14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Screciu ajunge sub comanda lui Boingiu după meciul cu Astra

Fotbal / Screciu ajunge sub comanda lui Boingiu după meciul cu Astra

Selecționerul naționalei Under 19 a României, Adrian Boingiu, a convocat un lot de 20 de fotbaliști născuți în anul 1999 pentru a participa în perioada 8-14 noiembrie la Turneul de calificare găzduit de Grecia, tricolorii prezentându-se deja la Mogoșoaia. Printre cei care vor evolua în Grecia se numără și Vladimir Screciu (17 ani), de la Universitatea Craiova, doar că acesta nu s-a prezentat încă sub tricolor, ci se va alătura colegilor după meciul cu Astra Giurgiu, programat vineri, de la ora 20.45.

„Vlad este un jucător important pentru prima echipă. El a fost foarte utilizat în acest sezon de antrenorul Devis Mangia și intră în calculele acestuia și pentru meciul de la Giurgiu. Așadar, am făcut solicitare către FRF și am găsit înțelegere din partea selecționerului Adrian Boingiu, astfel că Vlad va face joncțiunea cu naționala imediat după meciul cu Astra”, a explicat managerul Centrului de copii și juniori al Universității Craiova, Silviu Bogdan, pentru GdS.

Iată lotul tricolor: portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia); fundași: Vladimir Screciu (U Craiova), Tudor Băluță (Viitorul), Robert Neciu (Viitorul), Constantin Dima (Sepsi), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara), Radu Boboc (Viitorul), Andrei Trușescu (AS Roma); mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal), Raul Vidrășan (Viitorul), Olimpiu Moruțan (FC Botoșani), Alexandru Mățan (Viitorul), Liviu Gheorghe (Dinamo), George Merloi (Rennes), Dan Berci (Perugia), Ion Gheorghe (Dinamo); atacanți: Robert Moldoveanu (Dinamo), Andrei Sîntean (Slavia Praga), Claudiu Micovschi (Genoa).

La Turneul de calificare, România U19 va întâlni, pe rând, Grecia (8 noiembrie), Rusia (11 noiembrie) și Gibraltar (14 noiembrie).

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 în cele 13 serii din această prima fază se vor califica la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European. Turneul final al Euro 2018 pentru echipele Under 19 va avea loc în Finlanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS