10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFiliașiul a făcut instrucție cu Bradu

Filiașiul a făcut instrucție cu Bradu

Alex Fotescu (foto centru) a marcat de două ori și i-a dedicat reușitele lui Daniel Bălașa și fiului său, Alin (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Fotescu (foto centru) a marcat de două ori și i-a dedicat reușitele lui Daniel Bălașa și fiului său, Alin (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația CSO Filiași s-a impus vineri cu scorul de 7-0, pe stadionul „Chimia“, în fața echipei Atletic Bradu, într-o partidă contând pentru etapa a 14-a din Liga a III-a, seria 3. Doljenii au deschis scorul prin Alex Fotescu, acesta executând perfect o lovitură de pedeapsă, dictată în urma unui fault comis de portarul Oprican asupra lui Papa (‘4, 1-0). Fotescu a bifat „dubla“ spre finalul primei părți, când a pătruns pe stânga și a șutat imparabil de la aproximativ opt metri (’41, 2-0). CSO și-a majorat avantajul prin Duriță, decarul oltean a pus latul de la doi metri la o minge respinsă de portar, după o reluare a lui Bogdanovici (’50, 3-0). Filiașiul a făcut 4-0 după un penalti obținut de Fotescu și transformat de Neacșu (’58). Oaspeții au avut prilejul să reducă din handicap în minutul 75, dar Jenaru nu a reușit să-l învingă pe Mogoșanu de la punctul cu var. În replică, Filiașiul a continuat să marcheze, Tănase a reușit primul său gol pentru CSO cu un șut plasat de la cinci metri (’77, 5-0). A urmat un gol al lui Borneci în minutul 81, cu o reluare din careul mic (’81, 6-0), dar tabela a „înghețat“ la 7-0, ultimul marcator fiind juniorul Papa (’85).
CSO Filiași: Mogoșanu – Borhot, Calu (’78, Istudor), Lupu, Neacșu – Bogdanovici (’72, Fruntelată) – Duriță (’67, Orban), Borneci, Papa, Crușoveanu – Fotescu (’59, Tănase). Antrenor: Florin Șoavă.
Atletic Bradu: Oprican – Mincă, Șerban, Dumitrache (’55, Voinescu), Marin (’52, Marcu), Jenaru, Ruță, Golban, Tameș, Păvăluță, Preda (’52, Ciucă). Antrenor: Iulian Tameș.

I-au dedicat succes lui Bălașa

Această victorie, în urma căreia CSO Filiași a urcat pe podium, a fost dedicată fundașului Daniel Bălașa, care se află la o clinică în Turcia cu fiul său, Alin (3 ani), din pricina unor probleme medicale. Atât suporterii din tribune, cât și fotbaliștii lui Șoavă au afișat la începutul jocului câteva bannere cu mesaje de susținere pentru familia Bălașa.
„Am jucat cu sufletul cu toții, iar golurile mele și victoria i le dedic lui Dani și Alinuș, care are niște probleme și sperăm să fie bine“, a spus atacantul Alex Fotescu, completat de antrenorul Florin Șoavă: „Am vorbit cu băieții înainte de meci să-i dedicăm victoria lui Daniel, să fim alături de el, pentru că trece prin momente grele. Sperăm ca problemele să nu fie atât de grele precum par și să primim vești bune cât de curând din Turcia. Referitor la joc, am pregătit foarte bine meciul, știam că sunt o echipă de moral și dacă reușim să dăm gol repede următoarele vor veni de la sine. Pot să spun că am făcut un meci perfect. Mai este o etapă de jucat și sperăm să facem un rezultat bun la Titu și să mai luăm trei puncte. Îmi doresc să terminăm cât mai sus în clasament“.
La rândul său, preșe­din­tele lui CSO Filiași, Florin Spânu, a subliniat că aceasta este valoarea echipei sale: „În urmă cu cinci etape am spus că nu mai pierdem până la final și iată că mai este doar un hop de trecut ca să se adeverească. Jocul de astăzi (vineri – n.r.) a arătat adevărata valoare a lotului pe care-l avem“.

CSU II a pierdut, Podariul intră în iarbă

Tot vineri a evoluat și CS Universitatea II Craiova, însă „satelitul“ a pierdut cu 3-1 (Tudorică ’36, Ene ’46, Voicu ’87 / Gunie ’41) pe terenul celor de la FC Voluntari II. Antrenorii Corneliu Papură și Mugur Gușatu au utilizat următorii jucători: Vlad – Borța, Cioinac, Hreniuc, Ionescu – Constantin, Țoiu, Buzan – Manea, Gunie, Burlacu. Au mai intrat: Bârzan, Rodeanu.
A treia reprezentantă a Doljului din Liga a III-a, ACS Podari, întâlnește sâmbătă, de la ora 14.00, pe teren propriu, pe Urban Titu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS