16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie frumoasă cu Viitorul

Fotbal / Victorie frumoasă cu Viitorul

Universitatea Craiova a câștigat categoric, scor 3-1, partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în compania campioanei en titre FC Viitorul, contând pentru etapa a 20-a din Liga I.
Alb-albaștrii au fost la un pas de a deschide scorul în minutul 37, când Mitriță a șutat de la 17 metri cu efect la colțul din dreapta, însă mingea a lovit butul.
Oaspeții au fost însă mai eficienți, George Țucudean reușind să marcheze cu reluare din interiorul careului, după o centrare de pe dreapta (’42, 0-1).
Gruparea din Bănie a restabilit egalitatea în urma unui penalti, dictat după un henț al lui Țîru, transformat cu precizie de Alex Mitriță (’59, 1-1).
La doar două minute Universitatea a intrat în avantaj, grație lui Bancu, care a urmărit mingea venită din bară, după un șut al lui Zlatinski, și a plasat-o pe lângă portar (’61, 2-1).
Alb-albaștrii au presat continuu și și-au majorat avantajul prin Bărbuț, aflat la prima reușită în tricoul Craiovei, acesta reluând de la doi metri o pasă de pe dreapta a lui Bancu (’76, 3-1).
Scorul putea crește în minutul 81, când Băluță a scăpat singur cu portarul, dar nu a cadrat bine și a tras pe lângă poartă.
Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic, Kelic, Briceag – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu (’90+1, M. Roman) – Al. Băluță, Burlacu (’73, R. Popa), Mitriță (’68, Bărbuț). Antrenor: Devis Mangia.
FC Viitorul: Tordai – Lopez, Țîru, Hodorogea, De Nouvier – Cicîldău, Mladen (’46, T. Băluță), Cr. Ganea – Mățan (’60, Horj), Vînă (’69, Eric), Țucudean. Antrenor: Gică Hagi.
Cartonașe galbene: Mitriță ’35, Martic ’72 / Țîru ’24, ’57, Mladen ’26.
Cartonaș roșu: Țîru ’57.
Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Alexandru Cerei, Ciprian Danșa; Marian Balaci.
Observatori: Cristian Nica, Marin Petrache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS