcel Popescu: „Vrem să aducem jucători care să facă spectacolul și mai mare“

Marcel Popescu: „Vrem să aducem jucători care să facă spectacolul și mai mare“

Marcel Popescu (stânga) speră să-i aducă antrenorului Devis Mangia fotbaliştii doriţi şi astfel Universitatea să atace play-off-ul şi mai puternic (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Managerul general al Universității Craiova, Marcel Popescu, a vorbit cu GdS despre derbiul cu CFR Cluj, programat sâmbătă, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, mărturisind că ar fi fost o problemă dacă acesta ar fi fost amânat din pricina doliului național. Conducătorul Științei speră ca la ora jocului stadionul să fie plin, iar suporterii să-și îndemne favoriții către victorie.
„Dacă se amâna etapa era rău pentru noi, pentru că erau luate biletele de avion pentru jucători și chiar nu mai știam ce să facem. Companiile ne-au spus că nu se poate schimba data lor, deci erau probleme. Bine că se joacă sâmbătă meciul cu CFR Cluj! Vremea, pentru luna decembrie, este extraordinar de frumoasă și sper ca și sâmbătă, la ora meciului, să fie ca astăzi (ieri – n.r.), iar sentimentul meu este că se va juca cu casa închisă după ritmul în care se vând biletele. Cred că vom avea parte de un fotbal de înaltă calitate, cum a fost meciul cu Viitorul, un joc care a fost catalogat la unison ca fiind cel mai frumos de până acum, din actuala ediție de campionat. E clar că ne vom da tot concursul în meciul de sâmbătă ca să câștigăm. Nu știu dacă noi sau ei suntem mai omogeni sau mai buni ca în tur. Știu însă că avem un meci cu CFR Cluj, actualul lider, echipa care a primit cele mai puține goluri, și noi ne dorim victoria, ca de fiecare dată“, a declarat Marcel Popescu, pentru GdS.

Cantonamentul va avea loc în Antalya

Marcel Popescu ne-a dezvăluit când vor intra alb-albaștrii în vacanță, dar și unde și când va avea loc stagiul de pregătire de iarnă.
„Nu ascund că duminică o să avem un banchet cu băieții înainte de a intra în vacanță și ne dorim foarte mult să ieșim bine din acest derbi cu CFR Cluj. S-a stabilit în mare măsură și programul de lucru din iarnă. S-a hotărât că se merge în Antalya în pregătire (iarna trecută s-a ales Malta din pricina incidentelor din Turcia – n.r.), iar cantonamentul va avea loc în intervalul 6-26 ianuarie. S-au stabilit și datele în care vor avea loc partidele amicale, dar adversarii nu sunt cerți, e prea devreme. Nu aș vrea să înaintăm vreun nume, pentru că mai este destul până la cantonament și se pot schimba, după cum bine știți că s-a mai întâmplat. Îi vom anunța la momentul potrivit“, a spus diriguitorul grupării din Bănie.

„Vrem să ne întărim lotul“

Dacă despre capitolul plecări nu se poate vorbi nimic întrucât campionatul nu s-a încheiat, suporterii care își doresc o echipă și mai puternică în 2018 au motive să spere că vor fi aduși fotbaliști de certă valoare în perioada următoare de mercato.
„Nu putem vorbi acum de anumiți jucători, cum fac conducătorii altor cluburi, și nu dau nume pentru că noi vrem să ne ferim de scandaluri și să avem o ținută academică, dar e clar că și noi vrem să ne întărim lotul. Asta nu înseamnă neapărat să mai luăm cinci jucători, că tot unsprezece joacă. Nu, noi încercăm să facem o politică bună, coerentă, și jucătorii care vin să fie pe profilul jocului Universității Craiova. Echipa noastră vrea să personalizeze în timp acest joc-spectacol, care a început de anul trecut și continuă anul ăsta, pentru că stadionul ăsta superb nu poate fi plin numai la performanță. Deci dacă suntem pe locul întâi cu un șut la poartă sau dacă suntem pe doi, cu zece ocazii de gol, eu spun că stadionul se umple la cea de-a doua variantă. Lumea vine la spectacol. E mult mai simplu să mutilezi fotbalul, decât să-l faci să strălucească. Unul dintre marii antrenori pe care i-am cunoscut, Sir Bobby Robson, m-a întrebat odată dacă știu de câte feluri sunt antrenorii. I-am spus că nu e complicat. Sunt de două feluri: antrenori care nu vor să piardă și antrenori care vor să câștige. Vezi câtă substanță este într-un răspuns extrem de simplu? Așa că încercăm să aducem jucători care să facă spectacolul și mai mare, și mai frumos. Și sunt astfel de jucători, iar aici este o teorie întreagă. Noi trebuie să corectăm ceea ce am greșit și să vedem cum putem îmbunătăți“, a încheiat Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS