16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportExclusiv / Alb-albaștrii întâlnesc adversare puternice în Malta

Exclusiv / Alb-albaștrii întâlnesc adversare puternice în Malta

Madson (la minge) şi colegii săi vor avea parte de adversari redutabili în cantonament (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Madson (la minge) şi colegii săi vor avea parte de adversari redutabili în cantonament (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Oficialii CS Universitatea Craiova au reușit să parafeze amicale cu adversari im­por­tanți în cadrul stagiului de pregătire pe care fotbaliștii lui Gigi Mulțescu îl vor susține în Malta, în perioada 6-27 ianuarie 2017. Alb-albaștrii vor disputa șase partide de verificare în această iarnă, cinci cu prim-divizionare și una cu o formaţie din eșalonul secund, ordinea și datele de întâlnire nefiind stabilite în totalitate.
Oltenii vor intra în „focuri“ chiar în a doua zi de cantonament. Cu toate că s-au făcut eforturi pentru a reprograma amicalul astfel încât echipa să ajungă la parametrii buni, oltenii au acceptat să întâlnească pe Borussia Monchengladbach la doar 24 de ore de la aterizarea în Malta. Compromisul a fost făcut din pricina valorii adversarului. Clubul din Renania de Nord-Westfalia, fondat în 1900, are în palmeres cinci titluri, trei cupe ale Germaniei și o supercupă, iar pe plan internațional și-a trecut în cont de două ori Cupa UEFA. În prezent, Monchengladbach ocupă locul 14 în­ Bundesliga.
Gruparea din Bănie mai întâlnește o echipă din Germania, dar din eșalonul secund, fiind vorba despre Fortuna Dusseldorf (locul 8). Fortuna are și ea o istorie interesantă. Fondată în 1895, echipa este deținătoarea unui titlu (1933), a două cupe (1979 și 1980) și este finalistă a Cupei Cupelor (1981).
O altă fostă campioană este și FC St. Gallen, ocupanta locului șase în Superliga din Elveția. Clubul la care a evoluat și Jerry Gane, fost antrenor al alb-albaștrilor, are în palmares două titluri, o cupă a Elveției și o cupă a ligii.
În discuție intră și FC Hibernians, care a cucerit campionatul în Malta de zece ori, are opt cupe și două supercupe, iar în prezent ocupă locul secund, cu 33 de puncte, după Balzan (34).
Ultimele două adversare ale CS Universitatea vin din Rusia şi nu au reuşit să fie campioane până acum, fiind vorba de Terek Groznîi (locul 4) și Krîlia Sovetov Samara (locul 12). La Terek joacă Gabi Torje și Gicu Grozav, iar echipa are în palmares un singur trofeu, Cupa Rusiei, câștigat în 2004, într-o finală chiar cu Krîlia Sovetov Samara.
Din nefericire, re­pre­zen­tanții CS Universitatea Craiova nu au putut parafa și un duel cu Dinamo Zagreb, deși lucrurile erau favorabile la un moment dat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS