16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAJF Dolj a programat primul turneu de futsal

AJF Dolj a programat primul turneu de futsal

Conducerea Asociației Județene de Fotbal Dolj a decis să-i provoace pe iubitorii sportului rege la o primă mișcare organizată pentru începutul anului 2017. Astfel, în perioada 14-29 ianuarie va avea loc Cupa AJF Dolj la fotbal în sală, competiția urmând să fie găzduită de Sala Polivalentă din Ișalnița, pe două categorii: Open (fără limită de vârstă), respectiv Old-boys (jucători de peste 35 de ani). Etapele întrecerii se vor desfășura în fiecare weekend (sâmbăta și duminica), în formatul patru jucători de câmp și un portar pentru Open, respectiv cinci jucători de câmp plus portar în cazul Old-boys. Pe foaia de joc pot figura maximum 12 sportivi pentru o echipă, iar AJF Dolj așteaptă ca numărul competitoarelor să fie cât mai mare. Nu există taxă de înscriere, însă se vor plăti chiria sălii, arbitrajul și asistența medicală, fiecare echipă fiind nevoită să achite câte 75 de lei la fiecare joc. Numărul maxim de echipe acceptat este de 16 pentru fiecare din cele două categorii.
Arbitrajul va fi asigurat de cei mai buni arbitri doljeni (FIFA și lotul divizionar). Se va juca în sistem grupe de câte patru echipe, fiecare formație având asigurat un număr de minimum trei meciuri, urmat de partide eliminatorii până în finală (se califică primele două echipe din fiecare grupă). O partidă va avea două reprize a câte 20 de minute, cu pauză de 5 minute, iar mingea utilizată va fi cea specială pentru futsal (mărimea 4).
Înscrierile se fac la sediul AJF Dolj, din strada Gheorghe Doja, numărul 2, etajul 2 sau la telefonul 0770.447.724.
Cupa AJF are rolul de a-i „încălzi“ pe doljeni cu fotbalul în sală, forul județean intenționând să creeze în curând și un campionat de futsal, care să poarte și girul FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS