8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii olimpici Gabriela Szabo și Mihai Covaliu luptă azi pentru șefia COSR

Campionii olimpici Gabriela Szabo și Mihai Covaliu luptă azi pentru șefia COSR

Gabriela Szabo și Mihai Covaliu, campioni olimpici la Sydney 2000 la atletism, respectiv scrimă, își vor disputa președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român la alegerile care vor avea loc astăzi, de la ora 11.00, în cadrul Adunării Generale a COSR.
Cei doi foști sportivi can­didează pentru postul de președinte al COSR lăsat liber de Alin Petrache, care a demisionat în urma neîndeplinirii obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a șase-opt medalii.
Gabriela Szabo are 40 de ani și până la sfârșitul anului trecut a ocupat postul de ministru al Tineretului și Sportului. Fosta atletă își propune ca România să revină în primele 20 de națiuni la Jocurile Olimpice, în următorii opt ani. În echipa cu care dorește să conducă forul olimpic se află fostul baschetbalist Virgil Stănescu, acesta urmând să ocupe funcția de secretar general.
De partea cealaltă, Mihai Covaliu (39 de ani), în prezent președintele Federației Române de Scrimă, își propune să producă o schimbare prin care sportul românesc să revină la normalitate, și anume între primele 20 de națiuni la JO 2020 de la Tokyo. Covaliu a afirmat că revigorarea sportului românesc se poate face inclusiv prin naturalizarea unor sportivi și aducerea de tehnicieni străini. Președintele Federației Române de Scrimă îl va propune, în cazul în care va fi ales în fruntea COSR, pe George Boroi, conducătorul CSA Steaua, ca secretar general al forului olimpic.
De la demisia lui Alin Petrache, funcția de președinte interimar al COSR până la alegeri a fost ocupată de Nicu Vlad.

Patru candidați pentru două posturi de vicepreședinți

Tot în cadrul Adunării Generale de azi vor avea loc alegeri și pentru două posturi de vicepreședinți și 14 locuri de membri ai Comitetului Exe­cutiv. Pentru cele două pos­turi de vicepreședinți vor concura Sorin Babii, pre­­­ședintele FR de Tir, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, Nicu Vlad, pre­­ședintele FR de Haltere, și Camelia Potec, președinta Fe­derației Române de Natație și Pentatlon Modern. Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic, este de drept vicepreședinte al COSR.
Pentru cele 14 locuri de membru al Comitetului Executiv vor candida 24 de persoane. Conform statutului COSR, Comitetul Executiv are în componență 19 membri. Președintele și ceilalți membri din conducere vor fi aleși de cei aproximativ 120 de membri ai COSR. Fiecare membru deține între unu și patru voturi, în funcție de participarea la Jocurile Olimpice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS