9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportObligatoriu victorie!

Obligatoriu victorie!

Antrenorul Gigi Mulțescu speră că după etapa a 15-a echipa sa va contabiliza o nouă victorie (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Antrenorul Gigi Mulțescu speră că după etapa a 15-a echipa sa va contabiliza o nouă victorie (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova și-a confirmat valoarea în meciurile puternice, dar acum trebuie să-și demonstreze forța și în fața unui adversar slab cotat, urmând să evolueze sâmbătă, de la ora 18.00, în deplasare, în compania grupării ASA Târgu Mureș, într-o partidă contând pentru runda a 15-a din Liga I. Altădată o rivală de temut, gruparea ardeleană și-a pierdut fotbaliștii importanți din pricina problemelor financiare și tinerii cooptați pentru actualul sezon nu au reușit să strângă prea multe puncte. Cu toate astea, antrenorul Craiovei, Gigi Mulțescu, a pregătit minuțios acest joc, pentru că nu concepe să piardă puncte importante în economia campionatului.
„Ne așteaptă un meci greu, chiar dacă unii ar fi tentați să spună că poziția din clasament nu permite echipei din Târgu Mureș să aibă vreo șansă. Dimpotrivă, ar fi o greșeală din partea noastră să credem asta și nu vrem să o comitem. Între timp, chiar dacă au început mai ezitant campionatul și au înregistrat rezultate mai puțin bune, între timp și-au completat lotul și și-au rezolvat problemele de joc. Numai ținând cont de rezultatele înregistrate cu Dinamo și Steaua suntem îndreptățiți să spunem că vom avea un meci foarte greu, dar ne-am pregătit în consecință. Cei de la ASA au practicat un joc mai agresiv, dar nu mai este la fel de dur ca în anii trecuți“, a spus Mulțescu.

„Este o perioadă frumoasă din cariera mea de antrenor“

Gigi Mulțescu și-a enumerat indisponibilii și a explicat și situația celor doi fotbaliști reabilitați, Mateiu și Dumitraș.
„Avem două absențe: Nuno Rocha este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar Madson este accidentat în continuare. Mateiu și Dumitraș sunt în lot pentru meciul acesta, dar nu vor fi în primul 11. Nu știu dacă vor fi nici după pauza dată de națională. La Târgu Mureș nu știu dacă vor fi în primii 18, pentru că plecăm cu un lot de 20 de jucători. Deocamdată au revenit, primele constatări le-am făcut după patru zile de antrenamente și în funcție de concluziile pe care le vom trage în curând cu preparatorul, cu ceilalți membrii ai staff-ului tehnic, vom vedea“, a spus strategul echipei CS Universitatea.
Mulțescu a spus că își dorește ca Ivan și Măzărache să devină și mai prolifici, chiar dacă acum sunt golgheterii echipei, cu câte cinci reușite fiecare: „M-aș bucura să fie amândoi golgheteri și să dea cât mai multe goluri. Cu cât sunt mai mulți golgheteri în teren, cu atât este mai bine. Deocamdată, ei au dat doar o parte dintre golurile pe care le-ar fi putut înscrie, așa că sunt încă datori“.
Gigi Mulțescu a mărturisit că este cea mai frumoasă perioadă din cariera de antrenor: „Este o perioadă frumoasă din cariera mea de antrenor, poate cea mai frumoasă, cu toate că am avut și în Turcia rezultate bune, dar nu am fost niciodată atât de aproape de un trofeu important. Acolo am câștigat o cupă balcanică, i-am dus în Intertoto cu o echipă mică, nou-promovată. Dar nu se compară cu ce este acum“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS