Karateka Alexandra Rombu, sportiva anului în DoljO cheamă Alexandra Rombu. Este tânără, subțirică, înaltă, frumoasă, iar ieri a fost aplaudată de o sală întreagă, oficialități, antrenori și sportivi, când a primit distincția de „Sportiva anului 2016“ în gala organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Alexandra are 19 ani și face karate la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie, sub îndrumarea antrenorului Geri Mitroi.

Anul 2016 a fost foarte bun pentru Alexandra, care a avut trei medalii la Campionatul Mondial, câte una de fiecare culoare. Ea a obținut titlul de campioană mondială la kata individual, medalie de argint la Mondialele de kumite individual WKF și medalie de bronz la kumite individual shobbu ippon. La acestea se adaugă o multitudine de medalii la competițiile interne. De fapt, tânăra nu își amintește să fi mers la vreun concurs și să se fi întors fără medalii.

Sportiva care practică karate de 12 ani a spus ieri că în spatele zecilor de medalii din vitrina sa este multă muncă. „Este o muncă enormă. Eu fac de 12 ani karate, cu antrenamente zilnice, unori chiar două pe zi. Anul acesta nu se putea mai bine de atât. Au fost cele mai bune performanțe ale mele până acum și sper să le depășesc în anii care vor urma. Titlul de sportiva anului în Dolj a fost cea mai importantă distincție pe care am primit-o“, a spus ieri laureata. Anul acesta, karate-ul a devenit sport olimpic și va fi inclus între disciplinele de la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo (Japonia). Acolo visează să ajungă și Alexandra Rombu. „Voi face tot posibilul să ajung la Jocurile Olimpice“, a completat tânăra, care a fost susținută la festivitate de familie. În ochii mamei sale se citea mândria, iar bunica sportivei avea lacrimi în ochi.

Geri Mitroi, din nou cel mai bun antrenor

În topul celor mai bune rezultate internaționale obținute de elevii-sportivi doljeni se află alți trei colegi de-ai Alexandrei Rombu de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“. Este vorba despre Gabriel Iordache (aur şi bronz la Campionatul Mondial), Mădălina Vasile (două medalii de argint la Mondiale) și Ana Maria Gornoviceanu (medalie de aur la mondiale). Cu toții sunt antrenați de Geri Mitroi, care ieri a fost desemnat antrenorul anului. A fost al patrulea titlu de antrenor al anului cucerit în ultimii ani de cel care este și director al LPS „Petrache Trișcu“. Acesta a mărturisit că de multe ori când banii se termină, sportivii merg la competiții pe banii părinților și că, dacă ar fi fonduri mai multe, medaliații ar fi mult mai mulți: „De multe ori este greu să participăm la acele competiții, care ne costă destui bani, și de cele mai multe ori părinții sponsorizează deplasările. Și numărul sportivilor ar fi mai mare dacă ar fi o susținere financiară mai bună. A fost un an bun pentru secția de karate de la liceul nostru, dar și pentru celelalte secții“.

Canotoarele din Dăbuleni, în top

Pe lângă karateka, alte rezultate de top, ca valoare, au fost obținute de două practicante de kaiac-canoe de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni. Adina Căle și Lavinia Enceanu au obținut medalie de bronz în finala B a Campionatului Mondial de juniori. Antrenorii lor, Mirel Vasiliche și Stelian Prodan, au fost și ei premiați, alături de Geri Mitroi.

Premianții de la Campionatele Europene

Premianții de la Campionatele Europene

Pentru rezultate la Campionatul European au fost premiați sportivii: Ștefania Priceputu (lupte), Mihai Bigea (scrimă), Cătălin Catană (volei), Eduard Catrina (volei), Cosmin Biziche (volei), Cristian Bogdan (tenis de masă) și fotbaliștii de la Liceul Tehnologic Auto: Ionuț Popescu, Florin Dicu, Sebastian Tătulea, Georgian Troc, Florin Pârvulescu, Gabriel Croitoru, Răducu Stanciu, Radu Burdeț, Alexandru Vozaru, Diego Șucleanță, Ionuț Voicu, Laurențiu Roman, Roman Chiriță, Dragoș Păduraru, Remus Trancă, Marian Dumitru, Cătălin Popescu și Laurențiu Simion Gârbea.

Antrenorii medaliați pen­­tru rezultate bune la Eu­ropene au fost Valentin Boboșca (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Daniel Săvoiu (volei, CN „Nicolae Titulescu“, Olimpiu Oproiu (tenis de masă, CSS Craiova), Daniel Matache (scrimă, LPS „Petrache Trișcu“) și Paul Răducan (fotbal, Liceul Tehnologic Auto).

În total, în cadrul Galei Sportului Școlar de ieri au fost premiați 62 de sportivi și 17 antrenori. Sportivii au fost premiați în funcție de rezultatele la Campionatul European, Campionatul Balcanic și alte competiții internaționale. Fondul de premiere a fost de 50.000 de lei, bani proveniți de la Consiliul Județean Dolj.

Un singur atlet premiat

Altădată în prim-plan, atletismul a fost slab reprezentat în premierea organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, o cauză fiind și faptul că nu au pistă de atletism regulamentară, după demolarea stadionului „Ion Oblemenco“. Printre sportivii care au primit distincții s-a aflat un singur atlet, aruncătorul Irinel Târșogoiu (antrenor Constantin Bădescu), iar rezultatul care i s-a luat în calcul a fost locul patru la Cupa Internațională în Cipru. La acesta se adaugă medaliile naționale obținute în condiții improprii, într-un sector de aruncări amenajat în curtea Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“.

Gala a început cu intonarea imnului României de către un grup de micuțe cântărețe de la Palatul Copiilor, apoi acestea au susținut și un program de colinde.


Lista celorlalţi premianţi:

DSC_3724

DSC_3737

DSC_3739

Campionatele Balcanice: Ana Maria Cristescu (lupte, profesor Valentin Boboşca), Alexandra Anghel (lupte, profesor Marius Cimpoeru, Alisa Bora (lupte, profesor Aurel Cimpoeru), Rut Badea (judo, profesor Mihai Voinea), Oana Andrei (judo, profesor Mihai Voinea), Robert Călin (volei, profesor Daniel Săvoiu), Cristian Badea (volei, profesor Daniel Săvoiu), Ştefan Purcaru (volei, profesor Daniel Săvoiu), Bogdan Catană (volei, profesor Daniel Săvoiu), Roxana Bicuţ (volei, profesor Daniela Căpăţână), Răzvan Dumitru (judo, profesor Mihai Voinea), Gheorghe Constantin (lupte, profesor Marius Cimpoeru), Raluca Lungu (baschet, profesor Liviu Manea).

Antrenori Campionatele Balcanice: Marius Cimpoeru (LPS “Petrache Trişcu”), Aurel Cimpoeru (LPS “Petrache Trişcu”), Daniela Căpăţână (CN “Nicolae Titulescu”), Mihai Voinea (LPS “Petrache Trişcu”), Liviu Manea (CSS Craiova).

Competiţii internaţionale: Luiza Popescu (tenis de masă, profesor Cătălin Georgescu, CSS Craiova), Diana Cristuinea (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Cristina Prodan (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Andreea Stăicuţi (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Daniela Bărzoi (tenis de masă, professor Cătălin Georgescu, CSS Craiova), Oana Anghelescu (tenis de masă, professor Cătălin Georgescu, CSS Craiova), Andrei Bureţa (handbal, profesor Alexandru Teuţan, CSS Craiova), Gabriel Preda (handbal, profesor Alexandru Teuţan, CSS Craiova), Alexandru Ţenea (handbal, profesor Alexandru Teuţan, CSS Craiova), Ovidiu Manea (handbal, profesor Alexandru Teuţan, CSS Craiova), Andreea Dinuţ (scrimă, profesor Daniel Matache, LPS), Claudia Durău (scrimă, profesor Daniel Matache, LPS), Cristina Matache (scrimă, profesor Daniel Matache, LPS), Andrei Copos (handbal, professor Daniela Pădeanu, CSS), Alexandru Pătraşcu (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Bogdan Iorga (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Alexandru Stoicea (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni),

DSC_3762

DSC_3763

Antrenori Campionate Internaţionale: Constantin Bădescu (atletism, LPS “Petrache Trişcu”), Daniela Pădeanu (handbal, CSS Craiova), Alexandru Teuţan (handbal, CSS Craiova), Cătălin Georgescu (tenis de masă, CSS Craiova).

Notă: Rezultatele şi numele sportivilor şi antrenorilor au fost furnizate de ISJ Dolj.

 Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 20 decembrie 2016

Actualitate

» Jandarmii montani veghează la siguranţa turiştilor, în Rânca
» Comuna Daneţi şi provocările proiectelor pentru infrastructură
» Mașinile parcate neregulamentar – ridicate prin dispoziție scrisă a polițiștilor
» Evaziune fiscală de aproape un milion de lei
» Justiția din România a atins nivelul în care să nu mai poată fi influențată politic
» DIICOT va clasa dosarul familiei din Carei care și-ar fi pus copiii să asambleze ouă Kinder
» Pakistanezul reținut pentru masacrul de la Berlin neagă orice fel de implicare
» Tânărul din Craiova arestat pentru propagandă ISIS, acuzat de colegul de celulă că încearcă să-l convertească
» Ministrul Sănătaţii: Legea vaccinării este în curs de avizare
» Prețul energiei electrice scade cu 1,9% la clienții casnici, de la 1 ianuarie 2017
» MAE: Au fost trei solicitări pentru localizarea unor români la Berlin, toate soluţionate
» Concurs directori de şcoli: DNA, sesizată în legătură cu 13 cazuri ce vizează evaluarea CV-ului
» Vlad Voiculescu şi-a prezentat bilanţul: Au fost momente în care presiunea a fost mare. Cu siguranţă voi rămâne aproape de sistemul sanitar
» Ambasadorul României în China, rechemat de preşedintele Iohannis
» APIA: Cererile pentru ajutorul de stat pentru motorină se pot depune până la 03.01.2017
» Încă un diplomat rus a fost împuşcat la câteva ore după asasinarea ambasadorului Karlov
» Mandatul de deputat a lui Liviu Dragnea a fost validat. Liberalii vor contesta decizia
» Dacian Cioloș a transmis o scrisoare de condoleanțe Angelei Merkel
» Medicul Burnei scapă de arestul la domiciliu şi va fi cercetat sub control judiciar
» PSD şi ALDE, împreună la consultări la Cotroceni
» Reduceri tarifare la peste 130 de trenuri
» Avocatul Poporului condamnă atentatele de la Berlin, Zurich și Ankara
» Liviu Dragnea: Aleșii locali care au câștigat mandat de senator sau deputat trebuie să renunțe la funcțiile de la nivel local
» Jucătoarea de tenis Petra Kvitova, atacată cu un cuţit în propria locuinţă
» Camera Deputaţilor şi Senatul nou alese s-au reunit separat
» Dolarul a urcat la un nou maxim istoric față de leu
» Expoziția “Ineditul din colecţiile de ştiinţele naturii”, la Muzeul Olteniei
» Poliţia Română: Sfaturi pentru cumpărături în siguranţă

Publireportaj

» Comuna Gângiova, la final de an

Local

» Minoră dată în urmărire naţională, depistată de poliţiştii din Vâlcea

Dolj

» Comandantul Dragnea îi ordonă „soldatului disciplinat“ – Olguța Vasilescu, marș forțat spre parlament
» Școala „Sfântul Dumitru“ amână inaugurarea pentru anul viitor
» Noutăți privind plata impozitelor și insolvența personală
» Cadouri de Crăciun pentru elevii Liceului „Matei Basarab“
» Cine cântă de Revelion în centrul Craiovei
» Strada fără apă, curent şi canalizare
» Sărbători la Adăpostul pentru oamenii străzii
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Dolj: Trei oameni au fost răniţi după ce o butelie a explodat într-o locuinţă din Bechet
» Concert în centrul Craiovei în noaptea dintre ani
» Craiova: A găsit un telefon pe stradă şi l-a dus la Poliţie. Proprietara era o fetiţă de 7 ani
» Se închide circulaţia rutieră pe străzile din centrul Craiovei

Gorj

» Revelionul Solidarităţii pentru săracii din Târgu Jiu
» Sute de colindători, la Alaiul obiceiurilor de iarnă
» Consilierii judeţeni trimit la SJU Corpul de control al Prefecturii

Sport

» Marcel Popescu: Craiova va fi din nou o forță!
» Volei (m): SCM-U Craiova a mai câştigat un punct în Liga Campionilor
» Adelina Pastor şi Dan Podeanu, laureaţii galei organizate de DJST Dolj

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top