8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (m) / România va susține două amicale de gală

Handbal (m) / România va susține două amicale de gală

Echipa masculină de handbal a României pregătește, sub conducerea spaniolului Xavier Pascual, revenirea în elita europeană după o pauză de 22 ani cu meciuri de pregătire în compania unor adversare de calibru, precum Qatar, vicecampioană mondială, și Germania, campioana europeană, informează Federația Română de Handbal. România, după victoriile cu Belarus și Polonia, ocupă primul loc în grupa a 2-a preliminară a Campionatului European din 2018, cu 4 puncte, înaintea meciului tur cu Serbia de la începutul lunii mai 2017. România a jucat ultima oară la un turneu final de Campionat European în 1996.
În perioada 18-23 decembrie, tricolorii vor efectua un cantonament la Barcelona, unde vor juca un amical cu Qatar, echipă antrenată de un alt spaniol, Valero Rivera Lopez, fost selecționer al Spaniei între 2008 și 2013.
La solicitarea lui Xavier Pascual și Marius Pintea, membru al staff-ului tehnic, la stagiul din Barcelona vor participa și componenții naționalei de tineret a României.
„Faptul că avem acest cantonament în Barcelona are multe conotații pozitive. În primul rând, toți componenții echipelor naționale de seniori și tineret vor avea ocazia să vadă ce înseamnă industria handbalului. Vreau să se simtă importanți și să vadă că federația face totul ca ei să se pregătească la cele mai înalte standarde. Pasqui va sta cu ochii ațintiți și pe viitorul nostru, pe jucătorii tineri, și împreună cu Mihail, antrenorul naționalei de tineret, vor face strategia pentru următoarele calificări la turneele finale”, a subliniat președintele FRH, Alexandru Dedu, pentru Mediafax.

„Avem credibilitate pe plan internațional”

La începutul anului viitor, pe 3 ianuarie, România va juca în compania Germaniei, campioana Europei, la Krefeld, înainte de participarea la un puternic turneu amical (Yellow Cup) în Elveția, alături de țara gazdă, Slovacia și Brazilia.
„Este îmbucurător că Federația Română de Handbal începe să se învârtă în sfere înalte, iar lucrurile sunt posibile deoarece avem credibilitate pe plan internațional și totodată datorită faptului că am adus un antrenor de asemenea talie ne deschide niște uși. Spre exemplu, în Germania am fost invitați de bunul meu prieten și fost coleg Dagur Sigurdsson. Îmi aduc aminte că deseori naționala României juca în trecut partide cu echipe din liga secundă din Germania și nu era OK. Eu și Pasqui avem o filosofie comună: pentru a ne bate din nou cu cei mai buni, trebuie să jucăm din nou cu ei, indiferent dacă mai pierdem meciurile amicale!”, a precizat fostul triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona.
Conform contractului cu FRH, Xavier Pascual Fuertes, care antrenează și FC Barcelona, se va ocupa în această iarnă și de trasarea unei strategii pentru loturile de cadeți și juniori, urmând a se întâlni cu jucătorii în cantonamentele din țară.
„Xavier Pascual nu vine doar ca antrenor al echipei naționale, ci ca un om care face parte dintr-un sistem performant și încearcă să facă ca și al nostru să funcționeze. Într-un viitor, sper cât mai îndepărtat, când el și Martin Ambros nu vor mai fi selecționerii naționalelor României, îmi doresc din suflet ca modul lor de lucru, seriozitatea, profesionalismul să rămână în România și în acest context aportul lor la progresul handbalul nostru nu va avea preț”, a concluzionat Alexandru Dedu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS