16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Toma: Trebuie să remediem problemele din defensivă

Marius Toma: Trebuie să remediem problemele din defensivă

Pe faza ofensivă, Ivan Siriscevic și colegii săi se descurcă foarte bine, dar în apărare sunt probleme de rezolvat
Pe faza ofensivă, Ivan Siriscevic și colegii săi se descurcă foarte bine, dar în apărare sunt probleme de rezolvat

După șase etape disputate din actualul sezon al Ligii Naționale de baschet masculin, echipa SCM-U Craiova ocupă locul opt, cu 9 puncte. Oltenii au trei victorii, în meciurile de acasă, și trei înfrângeri – în deplasare. În ultimul joc disputat, elevii lui Rami Hadar au suferit o înfrângere categorică la Oradea (scor 99-74).
Campionatul s-a întrerupt până pe 2 decembrie, pentru meciurile echipelor naționale din preliminariile Campionatului Mondial din 2019.
Marius Toma, managerul echipei craiovene, a făcut ieri o scurtă analiză a parcursului echipei în acest debut de campionat. Pentru început, acesta a vorbit despre schimbările care s-au făcut în lot. „Aducându-l pe Rami Hadar, antrenor de talie europeană, cu experiență în Euroligă și Eurocup, sunt anumite chestiuni care țin de partea de înțelegere a lucrurilor. Am făcut modificări în structura echipei. A venit un preparator fizic, care a fost condiția de bază a antrenorului în încercarea de a face performanță. Având jucători noi, a trebuit să îi asambleze într-o formulă ideală de echipă. Unii erau noi în campionatul românesc și nu s-au adaptat. La baschet se produc foarte multe schimbări de-a lungul sezonului, mai ales la echipele cu buget mediu. Scopul este de a eficientiza valoarea și implicarea jucătorilor. În acest moment am găsit o formulă mult mai bună decât la început, prin venirea lui Martinic și Aleksandrov, jucători care la începutul sezonului nu erau liberi“, a explicat Toma.
Oficialul craiovean consideră că echipa a scăpat printre degete victoria în partidele din deplasare cu BC Mureș și Pitești, iar în ceea ce privește înfrângerea de la Oradea, spune că jucătorii au fost lipsiți de concentrare, de energie. Managerul a vorbit despre principala problemă de acum. „Trebuie să ne rezolvăm problemele din defensivă, pentru că în acest moment nu suntem mulțumiți deloc de ea, vorbim de sistemul pe care antrenorul dorește să-l implementeze. Avem o echipă ofensivă senzațională, dar în apărare șchiopătăm în anumite momente și de acolo apare numărul foarte mare de puncte înscris de adversare. Jocul de la Oradea a fost un semnal de alarmă pentru noi, după un meci slab. O lipsă totală de concentrare după victoria de acasă cu Steaua. La Oradea, Vîrnă a fost accidentat, iar Alekandrov făcuse doar două antrenamente în săptămâna premergătoare meciului, după ce cu Steaua jucase cu entorsă 35 de minute. A fost un meci slab, din punct de vedere al energiei, am fost taxați de cei de la Oradea, care au venit montați după înfrângerea nescontată de la Galați. Această pauză din campionat ne va ajuta pentru pregătire și pentru limpezirea apelor. Trebuie să ne remediem problemele din defensivă“, a completat oficialul oltean.

Trei jucători, la loturile naționale

Campionatul intern s-a întrerupt pentru că naționala României va debuta în preliminariile Campionatului Mondial. Din lotul lărgit al naționalei fac parte și doi jucători de la SCM-U, Iulian Orbeanu și Radu Vîrna. Din cei 15 jucători convocați, noul selecționer, macedoneanul Zare Markovski, va opri doar 12 pentru partidele cu Italia (24 noiembre, Torino) și Olanda (26 noiembrie, Cluj). România face parte din grupa D, alături de Italia, Olanda și Croația. Primele trei clasate se vor califica în următoarea fază a calificărilor. Manager al naționalei până în această toamnă, Marius Toma crede că tricolorii au o misiune dificilă. „România joacă într-o grupă destul de grea. Calculele hârtiei ne duc pe ultimul loc în grupă. Ca să ne calificăm mai departe, ar trebui să depășim Olanda, echipă cu jucători care evoluează în campionate importante din Europa“, a încheiat Toma. Un alt jucător de la SCM-U, Martin Paasoja, participă cu naționala Estoniei în preliminariile CM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS