8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Această calificare este un moment important pentru club

Burcea: Această calificare este un moment important pentru club

Zeljka Nikolic (în tricou albastru) şi colegele sale au pierdut meciul de la Debrecen, dar la final au sărbătorit calificarea în grupele Cupei EHF
Zeljka Nikolic (în tricou albastru) şi colegele sale au pierdut meciul de la Debrecen, dar la final au sărbătorit calificarea în grupele Cupei EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a ajuns în premieră în grupele Cupei EHF, după ce a depășit, după dublă manșă, formația maghiară Debrecen.
Formația olteană a suferit duminică seara, la Debrecen, cea mai dulce înfrângere. Elevele lui Bogdan Burcea au fost depășite cu scorul de 26-24, dar s-au calificat în grupe grație rezultatului din meciul tur, când se impuseseră la Craiova cu scorul de 24-19.
La Debrecen, într-o atmosferă ostilă, jucătoarele de la SCM Craiova au făcut un meci bun, la capătul căruia au sărbătorit o calificare istorică.
„A fost un meci încrâncenat, îmi felicit echipa pentru că a rezistat presiunii unui public cum rar am văzut. Am realizat ce ne-am propus, atât tactic, cât și psihic, deoarece fetele au avut tăria de a sta în picioare tot meciul. S-au descurcat admirabil și le felicit. Este ceva inedit această calificare, un moment important pentru club și pentru Craiova, o mare realizare pentru noi“, a spus ieri antrenorul Bogdan Burcea.

Tiselj: Nu am putut să o oprim pe Zamfir Florianu

La rândul său, tehnicianul echipei din Debrecen, slovenul Tone Tiselj, a spus că echipa craioveană a fost mai bună și că elevele sale nu au putut să o oprească pe jucătoarea Cristina Zamfir Florianu, marcatoare a 9 goluri în meciul retur. Cristina a marcat din toate pozițiile, umilind apărarea adversă. De altfel, Florianu a fost handbalista cea mai faultată, pentru că adversarele nu au reușit să o anihileze decât prin faulturi, uneori foarte dure. „A fost o jucătoare pe care nu am putut-o opri în nici un fel, Zamfir Florianu. A fost decisivă. Dacă am pus două jucătoare să o țină, ea pasa la extreme. În această dublă, Craiova a fost echipa mai bună“, a spus Tiselj, antrenor care în carieră a câștigat de două ori Liga Campionilor.
Cristina Zamfir Florianu, cea mai bună jucătoare a partidei de la Debrecen, a spus la conferința de presă de la finalul partidei că cel mai important lucru este calificarea echipei sale, nu faptul că ea a fost MVP-ul jocului: „Nu asta este cel mai important, că eu am fost cea mai bună de pe teren, ci că am reușit să ne calificăm, chiar dacă în urma unei înfrângeri. Am întâlnit o echipă ambițioasă, care în ambele meciuri și-a dorit foarte mult să câștige, dar mă bucur enorm că echipa mea este cea care merge mai departe“.
În meciul de duminică, echipa craioveană a fost susținută de câteva zeci de suporteri. Organizatorii i-au îngrădit pe aceștia într-un colț al sălii, cu o plasă, pentru a-i proteja de fanii formației ungare. De altfel, aceștia din urmă au scandat pe parcursul meciului cuvinte jignitoare la adresa românilor și le-au scuipat pe unele dintre jucătoarele craiovene. „Le mulțumesc sincer suporterilor noștri pentru că ne-au însoțit, pentru abnegație și dăruirea de care au dat dovadă. Ne-au ajutat să ne calificăm“, a spus antrenorul Burcea.
Odată cu eliminarea celor de la Debrecen, Ungaria, o țară cu un campionat intern puternic, a rămas fără nici o echipă din cele patru care au participat în Cupa EHF. În schimb, România are două reprezentante, pe lângă SCM Craiova, calificându-se în grupe și HC Zalău.

Joi își află adversarele din grupe

Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor va avea loc joi, de la ora 12.00, la Viena. Craiova și Zalău au fost incluse în urna a treia și nu pot să fie adversare. Capi de serie vor fi cele patru echipe eliminate din Liga Campionilor, adică Vistal Gdynia (Polonia), Brest Bretagne (Franţa), Larvik şi Vipers Kristiansand (ambele din Norvegia). Meciurile din faza grupelor vor începe în luna ianuarie. Cele şase etape din faza grupelor se vor desfăşura în perioada 6/7 ianuarie – 10/11 februarie. Primele două echipe din cele patru grupe formate se vor califica în sferturile de finală. „Indiferent cu cine vom nimeri în grupă, dorința mea este să ne calificăm mai departe“, a încheiat Burcea.
Jucătoarele craiovene vor avea pauză o săptămână, mai puțin cele care sunt la loturile naționale. Trifunovic, Nikolic (Serbia) și Klikovac (Muntenegru) au plecat după meciul de la Debrecen la naționalele lor, iar aseară, la Craiova s-a reunit echipa României din care fac parte trei fete de la SCM, Yulia Dumanska, Cristina Zamfir Florianu și Valentina Ardean Elisei. În Polivalenta din Bănie va debuta vineri Trofeul Carpați, alături de Brazilia, Polonia și Macedonia. Competiția este una pregătitoare pentru Campionatul Mondial din decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS