10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii n-au strălucit cu Astra

Alb-albaştrii n-au strălucit cu Astra

Alex Băluţă (la minge) a bifat ieri 100 de meciuri pe prima scenă (Foto: csuc.ro)
Alex Băluţă (la minge) a bifat ieri 100 de meciuri pe prima scenă (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a picat testul cu Astra Giurgiu, pierzând ieri seară cu 1-0, pe „Municipalul” din Severin, partida din etapa a 16-a a Ligii I. Alb-albaştrii nu au etalat un fotbal convingător, suferind tare în faza ofensivă, dovadă fiind faptul că a avut o singură ocazie clară de gol, prin Bancu în prelungiri. Altfel spus, absenţa lui Andrei Ivan s-a simţit din plin, juniorii care i-au luat locul, Alin Manea şi Vladimir Screciu, nu au reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor. În defensivă s-a greşit o singură dată, dar, din păcate, decisiv.

La rândul său, campioana en-titre şi-a demonstrat plusul de experienţă competiţională. Giurgiuvenii au marcat în minutul 26, Cristian Săpunaru transformând o lovitură de pedeapsă dictată foarte uşor, la un contact căutat de Alibec ce l-a avut „victimă” pe Kay. Decizia lui Haţegan l-a surprins până şi pe atacantul giurgiuvenilor, care se ridicase imediat după contact, dorind să continue faza, de teamă să nu primească „galben” pentru simulare. La scurt timp după marcarea golului, Astra a făcut pasul înapoi şi a mizat pe cartea contraatacului, distrugând cu succes absolut toate atacurile poziţionale ale Craiovei.

CS Universitatea: Calancea – Briceag, Kay (’46, Măzărache), Acka, Vătăjelu – Manea (’46, Screciu), Popov, Zlatinski – Bancu, Rocha (’82, Gustavo), Băluță. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Astra: Lung jr. – Stan, Săpunaru, Oros, Morais – Lovin, Seto – Al. Ioniță (’84, Balaure), Kortzorg (’61, Boubacar), Teixeira – Alibec (’89, Geraldo). Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Măzărache ’90+3, Băluţă ’90+4 / Săpunaru ’27, Seto ’40, Kortzorg ’45, Oros ’57, Boubacar ’71, Alibec ’85, Lung jr. ’90+2.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Alexandru Cerei, Ciprian Danşa; Marian Balaci.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Ion Căţoi.

În urma acestui eşec, gruparea din Bănie a irosit şansa de a o egala pe Steaua în clasament, dar a rămas pe locul secund. CS Universitatea a demonstrat, din nou, că mai are nevoie de trei-patru fotbalişti de certă valoare ca să se poată lupta pentru titlul de campioană.

În etapa viitoare, alb-albaştrii vor evolua pe terenul celor de la CSM Poli Iaşi, confruntarea fiind programată vineri, de la ora 20.30.

 

Mulţescu: Alibec l-a păcălit pe Haţegan

 

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Gigi Mulţescu, a fost nemulţumit de rezultat, menţionând că Alibec l-a păcălit pe „centralul” Haţegan la penaltiul primit de Astra.

„Ne-au prins pe o contră, cu un marcaj larg, fără dublaj şi de acolo s-a născut faza de penalti. Părerea mea este că s-a acordat foarte uşor lovitura de la 11 metri. A fost băiat deştept Alibec, pentru că era urmărit din spate de Kay şi s-a oprit. Practic el a intrat în jucătorul nostru. Alibec a fost băiat deştept şi l-a păcălit pe Haţegan. Păcat! Îmi pare rău pentru faptul că în repriza a doua a fost o dominare totală a noastră şi am avut multe faze de poartă, dar cred că ne-a lipsit şansa. Astra e o echipă puternică, are un lot valoros şi reuşeşte să alinieze la orice meci o formulă bună, cu jucători care pot să facă diferenţa”, a declarat Gigi Mulţescu, la Digi Sport.

 

Vătăjelu și Acka, dezamăgiți

 

Căpitanul Craiovei, Bogdan Vătăjelu, a afirmat că rezultatul este mincinos și că echipa sa merita măcar un punct cu Astra, recunoscând totodată că nu are maturitatea necesară încât să câștige meciurile-cheie și să lupte pentru primul loc.
„Ne așteptam să avem o partidă foarte grea, pentru că Astra și-a revenit și are jucători care nu mai au nevoie de nici o prezentare. Cu toate acestea am avut câteva ocazii foarte mari și cred că puteam scoate mai mult de la acest joc. Suntem supărați că nu am fructificat ocaziile pe care le-am avut. Am mai avut meciuri din astea, cu presiune, să trecem pe primul loc, dar cred că nu avem încă experiența necesară să jucăm cu o astfel de presiune. Valoare avem, dar încă nu avem experiență în sensul ăsta și ne pare rău, pentru că luam o opțiune serioasă pentru play-off, să menținem o distanță mare față de locul șapte. Penaltiul cred că a fost acordat mult prea ușor”, a declarat Vătăjelu, la Digi Sport.
Nici fundașul Stephane Acka nu s-a împăcat ușor cu înfrângerea: „Astăzi (duminică – n.r.) nu am jucat foarte bine, acel penalti a fost acordat foarte ușor. Asta a fost, iar acum trebuie să mergem la Iași și să câștigăm. Steaua a pierdut, noi ne-am dorit mult să câștigăm cu Astra și să fim acolo sus. Poate din prea multă dorință am făcut unele greșeli care ne-au costat meciul”.

 

Săpunaru: Craiova este o echipă frumoasă

 

Căpitanul Astrei şi totodată omul care a decis partida de la Severin, Cristi Săpunaru, a lăudat-o pe CS Universitatea Craiova şi a punctat că obiectivul giurgiuvenilor este să prindă play-off-ul.

„Ştiam că va fi un meci greu, pentru că întâlneam una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, cu mulţi jucători tineri, unii dintre ei merită să fie prezenţi la echipa naţională. Dacă nu mă înşel este una dintre echipele care se va bate până în ultima clipă la campionat. Ştiam că este o finală pentru noi, ca să putem spera la play-off. Mă bucur că am câştigat, ne-am văzut interesul, pentru că pe noi ne interesau cele trei puncte şi nimic altceva. Trebuie să uităm tot ce a fost anul trecut, că am fost campioana României şi să tratăm fiecare meci ca pe o finală dacă vrem să intrăm în play-off. Felicit Craiova, pentru că este una dintre puţinele echipe care adună oameni la stadion într-un număr destul de mare”, a declarat Cristi Săpunaru.

 

Şumudică: N-am înţeles ostilitatea publicului

 

Tehnicianul Astrei, Marius Şumudică, a ţinut să precizeze că elevii săi nu fac jocurile Stelei şi că au jucat doar ei, pentru a se apropia de locurile de play-off.

„A fost un meci bun, pe care l-am gestionat foarte bine. Cred că am demonstrat că suntem o echipă de valoare, grea, cu experienţă. Am întâlnit una dintre cele mai bune formaţii din punct de vedere ofensiv, care dezvoltă foarte bine tranziţia şi faza de atac. Îi felicit pe cei de la Craiova. N-am înţeles ostilitatea publicului, care tot îmi striga că vreau să-i fac pe cei de la Steaua campioni. Eu vreau să prind play-off-ul şi să-i chinuiesc pe stelişti. Nu ştiu de ce suntem huiduiţi pe fiecare stadion, că, vezi Doamne, am vândut jucători la Steaua. Este singura echipă care plăteşte, avem nevoie de bani, trebuie să supravieţuim, asta-i viaţa. Mai departe ce să fac, să mă dau la o parte? Eu nu fac niciodată lucrul ăsta. Dacă Astra va intra în play-off, eu spun că vom fi o nucă tare şi fără Denis Alibec”, a declarat Marius Şumudică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS