7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii au ieșit cu toate punctele din „Copou“

Fotbal / Alb-albaștrii au ieșit cu toate punctele din „Copou“

Jucătorii lui Poli Iași au pupat și s-au rugat degeaba la moaștele Sfintei Parascheva înainte de meciul cu Universitatea Craiova, pentru că au început cu o înfrângere returul campionatului regular. Alb-albaștrii le-au dat două goluri și le-au suflat cele trei puncte puse în jocul de sâmbătă seară, de pe stadionul „Emil Alexandrescu“. A fost 2-1 pentru gruparea din Bănie, care continuă să ocupe locul trei după 14 etape consumate, la egalitate cu FCSB (poziția a doua).
Craiovenii au deschis scorul prin Gustavo, care a finalizat cu latul, de la șase metri, o acțiune rapidă lucrată de Bancu și Burlacu (’15, 0-1).
Moldovenii au restabilit egalitatea grație portughezului Tiago Ferreira, jucătorul Craiovei, care a încercat să respingă o centrare venită de pe partea stângă, dar a trimis în propria poartă (’66, 1-1).
Universitatea nu s-a complăcut cu situația de pe tabelă și a continuat să atace, iar roadele au venit în minutul 76, când Martic a reușit o centrare excelentă de pe dreapta pentru Băluță, iar acesta, de la circa opt metri, a plasat mingea lângă bara din stânga (’76, 1-2).

Iași: Kelava – T. Almeida (’81, Spătaru), Mihalache, Frăsinescu, Sin – Bădic (’58, Mendes), Qaka – Platini (’81, Ștefănescu), Jo, Panțîru – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Craiova: Calancea – Kelic, Datkovic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski (’37, Screciu), Bancu – Gustavo (’86, Briceag), Băluță, Burlacu (’74, M. Roman). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Cristea ’14, Bădic ’23, Qaka ’70, Ștefănescu ’90+3 / Mateiu ’31, Băluță ’86, Calancea ’90+4.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Vladimir Urzică, Marius Marica.

În etapa viitoare Știința va evolua pe terenul ilfovenilor de la Concordia Chiajna, meciul fiind programat vineri, 20 octombrie, de la ora 20.45.

 

Mangia: Nu am riscat mult

 

După joc, antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a apreciat efortul ieșenilor, dar a punctat că nu s-a temut de înfrângere, pentru că jocul alb-albaștrilor a fost destul de consistent.

Mangia Iasi
„A fost o partidă dificilă, dar am reușit să ne impunem și sunt mulțumit. Vreau să felicit adversarii, pentru că au făcut un meci de o calitate deosebită. Noi am fructificat ocaziile și cu ceva mai multă atenție puteam închide mai devreme meciul. Nu m-am temut după autogolul lui Tiago, a fost o eroare, dar am avut puterea să reîncepem să atacăm. Nu am riscat mult spre final, însă și așa puteam marca golul al treilea. Repet, cred că Iași e o echipă bună, este greu să te impui contra lor. Până în minutul 80 am avut dificultăți în menținerea posesiei mingii, ceea ce demonstează că Iași are valoare. Nu ne gândim la primul loc, ci la meciul de vineri, cu Chiajna. Alte calcule nu fac“, a declarat Devis Mangia.

 

Gustavo: Lucrăm foarte mult fazele ofensive și acum se vede în teren

 

Atacantul brazilian al Universității, Gustavo Vagenin, a ajuns la golul șase din acest sezon, este fericit și consideră că meritul întregii echipe pentru reușitele sale.

Gus
„Este o victorie importantă. Am avut un meci greu, Iași a demonstrat că este o echipă bună, dar sunt fericit pentru golul de astăzi și pentru succesul înregistrat. Nu cred că ne-a fost teamă că o să pierdem după autogolul lui Tiago. Am făcut un joc bun, cu posesie și ne-am creat ocazii prin mine, Băluță și Burlacu. Am reușit să marcăm din nou prin Băluță și asta a fost tot. Lucrăm foarte mult fazele ofensive și acum se vede în teren. Mă bucur că am ajuns la cota șase goluri marcate, sunt foarte fericit, dar este meritul tuturor, nu numai al meu“, a declarat Gustavo.

 

Băluță: Golurile nu au fost întâmplătoare

 

La rândul său, celălalt marcator al formației oltene, căpitanul Alex Băluță a fost pe aceeași lungime de undă cu antrenorul Devis Mangia și cu Gustavo, colegul din atac.

Balu sut
„A fost un meci disputat. Ieșenii au pasat foarte bine, nu prea ne-au dat soluții, dar mă bucur că am reușit să înscriem al doilea gol, apoi am mai ratat câteva ocazii. Sunt fericit, plecăm cu cele trei puncte. Nu m-am temut după golul primit că am putea pierde, pentru că mai era mult timp de jucat, am făcut un pressing avansat și mă bucur că am marcat golul victoriei. Ne pregătim foarte bine la antrenamente, lucrăm mult faza ofensivă, avem trasee de joc, care se văd în timpul partidelor și golurile nu au fost întâmplătoare. Mă bucur că suntem pe un drum bun și sper să nu ne abatem, pentru că mai este mult până la sfârșitul campionatului. Mulți ne văd printre favoriți, dar noi trebuie să încercăm să adunăm cât mai multe puncte. Ne așteaptă o deplasare grea la Chiajna, apoi vom reveni și noi acasă, pe stadionul cel nou, și trebuie să fim modești și să muncim bine ca să terminăm cât mai sus în clasament“, a declarat Alex Băluță, ajuns și el la cel de-al șaselea gol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS