11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Simona Halep a pierdut finala turneului de la Beijing, dar de luni devine lidera WTA

Tenis: Simona Halep a pierdut finala turneului de la Beijing, dar de luni devine lidera WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care de luni va deveni numărul 1 WTA, a fost învinsă în urmă cu puțin timp în finala turneului de la Beijing (China), dotat cu premii în valoare totală de 6.381.679 dolari.

Halep a pierdut în două seturi, 4-6, 6-7 (3), meciul cu Caroline Garcia (Franța), locul 15 mondial, după o oră și 52 de minute de joc.

Românca a început cu dreptul, cu un break la zero, dar apoi și-a pierdut serviciul, iar Garcia a trecut la cârmă, cele două mergând cap la cap până la 4-4. Garcia și-a făcut din nou serviciul, iar apoi a reușit să încheie setul cu 6-4, pe serviciul Simonei. În actul secund, s-a mers tot cu serviciul cap la cap, iar la 3-3 meciul a avut un moment cheie, Halep ratând nu mai puțin de 9 mingi de break. Simona nu a acuzat șocul și a luat ghemul următor la zero, după care meciul a ajuns în tiebreak. Halep a greșit câteva mingi, a fost lipsită de șansă în alte rânduri, iar Garcia s-a impus cu 7-3.

„De mâine voi deveni noul lider mondial, visul a devenit realitate și vreau să mă bucur de acest lucru. Am pierdut această finală, dar voi reveni aici și la anul”, au fost primele cuvinte ale Simonei Halep după finala pierdută astăzi.

Pentru prezența în finală, Halep și-a asigurat 636.300 dolari și 650 de puncte WTA. Constănțeanca a disputat astăzi a 27-a finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite.

Halep va deveni de mâine prima jucătoare din România care va ocupa poziţia de lider mondial în clasamentul WTA, şi, în acelaşi timp, a 25-a jucătoarea din istorie care reuşeşte această perfomanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS