7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: Meciul cu Ploiești este unul al revanșei pentru noi

Pascu: Meciul cu Ploiești este unul al revanșei pentru noi

Craiovenii (în stânga) se descurcă foarte bine pe teren propriu, iar azi vor să își ia revanșa cu Ploieștiul
Craiovenii (în stânga) se descurcă foarte bine pe teren propriu, iar azi vor să își ia revanșa cu Ploieștiul

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova debutează astăzi (ora 18.00) în Cupa României, în sferturile de finală, cu un meci pe teren propriu în compania formației Tricolorul Ploiești. Oltenii, campionii României, vor să-și ia revanșa în fața prahovenilor, care i-au învins săptămâna trecută în campionat.

Campioana României la volei masculin, SCM-U Craiova, a avut un start de sezon sub aș­tep­tări, cu trei înfrângeri în șapte etape din Divizia A1.
În ultimul joc disputat, jucătorii pregătiți de Dan Pascu au fost învinși în deplasare de noul lider, Tricolorul Ploiești, cu scorul de 3-1.
Oltenii debutează azi în Cupa României, sfeturi de finală, urmând să înfrunte, pe teren propriu, în meciul tur, chiar echipa ploieșteană, de la ora 18.00.
Va fi un joc al revanșei, după cum au spus ieri voleibalistul craiovean Marian Bala și antrenorul Dan Pascu, într-o conferință de presă.
„Acum avem o analiză mai detaliată despre cum joacă Ploieștiul și trebuie neapărat să câștigăm pentru că ne dorim un parcurs cât mai lung în Cupă. Trebuie să strângem rândurile și să jucăm din ce în ce mai bine. Până acum aveam o scuză că am avut meciurile grele în deplasare, că nu aveam o echipă destul de omogenă, dar acum trebuie să jucăm din ce în ce mai bine și să câștigăm cât de multe meciuri se poate, pentru că suntem conștienți că situația din clasament nu este strălucită“, a spus Bala, jucător sosit înainte de debutul campionatului de la vicecampioana ACSVM Zalău.
SCM-U a câștigat toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon și speră că va continua în aceeași linie. „Meciul cu Ploieștiul este unul al revanșei. Trebuie să jucăm la capacitate maximă, pentru că avem ca obiectiv să mergem în semifinale. Trebuie să ne unim, să fim o echipă“, l-a completat Pascu.

Pascu: Este o perioadă grea, care nu ne caracterizează

Antrenorul campioanei a mărturisit că a făcut o analiză cu jucătorii după eșecul de la Ploiești și speră că în meciul de azi se va produce declicul la echipă. „Venim după o perioadă mai puțin reușită din punct de vedere al rezultatelor. Avem trei înfrângeri în șapte jocuri, lucru care ne pune pe gânduri. Este o perioadă grea pentru echipă, care nu ne caracterizează, pentru că am obișnuit oamenii numai cu victorii. Am avut o analiză cu jucătorii, și-a spus fiecare părerea despre situația actuală a echipei și sper ca din momentul acesta echipa să se lege și să joace din ce în ce mai bine. Avem jucători de valoare, ne lipsesc doar rezultatele. Vreau să producem un declic, o revigorare“, a spus tehnicianul craiovean, care își dorește o schimbare de atitudine a elevilor săi. „În primul rând îmi doresc să schimbăm atitudinea, pentru că suntem în situația în care toate meciurile le-am început bine, am jucat foarte bine în primul set, apoi am slăbit puțin ritmul jocului și ne-a costat. Vreau să abordăm meciurile cu maximă concentrare și dăruire în teren“, a completat acesta.

Jucătorii nu sunt obosiți

Majoritatea jucătorilor din lotul craiovean au par­ti­­cipat înainte de debutul cam­pionatului la turnee de calificare la Euro cu echipele lor naționale, dar antrenorul Pascu spune că nu poate pune pe seama oboselii cele trei eșecuri din acest sezon. „Nu putem vorbi despre oboseală, nici un jucător nu a spus că este obosit, sunt într-o stare fizică bună. Până pe 21 decembrie vom avea un program infernal, din trei în trei zile, care ne solicită la maximum“.
Tehnicianul a adăugat că nu va face schimbări în echipa de bază, dar a precizat că nici un jucător nu are asigurat postul de titular: „De-abia am ajuns la un sextet de bază, dar absolut toți au șanse să joace. Nu mă interesează numele, vârsta, ci eficiența în joc. Încă nu avem o structură omogenă la echipă și de multe ori se joacă individual. Vom lucra la treaba asta“.
Și internaționalul bulgar Zlatan Yordanov crede că echipa craioveană poate învinge Ploieștiul: „Consider că Craiova este o echipă bună. Avem jucători de calitate, dar încă nu avem relațiile închegate între noi. Cred că Ploieștiul a fost peste noi cu mici chestii, dar acum vreau să ne luăm revanșa“.
Meciul retur din sferturile Cupei României dintre Ploiești și Craiova se va juca în 23 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS