24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLumea fotbalului regretă dispariția fostului internațional român Daniel Prodan

Lumea fotbalului regretă dispariția fostului internațional român Daniel Prodan

Daniel Prodan, fost jucător al Generației de Aur, a pierdut lupta cu viața la doar 44 de ani
Daniel Prodan, fost jucător al Generației de Aur, a pierdut lupta cu viața la doar 44 de ani

Lumea fotbalului regretă dispariția fostului internațional român Daniel Prodan, care a încetat din viață aseara, la vârsta de 44 de ani, în urma unui infarct suferit la locuința sa, după cum menționează Agerpres.

Federația Română de Fotbal regretă dispariția lui Daniel Prodan, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, în care face și o scurtă prezentare a carierei fostului fundaș, în timp ce Liga Profesionistă de Fotbal transmite, la rândul ei, „sincere condoleanțe familiei greu încercate”.

FC Steaua București își exprimă regretul și starea de soc la aflarea veștii că fostul mare fundaș al echipei noastre, Daniel Prodan, s-a stins din viață la vârsta de 44 de ani. Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali ai Stelei și ai echipei naționale a Romaniei”, precizează gruparea roș-albastră, alături de care Prodan a cucerit cinci titluri de campion, o Cupă și două Supercupe ale României.

Conducerea lui Atletico Madrid, la care Daniel Prodan a evoluat în perioada 1997-1998, a reacționat la aflarea veștii că fostul fundaș a încetat din viață. „Daniel Prodan, fostul jucător al clubului nostru, a murit la vârsta de 44 de ani din cauza unui atac de cord. Fotbalistul a jucat pentru Atletico un sezon și jumătate. El a sosit în ianuarie 1997 și a plecat în iunie 1998. În 2012, căile clubului nostru și cele ale jucătorului român s-au reintersectat atunci când Atletico a jucat finala Europa League la București, capitala țării natale. Acolo, Prodan a văzut-o pe Atletico cum a câștigat titlul european, iar el era ambasador al finalei. Președintele, managerul general și conducerea noastră transmit condoleanțe familiei lui. Odihnește-te în pace, Daniel Prodan”, se precizează în comunicatul lui Atletico Madrid.

Iată și alte reacții din lumea fotbalului, după decesul lui Daniel Prodan:

Ciprian Marica: „Să te odihnești în pace, Didi! Doar Dumnezeu știe de ce te-a luat așa de repede la El! Nouă ne va fi greu, aici, fără veselia ta molipsitoare! Drum lin, Tătuca, îmi va lipsi mult râsul tău cu toată ființa! Condoleanțe familiei!”

Gabriel Torje: „Un om de la care am învățat multe, care prima dată când am ajuns la echipa națională m-a sprijinit și sfătuit cu tot ce era mai bun pentru a progresa in cariera mea, un om pe care nu l-am văzut niciodată supărat și care mereu zâmbea!!!Ai lăsat un gol imens în sufletele noastre!!! Dumnezeu să te odihnească în pace!”

Cristian Săpunaru: „O veste tragică pentru fotbalul românesc… Un om care a dat totul ne părăsește prea devreme!! Odihnește-te în pace prietene drag…”.

Gabi Balint: „Rămas bun, prieten drag! Dumnezeu să te odihnească!”

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua București, formație unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid, de unde a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua București, iar apoi a mai trecut pe la Rocar București (2000-2001), FC Național (2001 și 2002-2003) și Messina (2002).

Prodan a debutat pentru echipa națională în data de 2 iunie 1993, la partida Cehoslovacia-România 5-2 și a adunat în total 54 de prezențe sub tricolor. El a evoluat la turneele finale ale Cupei Mondiale din 1994 și Campionatului European 1996.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS