15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorii pe linie pentru prim-divizionarele de la SCM

Victorii pe linie pentru prim-divizionarele de la SCM

Germanul Hohne (nr 2, stânga) a făcut un joc bun la primul său meci oficial în tricoul Craiovei (Foto: Lucian Anghel)
Germanul Hohne (nr 2, stânga) a făcut un joc bun la primul său meci oficial în tricoul Craiovei (Foto: Lucian Anghel)

Cele trei echipe prim-divizionare de la SCM Craiova au obţinut victorii în meciurile disputate la sfârşitul săptămânii trecute. Sâmbătă, formaţiile masculine de volei şi baschet de la clubul din Bănie au debutat cu succes în noul campionat, învingând nou-promovate. Ieri, handbalistele de la SCM s-au impus la Cluj şi se menţin pe locul secund în Liga Naţională.

Echipele masculine de volei şi baschet ale SCM-U Craiova au pornit cu dreptul în campionatul 2017-2018, obţinând victorii scontate în meciurile disputate sâmbătă, pe teren propriu, în Sala Polivalentă. Voleibaliştii lui Dan Pascu au primit vizita celor de la CSS 2 Baia Mare şi nu au cedat nici un set, deşi uneori oaspeţii s-au apropiat pe tabelă. SCM-U s-a impus cu 3-0 (25-22, 25-19, 25-22).
Au fost primele trei puncte, dar jocul nu l-a mulţumit în totalitate pe antrenorul Dan Pascu. „Mă așteptam să fie un meci greu, fiind începutul campionatului. Chiar dacă diferența de valoare între cele două echipe este vizibilă, jucătorii mei au vrut să joace foarte bine, nu le-a ieșit tot timpul, au avut emoții, am fost destul de stângaci în anumite situații, am pierdut foarte ușor puncte, pe greșelile noastre neprovocate, am dat posibilitatea adversarului să intre în joc, să aibă curaj. Au fost destul de încinse seturile, dar am câștigat cu 3-0. Sper să învățăm din aceste greșeli“, a spus Pascu. Craiova va juca runda următoare primul derbi din acest tur, pe terenul celor de la Tricolorul LMV Ploiești, echipă care trage la titlu, dar care în prima rundă a pierdut cu 3-0 la Steaua București. „Sunt convins că acolo elevii mei vor juca altfel, motivația va fi alta“, a adăugat antrenorul craiovean.
Jucătorul Sanchez Velez Sequiel din Puerto Rico nu a ajuns încă în Bănie, iar reprezentanții echipei au motivat întârzierea lui cu problemele din țara sa natală, cauzate de uraganul Maria. „Ei au avut mari probleme după acel uragan, care a pus toată țara la pământ, să spun așa. Trebuia să vină marți, va veni de luni (azi – n.r.)“, a completat Dan Pascu. Acesta a început jocul din Sala Polivalentă cu: Ene, Höhne, Milic, Blagoevic, Radevic, Sippola – Rosic (libero).

Paasoja, principalul marcator cu Iașiul

După victoria din Cupa României, înregistrată miercurea trecută la Timișoara, baschetbaliștii craioveni, antrenați de israelianul Rami Hadar, și-au trecut sâmbătă în cont prima victorie și în Liga Națională. Cu Goran Martinic la primul meci pentru SCM-U, oltenii au învins nou-promovata Poli Iaşi, cu scorul de 91-74 (30-17, 21-20, 25-18, 15-19).

Goran Martinic (la minge) a debutat sâmbătă pentru echipa olteană
Goran Martinic (la minge) a debutat sâmbătă pentru echipa olteană

Pentru formaţia olteană au evoluat: Paasoja 21puncte, Siriscevic 19, Samuels 16, Martinic 15, Watson 7, Novak 6, Orbeanu 5, Berceanu 2, Vîrnă, Kikos.

„A fost un meci bun, sunt fericit că am debutat cu o victorie în campionat. Începem să ne mișcăm din ce în ce mai bine ca echipă, îmi pare rău că am părăsit Cupa României“, a spus după meci estonianul Paasoja, autor a 21 de puncte, la care se adaugă 4 recuperări și 2 pase decisive în partida cu moldovenii.
Și antrenorul Rami Hadar a vorbit despre meciul cu Poli Iași: „Am jucat bine, păcat că nu am menținut ritmul mereu. Am avut urcușuri și coborâșuri. Uneori am slăbit ritmul în apărare. A fost primul meci în campionat, poate că jucătorii au avut și puțină presiune, dar vom remedia lucrurile care nu au ieșit!“. SCM-U Craiova va juca runda următoare în deplasare, cu BC Mureş. Meciul este programat vineri, de la ora 18.00.

Handbalistele se mențin pe locul doi

Ieri-dimineaţă, handbalistele de la SCM Craiova au obţinut o victorie categorică la Cluj, în fața echipei locale, Universitatea, scor 28-19 (12-7), într-un meci din cadrul etapei a patra din Liga Florilor. Oltencele au avut un avans și de 12 goluri la un moment dat (26-14). Pentru SCM au evoluat la Cluj: Dumanska, Stanciu, Lung – Florianu 7 goluri, Nikolic 7, Vizitiu 3, Trifunovic 2, Țicu 2, Pricopi 2, Șelaru 2, Elisei 1, Tudor 1, Klikovac 1. Craiovencele se menţin pe locul doi în Liga Florilor, iar mâine, de la ora 11.00, vor primi vizita formaţiei HC Zalău. Va fi un duel între două reprezentante ale României în cupele europene şi totodată între echipele care sezonul trecut au luptat umăr la umăr pentru medalia de bronz. Atunci, lupta a fost câştigată de formaţia ardeleană, pregătită de Gheorghe Tadici, iar Craiova s-a clasat pe patru.

Voleibalistele, învinse la Timișoara

Sâmbătă s-a disputat prima rundă și din Divizia A2 de volei feminin, acolo unde evoluează și echipa SCM-U Craiova în acest sezon. Oltencele, repartizate în seria Vest, au fost învinse, în deplasare, de CSU Politehnica Timișoara, cu scorul de 3-0 (25-7, 25-8, 25-9). Craiovencele au fost conduse de pe bancă de antrenorul Lucian Zlotea. În runda a doua, SCM-U va primi vizita echipei ACS Transilvania Brașov.

Galerie foto de la meciul de volei masculin realizată de Lucian Anghel:

IMG_0391

IMG_0386

IMG_0334

IMG_0354

IMG_0373

IMG_0380

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS