11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova vrea patru fotbalişti noi ca să lupte pentru titlu

Craiova vrea patru fotbalişti noi ca să lupte pentru titlu

Până acum doar Alex Băluță (centru) a semnat prelungirea contractului cu CS Universitatea (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Până acum doar Alex Băluță (centru) a semnat prelungirea contractului cu CS Universitatea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Președintele formației CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a admis că antrenorul Gigi Mulțescu ar avea nevoie de patru jucători noi la echipă pentru a putea aborda partea a doua a campionatului cu șanse reale pentru locul 1.
„Capitolul veniri îl abordăm cu multă atenție. Trebuie să ne calculăm pașii, să nu facem prea multe schimbări. Mai avem o săptămână până când ne reunim și e foarte important ce vom face, pentru că pe 4 februarie este programată prima etapă. Ne preocupă foarte mult stabilitatea, întărirea lotului și creșterea forței de joc. Noutăți veți vedea, probabil, când se reunește lotul. Sunt discuții, dar vom face publică orice mutare doar în momentul în care avem toate actele semnate. Pentru orice jucător nou, a veni pe 4 ianuarie la reunire înseamnă a pleca cu echipa în cantonamentul din Malta. Ideal pentru noi este să aducem jucătorii pentru a-i integra în sistem în cadrul stagiului de pregătire. Ca să ne batem la titlu cu șanse reale ne trebuiesc două vârfuri, cel puțin un fundaș central, și prin plecarea lui Bogdan Vătăjelu, ne gândim dacă să luăm un fundaș dreapta și să treacă Briceag pe poziția de fundaș stânga sau rămâne Briceag pe dreapta dacă găsim ceva mai bun pe stânga. Jucătorii cooptați trebuie să vină la noi cu toată dragostea și convingerea că pot scrie istorie în tricoul alb-albastru“, a spus Marcel Popescu, excluzând apariția disponibilizărilor: „Nu disponibilizăm nici un jucător, pentru că și așa suntem descoperiți. Lotul, în prima parte a campionatului, a fost subdimensionat, iar faptul că ne aflăm în față în clasament este meritul jucătorilor și al antrenorului, dar a sta în 14-15 jucători nu e ok. În momentul acesta urmărim două ținte, campionatul și Cupa României, iar ca să avem șanse reale de reușită cred că lotul trebuie să aibă 18 jucători de certă valoare, pe care să se bazeze în retur“.
Conducătorul craiovean a explicat și situația fot­­baliștilor care se află în ultimele șase luni de contract: „Avem prelungirea con­­tractului cu Băluță, după cum bine știți, și sunt discuții avansate cu Madson, Acka și Nuno Ro­cha. În momentul în care revin în România, vom ști dacă vor să prelungească înțelegerea și mergem în continuare la drum sau ne folosim de ei până la finalul campionatului, după care le dorim drum bun“.

Șe știu adversarii din Malta

Marcel Popescu este de părere că alb-albaștrii trebuie să meargă în cantonamentul din Malta cu toată încrederea, să nu se gândească la riscul unui posibil atentat terorist: „Nivelul de securitate în Malta este mult mai ridicat decât cel din Antalya. Evenimentele care s-au întâmplat la Berlin și în alte părți au creat o panică justificată, dar acum unde să te duci?! Nu suntem singurii care o să ne pregătim în Malta. Mai sunt șase-șapte echipe care se vor antrena acolo, și mă refer la adversarii noștri, dar s-ar putea să fie 30 sau 40 de echipe. Toată lumea fuge de pericolul unui act terorist sau de întâmplări din ăstea care zdruncină echilibrul geo-politic, dar trebuie să ne păstrăm sângele rece și să ne vedem de treaba noastră“.
Oficialul CS Universitatea Craiova a dezvăluit și câteva dintre echipele pe care le vor întâlni elevii lui Gigi Mulțescu în cadrul stagiului din ianuarie: „Încercăm să schimbăm ordinea câtorva meciuri, ca să nu începem «abrupt». Oricum, adversarii îi știm. Luni sau marți putem să anunțăm cu exactitate adversarii, ziua și ora de desfășurare. Ar fi vorba despre Dinamo Zagreb, Terenk Groznîi, Borussia Monchengladbach și mai tatonăm. S-ar putea să fie și Hibernians, dar dorește o anumită zi și noi vrem să schimbăm data“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS