17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVerona ar putea rotunji conturile CS Universitatea

Verona ar putea rotunji conturile CS Universitatea

Sergiu Jurj (la minge) speră să fi scăpat de accidentări şi să demonstreze că este un om de gol veritabil (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sergiu Jurj (la minge) speră să fi scăpat de accidentări şi să demonstreze că este un om de gol veritabil (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova ar putea bifa în curând al doilea transfer de jucători în străinătate. Dacă Bogdan Vătăjelu a semnat deja cu Sparta Praga, al doilea fotbalist bun pentru export este Sergiu Jurj. Împrumutat vara trecută la Hellas Verona (Serie B), atacantul de 18 ani și 1,84 metri, originar din Sighetul Marmației, a avut un randament bun la Primavera, însă, din păcate, a suferit o accidentare urâtă exact când făcuse trecerea la prima echipă și acum trebuie să o ia de la capăt cu pregătirea.
„Până să mă accidentez, am jucat 11 meciuri din 11 titular, am marcat patru goluri și am avut două assist-uri. Din păcate, a venit acea accidentare și s-a schimbat totul, dar e Italia, am fost tratat excelent. Clubul s-a implicat și cu operația, și cu recuperarea, și acum totul e bine, de pe 3 ianuarie deja intru în normal cu pregătirea. Am suferit o fractură de peroneu la un antrenament, a intrat un coleg în mine și mi-a rămas piciorul înfipt în pământ. A fost o durere groaznică. Repet, cei de la club s-au purtat foarte frumos cu mine, n-am ce să le reproșez. Am fost vizitat și de fostul mare atacant Luca Toni, care acum este directorul clubului“, a explicat Sergiu Jurj, pentru GdS.
Sergiu Jurj a afirmat că diferențele sunt mari în ceea ce privește pregătirea, dar că s-a adaptat foarte repede cu stilul italian.
„Mă simt foarte bine în Italia. Sincer, nu mă așteptam să-mi meargă așa de bine. A fost destul de greu să fac trecerea la ce înseamnă fotbalul italian, dar m-am adaptat destul de rapid. Am trecut direct la Primavera și după trei săptămâni am început să mă antrenez și cu prima echipă, dar meciurile le-am susținut la Primavera. E mult mai complexă pregătirea în Italia. Se pune mai mult accent pe fizic, pe forță și tactic“, a spus fotbalistul, revenit în Maramureș în vacanță pentru Sărbătorile de Iarnă.

„Sunt pregătit pentru orice“

Întrebat despre viitorul său, Sergiu Jurj nu crede că va semna în această iarnă un transfer definitiv la Hellas Verona, așa cum se vorbea înainte de accidentare, dar speră să o facă în vară. Acesta a punctat că nu ar avea păreri de rău nici dacă ar continua la Craiova, fiind convins că experiența dobândită l-ar ajuta să devină un jucător de bază la prima echipă a CS Universitatea.
„Sunt împrumutat până în vară la Verona, iar italienii au fost foarte mulțumiți de mine. Din câte am auzit, transferul definitiv trebuia făcut în această iarnă, dar a apărut accidentarea asta și cred că trebuie să aștept o decizie până în vară. Prea multe nu mi s-au spus. Eu vreau să-mi fac treaba cât mai bine, iar dacă e să rămân acolo, să rămân, dacă nu, mă întorc cu cel mai mare drag la Craiova. Sunt pregătit pentru orice! Preferabil ar fi însă să fiu cumpărat definitiv de Verona. Dacă mă voi întoarce la Craiova, cred că experiența din Italia mă va ajuta să fac pasul definitiv la echipa mare. Nu știu cât cere CS Universitatea pe mine și chiar nu mă interesează acest aspect”, a afirmat Sergiu Jurj.
Acesta a punctat că a urmărit parcursul CS Universitatea Craiova și că este încântat de locul ocupat de alb-albaștri la finele lui 2016, felicitându-l, totodată, pe Alin Manea pentru debutul la prima echipă.
„Am urmărit-o pe Craiova tot timpul și țin legătura cu colegii mei mai tineri, de la echipa a doua, cu Alex Popescu și Manea, pe care îl felicit pentru debutul în Liga I. Cu el vorbesc foarte des. Mă bucur foarte mult că CS Universitatea este acolo sus, unde ar trebui, și sunt convins că la finalul sezonului vom fi pe podium“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS