16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNouă medalii naționale pentru luptătorii craioveni

Nouă medalii naționale pentru luptătorii craioveni

Craiovenii au cucerit nouă medalii, dar niciuna de aur
Craiovenii au cucerit nouă medalii, dar niciuna de aur

Luptătorii de la cluburile craiovene au participat weekendul trecut la Campionatul Național pentru juniori 3 și 4, desfășurat la Cluj și au urcat pe podium de nouă ori.
Reprezentanții Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova au cucerit patru medalii de argint și două de bronz. Pe locul doi s-au clasat Sorin Lăzărică (categoria 29 kilograme) – juniori 4, Adriana Iovan (52 kg) – juniori 4, Ana Maria Cristescu (44 kg) și Codruț Lăzărică (46 kg) – ambii la juniori 3. Pe treapta a treia a podiumului au urcat Rebeca Bărăga (48 kg) și Alisa Bora (37 kg) – juniori 3.
Antrenorul Valentin Bo-boșca a spus ieri că o parte dintre elevii săi au ratat pe puțin titlul național sau șansa să ia o medalie mai strălucitoare.
„Cristescu a pierdut la un punct aurul, Bărăga este în primul an la junioare 3 și a fost învinsă în semifinale de colega sa de la lotul național, o fată de la Mangalia, care este campioană la cadete. Și Sorin Lăzărică a pierdut după un meci destul de strâns“, a spus Boboșca, cel care îi antrenează pe frații Lăzărică, pe Bărăga și Cristescu.
Adriana Iovan și Alisa Bora sunt antrenate de frații Aurel și Marius Cimpoeru. Din grupa celor doi au mai participat trei băieți, Cazacu Luca, clasat pe locul cinci la 42 kilograme, Alexandru Bora și Ștefi Bora.
„Cazacu nu face de mult timp lupte, dar a avut o evoluție bună, fiind singurul care i-a pus probleme viitorului campion. Cazacu și Alex Bora sunt cu trei ani mai mici decât adversarii și de aceea nu au luat medalie“, a explicat Aurel Cimpoeru.
Și CSM Craiova a avut trei băieți medaliați. Este vorba de Mihai Mărgărit (50 kg), Darius Ungureanu (55 kg) – ambii medaliați cu argint și Sabin Stegaru (60 kg), clasat pe locul trei.
Pentru luptătorii craioveni urmează participări la Campionatul Balcanic, pe diferite categorii de vârstă. Primii vor intra pe saltea juniorii, în cadrul competiției care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, în Turcia, la Bursa. Este vorba despre Ștefania Priceputu (48 kg.), Alexandra Anghel (72 kg), Simona Zidaru (63 kg), Gheorghe Constantin (66 kg), Denis Constantin (74 kg) și Ștefan Coman (66 kg). La începutul lunii noiembrie, va fi Balcaniada rezervată cadeților, acolo unde vor merge Rebeca Bărăga, Adriana Iovan, Simona Zidaru și Ana Maria Cristescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS