18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au triumfat în Capitală

Craiovenii au triumfat în Capitală

Antrenorii de la Pro Junior au cu ce se lăuda după deplasarea de la Bucureşti
Antrenorii de la Pro Junior au cu ce se lăuda după deplasarea de la Bucureşti

Fotbalul juvenil din Bănie este la înălțime și asta au dovedit-o recent grupele cluburilor Pro Junior Craiova, Oltenia Junior Craiova și CSJ Știința U Craiova, participante la Cupa Stelelor București, competiție care s-a adresat copiilor născuți în 2007, 2008, 2009 și 2010.
Cea mai interesantă bătălie s-a dus la categoria 2009, acolo unde, surprinzător, locul întâi a fost disputat de Pro Junior și Oltenia, câștig de cauză având prima, cu 2-1.
În drumul spre finală, Pro Junior a obținut următoarele rezultate: în grupă: 0-1 cu Chelsea București, 1-0 cu Tandem București (marcator Drulă), 9-0 cu Școala de Fotbal „Constantin Dănilescu“ (Ciurea 5, Drulă 2, Apostol 2); semifinale: 3-0 cu Champions București (Ciurea 2, Apostol); finala: 2-1 cu Oltenia Junior 2-1 (Ciurea, Drulă / Dinescu).
La rândul său, Oltenia Junior a înregistrat rezultatele: în grupă: 4-1 cu Sport Team București (Mihail 2, Lupu 2), 5-2 cu FC Crângași (Mihail 2, Luncașu, Lupu 2), 2-0 cu FC Onești (Mihail 2); semifinale: 4-1 cu Chelsea București (Mihail 2, Luțescu, Lupu).
„Ne-am extins luptele și în București, că în Craiova le-am terminat. Glumesc, evident. Am decis să onorăm invitația pentru că era vorba despre un turneu puternic și voiam să vedem pe unde ne aflăm. Am jucat finala și asta demonstrează că munca noastră nu a fost în zadar și că avem motive să privim viitorul cu optimism“, a declarat antrenorul grupei de 2009 de la Pro Junior Craiova, Mircea Popa, pentru GdS.
„A fost un turneu foarte puternic și spre surprinderea tuturor finala a fost jucată de două formații din Craiova. Nu ne așteptam la asta când am plecat spre București, dar odată ajunși în finală ne-am dorit foarte mult să o câștigăm. Nu s-a putut, dar și locul doi ne mulțumește“, a replicat tehnicianul celor de la Oltenia, Ionuț Onescu, pentru GdS.
Lotul Pro Junior 2009 îi cuprinde pe următorii: Denis Marinchescu – Teo Cruceru, Andreas Constantinescu, Alex Tudor, Tibi Apostol, Eric Dumitrașcu, Luca Ciurea, Luca Drulă (cel mai tehnic jucător), Rareș Maca, Luca Crăciun.
Lotul Olteniei a fost alcătuit din: Ionuț Graure, Alex Bechețeanu – Mihail Karim, Gabriel Lupu, Ianis Luncașu, Denis Lutescu, Andrei Dinescu, Radu Cichirea, Eric Fota.

Pro Junior, pe trei la 2008 și pe șase la 2007

O evoluție de apreciat au avut-o și juniorii de la 2008 ai clubului Pro Junior. Craiovenii au reușit să obțină locul trei, primele două poziții fiind ocupate, în ordine, de Sport Team București și ACS Inizio București. Iată rezultatele înregistrate de trupa lui Cristi Pițiche: în grupă: 5-1 cu Academica Clinceni B (Preoteasa 3, Cîrstea, Pîrvulescu), 3-0 cu Real Crângași (Preoteasa 3), 7-1 cu ACS Juniorul A (Preoteasa 4, Cîrstea, Badea, Dima); sferturi: 1-1 în timpul regulamentar, 1-0 la penaltiuri cu Academica Clinceni A (Preoteasa / Preoteasa); semifinale: 0-3 cu Inizio București, finala mică: 2-2 în timpul regulamentar, 2-0 la penaltiuri cu Tandem București (Preoteasa 2 / Preoteasa, Cîrstea).
„Grupa asta este formată de aproximativ trei luni, iar rezultatele sunt surprinzătoare“, a comentat antrenorul Cristi Pițiche, al cărui lot a fost alcătuit din următorii: Marius Oprea – Ricardo Pîrvulescu, Andrei Cîrstea, Edi Preoteasa (jucătorul turneului), Alex Stan, Cătălin Afrenie, Mihăiță Măgâlea, Geani Badea, Teodor Dima.
Pro Junior a aliniat o formație și la 2007, iar trupa lui Cristi Pițiche a încheiat pe locul șase. Lotul acestuia i-a cuprins pe: Gabriel Ciaușu – Efe Colu, Mario Pîrvan, Rareș Vozaru, Mario Ilie, Mario Pițiche, Gabriel Măgîrea, Edi Preoteasa, Cristian Otea, Traian Cacaliceanu, Adrian Ciontu, Denis Marin, Vlad Isvoranu.
Iată rezultatele înregistrate: în grupă: 12-0 cu Joga Bonito București, 7-1 cu FC Crângași, 5-1 cu FC Voluntari; în sferturi: 2-2 în timpul regulamentar, 3-4 la penaltiuri cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Oltenia și CSJ nu au prins podiumul

Craiova a avut două reprezentante și la categoria 2010, însă niciuna nu a reușit să urce pe podium. Cel mai aproape a fost Oltenia Junior, care a încheiat pe locul patru, în timp ce CSJ Știința U Craiova s-a clasat pe poziția a șasea din 16 competitoare.
Antrenorul echipei de la Oltenia Junior, Alin Pițigă, a mizat pe următorii: Daniel Prodan, Sașa Ciucă, Mihnea Trifănescu, Roberto Pătrană, Mario Velcovici, Nicolas Brandenburg, Luca Mihai, Vlad Georgescu, Rareș Iancu, Ianis Beciu.
La rândul său, tehnicianul lui CSJ, Vali David, i-a avut la dispoziție pe: Haris Papalitsas, Vlad Cojocaru – David Cercel, Mihnea Popescu, Edi Mitran, Robert Prună, Nicolas Zamfir, Alex Nicola, David Predescu, Bogdan Grigorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS