12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDonose așteaptă un trofeu de la CS Universitatea

Donose așteaptă un trofeu de la CS Universitatea

Foto: Alexandru Vârtosu
Foto: Alexandru Vârtosu

Fostul mare fotbalist al Craiovei, Costică Donose (foto), a împlinit ieri 64 de ani. Câștigător a două titluri cu Universitatea, în 1979/1980 și 1980/1981, și a patru cupe în tricoul alb-albastru (1977, 1978, 1981, 1983), cel supranumit „Pele“ și-a pus două dorințe pentru anul care vine: „Am împlinit 14 ani, de la primii 50 trecuți din viață, și mă simt foarte bine. Îmi doresc să am sănătate și să meargă bine echipa noastră de fotbal“, a declarat fostul decar al Universității.
Întrebat cum vede parcursul echipei CS Universitatea Craiova din prima parte a sezonului, Donose a precizat că i-a plăcut jocul implementat de Gigi Mulțescu și că îl așteaptă pe Moș Crăciun cu trei-patru fotbaliști de clasă, fiind convins că astfel sunt șanse mari ca echipa să obțină un trofeu.
„Sunt mulțumit de parcursul echipei de până acum. Nu am mai fost de mult timp în «careul de ași». Am mai pierdut puncte noi pe final de joc, dar am mai și câștigat și s-a mai compensat un pic situația. De asta e frumos fotbalul. Echipa a practicat un joc frumos, ofensiv, nu unul distructiv și de apărare, a jucat așa cum o făceam și noi pe vremuri. Nu avem cum să ratăm play-off-ul, chiar dacă ne pleacă Vătăjelu și n-ar mai veni nimeni. Dacă facem trei-patru transferuri, eu sunt convins că suntem în cărți pentru titlul de campioni. Moșului i-am transmis deja: să nu-l prind că nu ne aduce trei-patru jucători de valoare în iarna asta. Nu vreau să-mi spună că îl avem pe Robert Petre sau Screciu, că ei sunt de perspectivă, țin foarte mult la ei. Vreau fotbaliști cu experiență, valoroși. Suntem aproape de cucerirea unui trofeu și e păcat să-i dăm cu piciorul. Ne-ar trebui un fundaș central, un mijlocaș și cel puțin un atacant. Dacă îi aducem, atunci sunt convins că avem șanse mari de titlu“, a spus Donose.
„Vătăjelu și-a făcut datoria pentru Craiova“

Acesta a comentat și pe tema plecării lui Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga, transfer realizat în proporție de 90%, considerând că și-a făcut datoria pentru CS Universitatea și merită să ridice un pic stacheta. „Am auzit că Vătăjelu este cu un pas la Sparta Praga și mă bucur pentru el. Nu avem ce face, nu trebuie să ne opunem transferului său, pentru că urmărim și treaba asta. E și spre binele lui, pentru că ar evolua la un nivel mai înalt, ar juca încă de acum în cupele europene și ar beneficia de un salariu mult peste ce câștigă la Craiova. Și-a făcut datoria pentru Craiova și suporterii trebuie să-l aprecieze. Este bine și pentru clubul nostru, pentru că fără bani nu poți face nimic. Eu am încredere că Vătăjelu va face o figură frumoasă indiferent unde va juca, pentru că este un tip muncitor și cuminte, preocupat de fotbalul de performanță“, a punctat Costică Donose.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS