13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaştrii s-au întrecut în greşeli cu Viitorul. La final s-au împărţit pumni şi cartonaşe roşii (Update)

Fotbal / Alb-albaştrii s-au întrecut în greşeli cu Viitorul. La final s-au împărţit pumni şi cartonaşe roşii (Update)

Gustavo şi colegii săi nu au găsit drumul spre gol în meciul cu FC Viitorul (Foto: csuc.ro)
Gustavo şi colegii săi nu au găsit drumul spre gol în meciul cu FC Viitorul (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a pierdut categoric, scor 0-2, partida disputată sâmbătă seară, la Ovidiu – Constanţa, în faţa echipei FC Viitorul, contând pentru etapa a 19-a din Liga I.

Gazdele au deschis scorul rapid: Aurelian Chiţu a recepţionat o minge venită de pe stânga, deviată favorabil de Vătăjelu, a pătruns în careu şi a şutat la colţul scurt, pe lângă portarul Nicolai Calancea, rămas inexplicabil fără reacţie (’5, 1-0).

Trupa lui Gică Hagi şi-a majorat avantajul în minutul 36, când Chiţu a centrat din corner, de pe dreapta, la prima bară, Nimely a prelungit cu capul pe spate, iar Hodorogea, venit din spate, a pus latul de la un metru, lăsându-i spectatori pe Calancea şi colegii săi (’36, 2-0).

FC Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Târu, Boli, Ganea – Hodorogea, Carp (’56, Nedelcu) – Chiţu, R. Marin, Cicâldău (’83, Purece) – Nimely (’78, Iancu). Antrenor: Gică Hagi.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kelic, Acka (’46, Kay), Vătăjelu – Mateiu (’46, Bancu), Zlatinski, Gustavo – Ivan, Rocha (’78, Rambe), Băluţă. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Ganea ’59, Ţâru ’77.

Cartonaşe roşii: Râmniceanu / Rambe.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu, Sebastian Gheorghe; Iulian Dima.

Observatori: Marian Dorobanţu, Ion Căţoi.

La finalul întâlnirii, jucătorii celor două formaţii s-au împins şi şi-au împărţit pumni, totul plecând de la o dispută verbală între Vătăjelu şi Carp, la care a intervenit nervos Gică Hagi, iar apoi Rambe şi Râmniceanu. Arbitrul Petrescu a acordat două cartonaşe roşii: de la gazde a fost eliminat Râmniceanu, iar din tabăra alb-albastră a fost avertizat Rambe.

În urma acestui rezultat, FC Viitorul a urcat pe primul loc, iar CS Universitatea Craiova a coborât de pe doi, pe trei, după Steaua.

 

Vătăjelu şi-a cerut scuze pentru eroarea de la primul gol

 

La interviul „la cald”, de la Digi Sport, căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, a explicat de la ce a pornit meleul de la finalul întâlnirii cu Viitorul şi şi-a cerut scuze suporterilor pentru greşeala comisă la primul gol.

„S-a terminat meciul, Cătălin Carp a venit şi mi-a adresat nişte injurii… Mă rog, el a fost mai bun, au câştigat, dar nu trebuia să se termine în felul ăsta. Lucrurile au degenerat cum nu trebuia şi e păcat, pentru că a fost doar un meci. Chiar dacă ne-au învins fără să avem o ocazie destul de clară, nu trebuia să se termine aşa. Îmi pare rău, am rămas cu un gust amar. În privinţa jocului, eu am făcut o greşeală în minutul 5, a trebuit să trec repede peste ea şi am încercat să fac cât mai multe lucruri bune după aceea, să ajut echipa, dar nu am putut mai mult. Asta am putut astăzi şi îmi pare rău că din greşeala mea s-a luat primul gol. Poate că altul era cursul partidei dacă nu făceam eu acea eroare. Nu ştiu care este problema noastră legat de această inconstanţă. Am avut două meciuri destul de apropiate ca zile, am avut de parcurs şi un drum destul de lung, cred că se poate vorbi şi de puţină oboseală. Asta e, trebuie să mergem înainte, avem un meci cu CFR Cluj şi sperăm să luăm cele trei puncte. Am ajuns aici pe munca noastră, noi trebuie să o scoatem la capăt. Situaţia nu este critică, suntem pe locul trei, iar obiectivul nostru principal este accederea în play-off. Sper să ne îndeplinim acest obiectiv”, a declarat Bogdan Vătăjelu.

 

Ivan: Nu l-am mai văzut niciodată atât de nervos pe Gică Hagi

 

Atacantul grupării din Bănie, Andrei Ivan, s-a făcut cu greu auzit la interviul de după meci, deoarece antrenorul gazdelor, Gică Hagi, era foarte nervos şi urla pe culoare. Ivan a spus că el şi colegii săi ar fi trebuit să obţină mai mult din întâlnirea cu Viitorul.

„Am jucat bine, dar am luat foarte repede primul gol şi acolo cred că s-a schimbat totul. Cred că puteam obţine mai mult de la acest meci. Nu am văzut ce s-a întâmplat la final, pentru că eram deja la vestiar. Nu l-am mai văzut niciodată atât de nervos pe Gică Hagi şi îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat pe teren”, a spus Andrei Ivan.

 

Mulţescu: Am fost faultaţi continuu

 

Strategul Craiovei, Gigi Mulţescu, a fost luat şi el în colimator în zona mixtă de Gică Hagi, care avea o problemă cu ordinea acordării interviurilor. După câteva minute de replici purtate pe un ton deloc amical, Gigi Mulţescu a reuşit să facă o caracterizare a jocului.

„În seara asta nu a mers ultima execuţie, serviciul a suferit, nu am avut precizie. Am încercat şi cred că am reuşit în majoritatea timpului să avem controlul jocului, să jucăm ofensiv, să venim spre poarta lor, dar ne-a trădat imprecizia în execuţii şi greşelile grave din apărare. Pe fondul unui început de joc bun am luat un gol parabil. Calancea ne-a scos şi el în alte dăţi, dar acum a greşit. Ce să-i facem?”, a spus Mulţescu, apoi a vorbit despre evenimentele de după ultimul fluier: „Nu ştiu nimic despre incidente. Eu am plecat imediat la cabină. Am vrut să-l felicit pe Gică Hagi, nu era, şi am plecat. Nu mai aveam dispoziţia să mai stau şi în plus ne grăbeam să şi plecăm spre Craiova. Unii dintre jucătorii mei mi-au spus că şi ei au fost bruscaţi, dar, mă rog, era nebunia de după evenimente. Nu ştiu de unde a plecat totul. În timpul jocului a fost o agresivitate peste limita regulamentului, părerea mea, am fost faultaţi continuu. Arbitrajul ne-a dezavantajat în multe faze. Nu credeam că o să se ajungă aici. Văd că şi portarul lor e foarte nervos. Rambe o să sufere rigorile ”legii”. Îmi pare rău pentru Gică Hagi că a suferit nişte injurii sau ce a suferit el, dar eu cred că era bine să nu se bage. Cred că el s-a expus. Are conducători în club şi nu trebuia să facă treburi din astea. Probabil că el e foarte implicat şi a vrut să gestioneze toate problemele. Îmi pare rău pentru finalul ăsta. A fost mare miza, dar noi nu am fost atât de disperaţi”.

 

Hagi: Au venit străini în România care mă înjură

 

Într-un final a venit la flash interviuri şi Gică Hagi, asta după minute bune în care a încercat să se calmeze. Acesta a salutat victoria echipei sale, apoi, întrebat despre incidente, a răbufnit din nou, susţinând că jucătorii străini ai Craiovei l-au înjurat.

„Au fost două echipe frumoase în teren, care au vrut să câştige. Cred că noi am avut strategia mai bună, am stat mai bine în teren, am făcut lucrurile cum trebuie şi merităm victoria. Am făcut un meci extraordinar de bun contra unei echipe foarte bune. Ne-am luat revanşa, pentru că în tur ne-au bătut ei”, a explicat Hagi.

„Au venit străini în România care mă înjură şi aici, şi la ei. Măcar să fie străini din ăia de valoare. Şi acolo, la ei, brazilianul Madson m-a înjurat, şi acum ăsta (Rambe – n.r.). La mine acasă? Şi eu mă duc să-i despart (pe Vătăjelu şi Carp – n.r.). Nu ştiu de unde a pornit povestea, dar nu contează. Sunt nişte străini care vin la noi şi nu fac bine. Străinul să vină să joace fotbal şi să ne arate că e mai bun decât al nostru. Nu nişte străini care vor să ne facă programul, care sar la bătaie şi au câte zece kilograme în plus. Şi numai fotbal nu joacă… Craiova e supărată? Am câştigat, am jucat mai bine. Jucătorii ăia pe care îi aducem de afară trebuie să aibă respect pentru fotbalul românesc şi pentru ăia care am jucat fotbal. Sper ca ei să facă o analiză şi să vadă care a greşit. Şi la noi va fi la fel. Ce a făcut Râmniceanu nu e bine şi va suporta consecinţele”, a completat Gică Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS