21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Un punct și mulți nervi după jocul de la Giurgiu

Fotbal / Un punct și mulți nervi după jocul de la Giurgiu

Universitatea Craiova a mers încrezătoare la Giurgiu pentru partida cu Astra, pornea și favorită și avea și de demonstrat că prestația extrem de slabă, în special în defensivă, din meciul cu FCSB a fost doar un accident. A fost doar 2-2 și a ieșit din nou la iveală neputința fundașilor, dar în special a portarului Calancea, care a încasat din nou goluri cu multă ușurință, spre disperarea suporterilor, care îi cer staff-ului tehnic să-i dea credit și tânărului Laurențiu Popescu.
Prima repriză, controlată fără probleme de olteni
Alb-albaștrii au avut o evoluție bună în prima repriză, au deschis scorul rapid, prin Gustavo, care a transformat cu precizie o lovitură de pedeapsă obținută tot de el, după un fault al lui Polczak (’5, 0-1).
Gazdele au restabilit egalitatea la doar trei minute. Ioniță a fost servit de Le Tallec cu o pasă în marginea careului mare și acesta a șutat cu efect la colțul din stânga al porții, beneficiind și de un plasament prost al lui Calancea (’8, 1-1).
„Leii“ au continuat să construiască și să aibă o posesie bună și au ratat o ocazie imensă în minutul 17, când Mitriță i-a pasat excelent pe culoar lui Băluță, acesta a pătruns în careul mare pe partea stângă și i-a întors mingea lui Mitriță, însă șutul acestuia de la 14 metri a fost deviat de Iliev.
Portarul Astrei s-a opus excelent și la șutul lui Gustavo de la 14 metri, după o pasă perfectă a lui Băluță (’35).
Astra a marcat în inferioritate numerică!
Craiova a început în forță repriza secundă și a reușit să marcheze tot prin Gustavo, care a pus latul de la trei metri la o pasă venită din stânga de la Mitriță, după un atac la care au participat Popov și Bancu (’47, 1-2).
A urcat un gol anulat Astrei, reușita lui Erico a fost anulată pe motiv de ofsaid (’55), apoi Iliev s-a remarcat la un șut excelent al lui Băluță (’62).
Deși au rămas în inferioritate numerică după eliminarea portarului Iliev, giurgiuvenii au reușit să egaleze prin vâlceanul Alex Dandea. Fostul fundaș al Severinului, nemarcat, a reluat cu capul de la șapte metri o centrare venită din corner, de pe stânga, mingea a lovit transversala, l-a atins și pe visătorul Calancea, apoi a intrat în poartă (’79, 2-2).
Oltenii au căutat în zadar golul victoriei, defensiva Astrei reușid să respingă cu brio atacurile Craiovei. Mai mult, Universitatea a fost la un pas să piardă jocul în prelungiri, după o gafă a lui Calancea, reparată de Datkovic cu prețul unui galben. În finalul jocului gazdele au solicitat și o lovitură de la 11 metri după o intrare a lui Mateiu la Ioniță (’88).

Astra: Iliev – Iordache, Erico, Polczak, Radunovic (’51, Butean) – Mrzljak (’64, Moise), Dandea – Ioniță, Vinicius (’75, Lazar), Balaure – Le Tallec. Antrenor: Edi Iordănescu.

Universitatea: Calancea – Popov (’77, Datkovic), Spahija (’81, Burlacu), Ferreira – Martic, Mateiu, Screciu, Bancu – Gustavo (’85, Mihai Roman), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Polczak ’3, Dandea ’46, Ioniță ’69 / Spahija ’72, Datkovic ’90+5.

Cartonaș roșu: Iliev ’73.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mircea Grigoriu, Mircea Orbuleț.

Liga I va lua o scurtă pauză datorită jocurilor amicale ale echipei naționale a României contra Turciei (9 noiembrie) și Olandei (14 noiembrie). La reluare, alb-albaștrii vor evolua pe teren propriu contra celor de la Juventus, meciul fiind programat sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 19.00. Până la acel joc, Universitatea va susține un meci de verificare în compania Slaviei Praga, disputa fiind programată pe 10 noiembrie.

 

Mangia: Nu trebuie să ne gândim la clasament

 

Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, nu a știut să explice finalul de joc de la Giurgiu și a părut destul de supărat pe elevii săi.
„Am avut 70 de minute cu acțiuni pozitive și 20 de minute cu o evoluție dezordonată. A fost o eliminare în favoarea noastră, nu am știut să speculăm asta și va trebui să analizăm cele petrecute în finalul jocului. Ar fi trebuit ca în cele 70 de minute când am jucat foarte bine și am avut o posesie superioară să marcăm mai mult și să închidem meciul, dar nu am reușit. Echipa arată destul de bine la foarte multe capitole, dar în această pauză competițională ne vom pregăti și vom vedea cum putem să ne îmbunătățim prestațiile. Nu trebuie să ne gândim la clasament, ci să jucăm mai bine decât am făcut-o în ultimele două meciuri“, a spus Mangia, la Digi Sport.
Întrebat când crede că echipa sa va juca pe noua arenă, Mangia a răspuns un pic iritat: „Sunt plictisit să vorbesc despre această poveste cu stadionul. Când vom juca pe el vom juca“.

 

Mitriță și Gustavo, dezamăgiți

 

La rândul lor, jucătorii Alex Mitriță și Gustavo s-au arătat dezamăgiți de rezultat și de prestația din final.
„Este o dezamăgire foarte mare, am avut și un om în plus, nu am reușit să mai marcăm, dar asta este. Ne întoarcem la Craiova, o să vedem unde am greșit și sperăm ca măcar la meciul următor să nu mai facem aceleași greșeli. Trebuie să fim mai concentrați în fața porți. Vă dați seama că toți suntem dezamăgiți, de la antrenori și până la suporteri. Și ei își doreau victoria, pentru că veneam după o înfrângere cu FCSB și… Nu vreau să mă gândesc pe ce loc terminăm returul, vreau ca în fiecare meci să dăm maximum, să scoatem cât mai multe puncte și la final o să vedem unde ne clasăm“, a spus Mitriță.
„Am marcat de două ori astăzi, am opt goluri în total, dar sunt foarte dezamăgit că nu am câștigat. Am făcut 70 de minute foarte bune și după nu știu de ce, cu un jucător în plus, am suferit și am primit și gol. Trebuie să lucrăm mai mult pentru meciul următor. Nu doar Mister (Mangia – n.r.) a fost nervos, toți am fost supărați după meci, dar campionatul este lung și trebuie să mergem înainte“, a declarat Gustavo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS