22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportObligatoriu calificare!

Obligatoriu calificare!

Gustavo trebuie să marcheze din nou la Braşov, dar dacă s-ar putea în timpul regulamentar
Gustavo trebuie să marcheze din nou la Braşov, dar dacă s-ar putea în timpul regulamentar

Universitatea Craiova schimbă frontul, urmând să evolueze în Cupa României. Alb-albaștrii vor juca astăzi, de la ora 20.30 (Dolce Sport, Digi Sport), pe stadionul „Tineretului“ din Braşov, în fața grupării Sepsi Sfântu Gheorghe, în faza șaisprezecimilor de finală ale competiției KO. Cele două formații s-au întâlnit până acum de două ori, tot la Brașov, și ambele întâlniri au fost câștigate de olteni, dar la capătul unor jocuri foarte dificile. Prima s-a consumat fix în urmă cu un an, tot în șaisprezecimile Cupei. Atunci a fost 1-0 pentru Universitatea, care a avut nevoie de 100 de minute ca să marcheze prin Andrei Ivan. A doua „bătălie“ a avut loc la mijlocul lunii trecute, în Liga I, craiovenii impunându-se de data asta cu 3-2, după un meci cu răsturnări de situație, marcatori fiind Burlacu, Gustavo și Bancu.

Mangia: Vom alinia cel mai bun unsprezece posibil

Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a punctat că Universitatea, care a ajuns la Brașov încă de sâmbătă, nu-și va subestima adversara și că va încerca să tranșeze calificarea fără emoții, având ca punct de reper ultima dispută directă.
„E prima dată când mi se întâmplă în cariera de antrenor să am patru meciuri jucate în deplasare. Am avut un parcurs bun în acest calup de meciuri jucate în deplasare și sper să continuăm cu o victorie. Cupa României este un obiectiv important. Vom alinia cel mai bun unsprezece posibil, pentru că jocul cu Sepsi este foarte important și am probat în campionat că la Brașov se câștigă greu. Avem avantajul că am jucat de curând împotriva lui Sepsi și știm cum să pregătim acest joc mai bine. Este foarte important să nu repetăm greșelile din jocul de campionat. Cu toate astea, sunt meciuri diferite și trebuie să fim întotdeauna atenți“, a declarat Devis Mangia.

Jucătorii sunt optimiști

Deși știu că nu vor avea o misiune ușoară, mijlocașii Gustavo Vagenin și Vladimir Screciu i-au asigurat pe suporteri că vor fi foarte concentrați și că vor face tot posibilul să se realizeze calificarea în optimi.
„Va fi un meci greu, cum a fost și în campionat. Trebuie să fim atenți, concentrați, ca să nu avem surprize. Cupa este obiectivul nostru, iar dacă anul trecut am ajuns în semifinale, acum trebuie să facem mai mult. Ne-am pregătit bine în ultima parioadă, am pregătit faza ofensivă și mergem acolo să marcăm și să ne calificăm. În ceea ce mă privește, am avut multe ocazii în meciul tur, am dat și gol, dar știu că tot timpul este loc de mai bine“, a declarat Gustavo.
„O să fie un meci greu, Sepsi ne-a pus destule probleme și în meciul tur cu ei. Noi mergem la victorie și cred că a sosit momentul să câștigăm Cupa“, a punctat Screciu.
Partida Sepsi-Craiova va fi arbitrată de Andrei Florin Chivulete (Bucureşti), ajutat de Sebastian Stoianov (Constanţa) și Florin Păunescu (Vâlcea), rezervă fiind Florin Miron (Bucureşti).

Cupa României

Programul meciurilor din 16-imi: astăzi – ora 16.00: FC Argeş – Poli Iaşi, ora 18.00: ACS Petrolul 52 – CS Mioveni, ora 19.00: Universitatea Cluj – Ştiinţa Miroslava, ora 20.30: Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Craiova; mâine – ora 14.00: AFC Hermannstadt – FC Voluntari, ora 14.30: CS Afumaţi – UTA Arad, Unirea Slobozia – ASA Târgu Mureş, Academica Clinceni – Chindia Târgovişte, Metaloglobus Bucureşti – Gaz Metan Mediaş, Dacia Unirea Brăila – Juventus Bucureşti, Școlar Reșița – FC Viitorul, ora 16.00: ASU Poli Timișoara – ACS Poli Timişoara, ora 18.00: Concordia Chiajna – Astra, ora 20.30: Sănătatea Cluj – FCSB; joi – ora 18.00: AFC Botoşani – CFR Cluj, ora 21.00: Aerostar Bacău – Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS