23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrupa lui Mulţescu, fără vlagă la Iaşi

Trupa lui Mulţescu, fără vlagă la Iaşi

Băluţă a fost unul dintre puţinii jucători ai Craiovei care au pus suflet în meciul de la Iaşi (foto: csuc.ro)
Băluţă a fost unul dintre puţinii jucători ai Craiovei care au pus suflet în meciul de la Iaşi (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a dezamăgit profund vineri seară, când a bifat a doua înfrângere consecutivă din acest campionat. Alb-albaştrii au jucat mai prost decât în meciul cu Astra Giurgiu şi au cedat cu 2-1 în faţa lui CSM Poli Iaşi, o echipă aflată în criză financiară şi de lot.

Gazdele au deschis scorul rapid prin Ciucur, care a finalizat cu un şut la vinclu, fără speranţe pentru Calancea, o fază în care fundaşii centrali ai Craiovei erau visători (’4, 1-0).

Alb-albaştrii au restabilit egalitatea prin Băluţă, cu un şut-centrare de la 14 metri lateral dreapta la colţul lung, mingea lovind şi bara înainte de a intra în poartă (’44, 1-1).

Moldovenii au revenit în avantaj pe tabelă în minutul 72, Bole transformând un penalti dictat după un fault comis de Popov asupra lui Creţu.

CSM Poli Iaşi: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sato – Ciucur (’38, Ciucă), Creţu, V. Gheorghe, Bole – Moldovan (’77, Danale), Bădic (’55, Ţigănaşu). Antrenor: Eugen Neagoe.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Zlatinski, Bancu (’40, Rambe) – Ivan, Măzărache (’80, Surugiu), Rocha (’74, Mateiu). Antrenor: Gigi Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Sato ’55, Creţu ’75, Ciucă ’75, Hotoboc ’76, Graovac ’90+4 / Briceag ’75, Mateiu ’85.

Au arbitrat: Cristian Balaj – Ovidiu Artene, Marius Nicoară; Florin Andrei.

Observatori: Marian Bucurescu, Irina Mârţ.

În urma acestui rezultat, gruparea din Bănie a rămas pe locul secund, iar în etapa următoare va evolua pe stadionul „Extensiv” împotriva echipei ACS Poli Timişoara, confruntarea fiind programată miercuri, de la ora 14.00.

 

Neagoe: Am aşteptat mult prima victorie

 

Antrenorul formaţiei CSM Poli Iaşi, olteanul Eugen Neagoe, şi-a felicitat elevii pentru modul cum au jucat şi a precizat că echipa CS Universitatea Craiova are şanse la titlul de campioană.

„Am aşteptat mult prima victorie. Am câştigat trei puncte foarte importante, împotriva uneia dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Cu atât este mai dulce victoria cu cât ştiţi foarte bine că ne confruntam cu foarte multe probleme de efectiv: trei jucători suspendaţi şi cinci accidentaţi. Jucătorii meci merită felicitaţi pentru dăruirea de care au dat dovadă în această seară. CS Universitatea este o echipă foarte bună, frumoasă, le doresc multă baftă din suflet şi sper să câştige campionatul. Cred că are toate atuurile şi este îndreptăţită să emită pretenţii la titlu”, a declarat „Geană”, la Digi Sport.

 

Băluţă şi-a „urecheat” colegii

 

Mijlocaşul Alexandru Băluţă a explicat că reuşita sa nu a fost întâmplătoare şi a subliniat ideea că unii dintre colegii săi nu s-au implicat foarte tare în joc şi de aceea punctele au intrat în contul Iaşiului.

„Am mai avut o fază asemănătoare înainte şi am vrut să centrez şi aţi văzut că a ratat Rocha, de data aceasta am vrut să-mi fac mingea puţin în lateral şi să prind colţul lung. Mă bucur că am reuşit să înscriu, dar asta contează mai puţin acum. Este o seară tristă, pentru am mai ratat o ocazie de a-i egala pe cei de la Steaua. Dacă nu jucăm toţi la capacitate maximă e foarte greu să câştigăm un meci. Toate meciurile le-am câştigat prin dăruire, prin ambiţie, dar în seara asta ne-au lipsit aceste lucruri. Au fost multe ocazii în prima repriză, ne lipseşte concentrarea, probabil şi experienţa. Presiunea nu este mare. În partea a doua nu ne-am mai creat atâtea ocazii şi lor li s-a acordat un penalti destul de uşor. Trebuie să ridicăm capul şi să mergem înainte pentru că este lung campionatul”, a declarat Alexandru Băluţă.

 

Mulţescu aşteaptă perioada de transferări

 

Tehnicianul grupării din Bănie, Gigi Mulţescu, a pus înfrângerea pe seama ratărilor şi a greşelilor personale, fiind supărat pe mai mulţi jucători, în special pe fundaşii centrali.

„Am întâlnit o echipă foarte motivată, cu jucători buni şi nu ştiu prin ce conjunctură a ajuns în situaţia în care este. E un deja vu, pentru că împotriva noastră majoritatea echipelor se blochează şi închid culoarele. Am avut ocazii şi de la doi metri, dar… Dacă nu poţi să marchezi din doi metri sau cu capul din şase e clar că nu poţi să ai pretenţii să câştigi. Şi să mai faci şi penalti într-un moment în care eram la cârma jocului, ei erau blocaţi şi aşteptau o greşeală din partea noastră. Dacă meciul trecut nu a fost penalti de nici o culoare, acum a fost penalti clar. Pe Kay l-am pedepsit, pentru că a greşit de două ori la faza penaltiului cu Astra. S-a poziţionat greşit şi după a ajuns în careu şi a provocat acea lovitură. Până atunci putea să facă fault tactic. A trebuit să schimb şi să-i dau o şansă altui jucător, mai ales că ştiam că echipa din Iaşi are fotbalişti rapizi”, a spus Mulţescu.

„Este real ce a spus Băluţă. Tot ce am făcut până acum a fost cu 14 jucători, pe care i-am rulat mereu. În atâtea etape, joacă 90 sau 95 de minute, construiesc, caută golul, dar dacă nu reuşim şi nu avem ce trebuie… Este şi o presiune mai mare şi, din păcate, noi încă mai facem greşeli de transmitere, ca să nu mai spun de ultima execuţie”, a completat strategul echipei CS Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS