21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRambo a împins Craiova pe marginea prăpastiei

Rambo a împins Craiova pe marginea prăpastiei

În timp ce Rambo (stânga) i-a „executat“ pe craioveni de la mare distanţă, nou-venitul Tylor şi colegii săi s-au întrecut în ratări (Foto: Claudiu Tudor)
În timp ce Rambo (stânga) i-a „executat“ pe craioveni de la mare distanţă, nou-venitul Tylor şi colegii săi s-au întrecut în ratări (Foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a pierdut și ultimul meci oficial din 2016. Oltenii au fost învinși, miercuri seară, pe teren propriu, de BC SCM Timișoara, cu scorul de 83-77 (23-11, 16-28, 25-20, 19-18). Partida a contat pentru etapa a 14-a din Liga Națională.
După schimbările din ultima săptămână, când au venit americanul Tayloe Taylor și Cătălin Burlacu, și au plecat Marinovic și Dino, suporterii craioveni au venit în număr destul de mare la meciul cu timișorenii, sperând în revirimentul echipei.
Numai că bănățenii au avut o seară excelentă în spatele semicercului, iar cu ajutorul consistent al lui Dominique Rambo (26 de puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive) au plecat învingători din Bănie.
A fost a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu pentru jucătorii antrenați de Vladimir Vuksanovic și Dragan Aleksic.
La pauză, scorul era egal, 39-39, iar în sfertul al treilea Burlacu și colegii săi au preluat conducerea (50-48), dar tot timișorenii au fost cei care și-au adjudecat sfertul trei. În minutul 35, Iulian Corneanu a reușit un coș de trei puncte, scorul a devenit 71-69 pentru oaspeți, care apoi au profitat de ratările lui Taylor și Hargrove, desprinzându-se decisiv pe tabelă.
La primul său meci pentru Craiova, americanul Taylor a evoluat 30 de minute și a marcat 8 puncte. „Aș fi vrut să fie mai bine, să debutez cu o victorie la noua mea echipă, dar acum vine pauza, ne vom antrena mai mult împreună. Azi (miercuri – n.r.) am ratat o mulțime de aruncări ușoare. A fost primul meu meci aici, trebuie să mă adaptez“, a spus Taylor.

Joc bun pentru Corneanu

O surpriză plăcută a fost evoluția lui Iulian Corneanu, care a început titular, a jucat 26 de minute, timp în care a marcat 12 puncte, dintre care 9 de la distanță. La acestea se adaugă trei recuperări. „Este o echipă aproape nouă. Avem doi jucători care au venit și avem doar cinci antrenamente împreună, alții doi au plecat… Este un nou început pentru o echipă frumoasă care se vrea aici la Craiova. Sper să facem meciuri din ce în ce mai bune. M-am simțit foarte bine, antrenorul mi-a dat încredere. M-am antrenat din greu și, puțin câte puțin, am prins câteva minute în meciul de la Steaua, apoi ceva mai multe în cel de la Baia Mare“, a spus Corneanu, craiovean get-beget.
Acesta a adăugat că el și colegii săi trebuie să treacă peste mentalitatea de învinşi. „Aveam un blocaj de la meciurile trecute, de la jucătorii pe care i-am avut înainte și după atâtea meciuri pierdute la rând. Trebuie să scăpăm de acea mentalitate de învinşi, pe care poate am avut-o până acum, și să începem să câștigăm meciuri“, a completat jucătorul de 27 de ani, care a avut parte de o galerie numeroasă la meci, alcătuită din familie și prieteni. Principalul marcator pentru Craiova a fost Darius Hargrove, cu 30 de puncte. Au mai jucat: Popa, Fraseniuc 10, Damian 5, Burlacu 8, Paul Will 4, Corneanu 12, Aktas. Abrams a fost accidentat și nu a jucat.
Cea mai populară echipă de la clubul municipalității craiovene încheie o primă parte de sezon dezastruoasă, cu patru victorii și nouă înfrângeri în cele 14 etape din acest sezon, și se îndepărtează tot mai mult de primele șase poziții, calificate direct în play-off. SCM-U se află pe locul 9, cu 17 puncte, și va disputa următorul meci pe 14 ianuarie, pe terenul echipei Phoenix Galaţi.
Clasamentul Ligii Națio­nale după 14 etape: 1. Steaua CSM București 23 puncte, 2. U BT Cluj 22, 3. BCMU Pitești 21, 4. BC CSU Sibiu 20 (un meci mai puțin jucat), 5. BC Mureș Târgu Mureș 20, 6. BC SCM Timișoara 20, 7. Phoenix Galați 18, 8. CSM CSU Oradea 18 (un meci mai puțin jucat), 9. SCM-U Craiova 17, 10. Municipal Baia Mare 14, 11. Dinamo București 14. CS Municipal Ploiești s-a retras din campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS