27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Bogdan: AJF Dolj nu este ușor de condus

Silviu Bogdan: AJF Dolj nu este ușor de condus

 

Silviu Bogdan (foto) și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal (AJF) Dolj în urmă cu aproximativ două săptămâni și a făcut un scurt bilanț al celor patru ani de mandat în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud. Fostul arbitru a explicat ce anume l-a determinat să facă pasul înapoi, asta în ideea că în februarie 2016 a luptat pentru un nou mandat, însă alegerile au fost boicotate și reprogramate ulterior pentru 26 noiembrie.
„Decizia am luat-o împreună cu familia, pentru că în ultimii ani am plecat foarte mult de acasă. Am muncit de dimineața și până seara târziu, pentru că am fost angrenat pe mai multe fronturi. Am decis să mă concentrez pe un alt proiect important pentru fotbalul craiovean și vă voi anunța în curând despre ce este vorba, considerând că patru ani de zile la conducerea AJF Dolj sunt de ajuns. Au fost patru ani frumoși, cu oameni minunați lângă mine, cărora le place fotbalul și muncesc cu multă pasiune“, a spus Silviu Bogdan.

„Ultimele campionate au fost echilibrate“

Silviu Bogdan consideră că Doljul a oferit un fotbal de calitate în ultimii ani, drept dovadă stând și promovările formațiilor ACS Podari, CSO Filiași și CS Universitatea II Craiova în Liga a III-a.
„Știm că fotbalul doljean este foarte apreciat în țară, pentru că majoritatea fotbaliștilor mari pe care i-a dat Bănia au plecat din satele și comunele județului, și fac referire la Ilie Balaci, Nicolae Negrilă, Gheorghiță Geolgău și alții. Mă bucur că în timpul mandatului meu au promovat în Liga a III-a echipele ACS Podari, CSO Filiași și CS Universitatea II Craiova, dar, evident, meritul a fost numai al antrenorilor, jucătorilor și conducătorilor respectivelor cluburi. Știți foarte bine că nu am venit ușor la cârma AJF, am venit după 11 ani de conducere a lui Nicu Neagoe, am găsit și lucruri bune realizate de fostul președinte, dar și anumite probleme pe care a trebuit să le pun la punct. Cred că am reușit împreună cu colegii mei, cu oficialii cluburilor, membrii Consiliilor Locale și primarii din județ să schimbăm multe lucruri în bine și ultimele campionate au fost echilibrate, cu echipe valoroase, în care titlul s-a decis în penultima sau chiar ultima etapă. În acest sezon, ce-i drept, lucrurile stau la fel de bine, dar sunt mulți factori externi care au condus la acest lucru“, a spus fostul arbitru, continuând bilanțul: „S-au aprobat statutele. Ultimul statut a fost aprobat de Judecătoria Craiova și a fost avizat de Comitetul Executiv al FRF. Ne-am aliniat statutului-cadru propus de FRF, iar viitoarele alegeri vor da posibilitatea mai multor oameni de fotbal să candideze la funcția de președinte și vicepreședinte al AJF. Sunt mândru că am realizat o siglă, care este înregistrată la OSIM și apreciată de colegii din țară. Ne-am angrenat în campionatele de copii, au dat în fiecare an rezultate foarte bune, numărul de cluburi cu profil juvenil a crescut, ceea ce înseamnă că se mărește baza piramidei. Ca nerealizări, nu am organizat un campionat de fotbal în sală. Am încercat să dezvoltăm proiectul «Fotbal și feminitate», dar nu am pus accentul pe fete, pentru că trebuie să ai un om dedicat acestui proiect, or bugetul nu ne permitea să mai angajăm un om, iar voluntari nu prea mai găsești”.

„Au mai fost indicidente, dar izolate”

Un alt aspect pozitiv pe care l-a semnalat Silviu Bogdan a fost legat de violența scăzută pe stadioane, știut fiind faptul că în eșaloanele mici au fost probleme mari de disciplină în trecut, punctând totodată că înainte de a demisiona a făcut primii pași pentru îmbunătățirea infrastructurii.
„Un lucru pentru care am luptat de la început a fost ca bazele sportive din județ să fie îngrădite și astfel să nu mai apară incidente. Au mai fost incidente, dar izolate. Competițiile sunt multe și nu poți controla totul oricât ai vrea, pentru că sunt circa 4.000 de sportivi angrenați, deci șansa de a se întâmpla ceva crește, dar împreună cu Jandarmeria și Poliția Română am găsit soluțiile necesare pentru prevenirea evenimentelor neplăcute“, a menționat fostul președinte al AJF, plângându-se și că aria de selecție a arbitrilor este destul de mică: „Din păcate, tinerii nu mai vin spre această meserie. Am avut norocul că am avut arbitrii FIFA care tot au mai atras copii, au venit la ședințe și au instruit tinerii, dar, din păcate, numărul acestora este destul de mic. Plus că acum baremurile se plătesc la terenul de joc sau cu ordin de plată la trei zile și ei trebuie să-și constituie un PFA (Persoană Fizică Autorizată – n.r.), iar asta i-a speriat pe unii, care au decis să renunțe“.

„Sper să fie alegeri corecte“

Întrebat care este situația financiară a AJF-ului, Silviu Bogdan a subliniat că nu sunt datorii și a punctat că își dorește ca alegerile din 26 noiembrie să se desfășoare corect.
„Nu m-am implicat niciodată în comisiile jurisdicționale, am avut specialiști, avocați, și le mulțumesc, în felul ăsta nu m-a putut acuza nimeni de nimic. Am avut și o firmă de contabilitate specializată, deci organizarea a fost și este foarte bună. Cine vine după mine, preia AJF-ul curat, fără datorii. Din contră, e o sumă măricică de încasat de la echipe, în jur de 150.000 de lei, deci pot demara anumite proiecte dacă doresc. În privința viitoarelor alegeri, n-ar trebui să mai fie probleme, cum s-a întâmplat la începutul anului, când s-au dat telefoane ca să nu se întocmească cvorumul. Cred că vor fi patru-cinci candidați, din ce aud prin județ. Mi-aș dori foarte mult să candideze cineva de la Craiova Maxima, dar, dacă nu va fi nimeni doritor, voi susține o persoană dinamică, populară și sociabilă. AJF Dolj nu este ușor de condus și în nici un caz stând în birou. Sunt 101 membri afiliați și trebuie să discuți cu toți conducătorii, să le știi și bucuriile, și necazurile în materie de fotbal. Sper să fie alegeri corecte“, a încheiat Silviu Bogdan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS