17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii înfruntă Turcia

Tricolorii înfruntă Turcia

Naționala de fotbal a României întâlnește astăzi, de la ora 20.15 (Pro TV), pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj, reprezentativa Turciei, acesta fiind primul joc de verificare susținut de tricolori după ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia. În programul trupei antrenate de Cosmin Contra mai figurează un amical, marți, 14 noiembrie, de la ora 21.00, pe „Arena Națională“ din București, împotriva Olandei.
Pentru aceste două teste, selecționerul Cosmin Contra a convocat următorii jucători: portari: Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon, Bogdan Lobonț, Florin Niță; fundași: Mihai Bălașa, Cosmin Moți, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Cristian Săpunaru, Alin Toșca, Nicușor Bancu, Cristian Ganea; mijlocași: Sergiu Hanca, Răzvan Marin, Eric Bicfalvi, Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu, Gheorghe Grozav, Gabriel Torje, Ciprian Deac, Alexandru Băluță, Florin Tănase, Constantin Budescu; atacanți: Florin Andone, Claudiu Keșeru, Denis Alibec, George Țucudean.
„Încerc să văd cât mai mulţi jucători în puţinul timp pe care îl am. La începutul Ligii Naţiunilor vreau să am o idee bună în legătură cu jucătorii pe care mă bazez. Dacă ne uităm la viitor, poate la nivelul fundaşilor centrali avem probleme. Şi poate la nivelul mijlocaşilor centrali, dar vin din spate jucători care îmi dau linişte că putem avea o generaţie bună. Orice meci e emoţionant pentru mine, să fiu antrenor e emoţionant. Să joci împotriva lui Mircea Lucescu e puţin mai multă emoţie“, a spus Cosmin Contra.
„E oarecum bizar să întâlneşti adversar la echipa naţională un antrenor român. Nu vor fi emoţii însă, ne dorim să învingem echipa Turciei“, a spus Dragoş Grigore, completat de Toşca: „Mă bucur foarte mult că dânsul e selecţionerul Turciei, e foarte important să avem antrenori români în toată lumea. Sper să-i batem“.

Lucescu: Dacă lumea mă voia selecţioner, eram

Sosirea delegației Turciei, în frunte cu selecționerul Mircea Lucescu, s-a suprapus cu cea a tricolorilor pe aeroportul din Cluj-Napoca. Întrebat de ce nu a venit la cârma naționalei României și s-a dus la cea a Turciei, Mircea Lucescu (72 de ani) a spus că nu a fost contactat de reprezentanții FRF: „Deocamdată, lumea nu m-a vrut selecționer al României. Dacă mă voiau, eram selecționer“.
Întrebat de amical, „Il Luce“ a spus că este doar un meci al prieteniei și nu trebuie să nască alte discuții.
„Este un meci de prietenie, în nici un caz nu este un meci care să stârnească alte controverse. Am făcut acest amical, sper să fie productiv. Trebuie să construim la selecționata Turciei, în timp ce România trebuie doar să consolideze. Încerc să găsesc soluții, un prim pas pentru a reclădi o echipă cred că este acest amical“, a spus Mircea Lucescu.
Amicalul România – Turcia va fi arbitrat de portughezul Tiago Bruno Lopes Martins, ajutat de asistenții Ricardo Jorge Ferreira Santos și Luis Andre Ferreira Pinto Campos. Arbitru de rezervă va fi românul Horațiu Feșnic.
Naționala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul noii competiții Liga Națiunilor UEFA. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 24 ianuarie 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS