22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOana Gavrilă, finalistă la două turnee în Tunisia

Oana Gavrilă, finalistă la două turnee în Tunisia

Craioveanca Oana Gavrilă (stânga) alături de partenera sa, slovaca Sandra Jamrichova, au jucat două finale în Tunisia
Craioveanca Oana Gavrilă (stânga) alături de partenera sa, slovaca Sandra Jamrichova, au jucat două finale în Tunisia

Jucătoarea craioveană de tenis de câmp Oana Gavrilă se află în această perioadă în Tunisia, la o serie de trei turnee de 10.000 de dolari, desfășurate în orașul Hammamet. Sportiva legitimată la CS Kofe a disputat deja două turnee, unde de fiecare dată a jucat finala în proba de dublu. Craioveanca a făcut pereche cu slovaca Sandra Jamrichova. Interesant este că la ambele turnee, perechea româno-slovacă a fost învinsă de aceleași adversare, favoritele principale, Carolina Meligeni Rodrigues Aves (Brazilia) și Tamara Curovic (Serbia), mai întâi cu scorul de 6-1, 3-6 [10-8], apoi cu 6-3, 6-2. „A fost prima dată când am jucat în echipă cu Sandra și chiar nu ne așteptam, însă de la meci la meci ne-am înțeles și am jucat din ce în ce mai bine“, a povestit ieri Oana, înaintea unui meci de la al treilea turneu de pe tărâm african, acolo unde temperatura în această periodă este de 20 de grade Celsius.
Dacă la dublu a luptat pentru trofeu la două turnee din Hammamet, la simplu jucătoarea din Bănie, care la finalul anului va încheia junioratul, nu a avansat în fazele superioare.
Jucătoarea pregătită de Teodor Vasile a participat anul acesta la mai multe turnee de 10.000 de dolari, care, ca și nivel, fac trecerea spre cele profesioniste. Cel mai bun rezultat al său la turneele de 10.000 de dolari a fost în toamnă la Sozopol, în Bulgaria, unde a câștigat atât la simplu, cât și la dublu, alături de Andreea Roșca, conațională pe care o învinsese în finala de la simplu. La un al doilea turneu de la Sozopol, Oana Gavrilă s-a oprit în semifinale la simplu.
Pe lângă turneele de 10.000 de dolari, nouă la număr, Oana a participat și la două turnee de 25.000 de dolari.
La acestea se adaugă titlul de campioană națională pe echipe, obținut alături de colegele sale de la CS Kofe, Tania Mare, Andreea Cula, Laura Cazacu și Lavinia Tănasie. În prezent, sportiva din Bănie ocupă locul 771 în clasamentul WTA la simplu și poziția 755 la dublu.

În 2017 vrea să ajungă în top 400

Jucătoarea devenită ma­joră anul acesta a făcut un bilanț al evoluției sale în 2016. „Per total a fost un an bun, plin de experiențe și meciuri bune. Am jucat cu cele mai bune junioare din lume și am călătorit foarte mult, în Australia, Franța, Anglia, Croația, Germania, Bulgaria, Tunisia. La începutul verii m-am operat de apendicită și în turneele din vară nu am mers prea bine. Apoi, mi-am revenit după operație, acum sunt perfect sănătoasă și asta este cel mai important. Anul viitor am ca scop să ajung în top 400 WTA și să îmi îmbunătățesc jocul din toate punctele de vedere. Știu că o să fie un an mai greu din cauza bacalaureatului, dar o să o iau ca pe o provocare“, a spus Oana Gavrilă, care va petrece Sărbătorile de Iarnă cu familia, după ce Paștele l-a petrecut pe terenul de tenis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS