15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii au arătat fotbal şi la Mediaş

Alb-albaştrii au arătat fotbal şi la Mediaş

Andrei Ivan (la minge) şi colegii săi s-au întors cu un punct de la Mediaş (Foto: csuc.ro)
Andrei Ivan (la minge) şi colegii săi s-au întors cu un punct de la Mediaş (Foto: csuc.ro)

Formaţia CS Universitatea Craiova nu a reuşit să contabilizeze decât un punct în deplasarea din Ardeal, dar a arătat un fotbal de calitate şi cu Gaz Metan Mediaş, una dintre echipele bune ale campionatului. Tabela a „îngheţat“ la scorul de 2-2, rezultat înregistrat la capătul unui joc pe contre, în care alb-albaştrii şi-au demonstrat forţa ofensivă, jucându-se cu ocaziile, dar şi câteva dintre punctele slabe pe fază de aparare.
Alb-albaştrii au deschis scorul în urma unui autogol a lui Roberto Romeo, care a fost lovit de minge în centrul careului mic în urma unei centrări de pe dreapta a lui Rocha ce îl viza pe Măzărache (’33, 0-1).
Ardelenii au restabilit egalitatea în partea secundă, Azdren Llullaku reluând cu capul, de la şase metri, dintre Popov şi Acka, o centrare venită a lui Ciprian Petre (’50, 1-1).
„Găzarii“ au preluat conducerea zece minute mai târziu, după un gol marcat din poziţie suspectă de ofside la Llullaku, care a pus latul de la doi metri la o pasă a lui Alexandru Munteanu (’60, 2-1).
Craiova a revenit în joc după o reuşită frumoasă a lui Andrei Ivan, care a şutat la vinclu de la opt metri după o centrare a lui Vătăjelu de pe stânga cu dedicaţie pentru Măzărache şi Rambe, dar aceştia nu au reuşit să reia (’63, 2-2).
Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Romeo, Susnjar, Trtovac, Rugasevic – Cristea, Zaharia, Llullaku, Eric (’88, S. Lupu) – Munteanu (’90, Buzean), Axente (’46, C. Petre). Antrenor: Cristi Pustai.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Ivan, Zlatinski, Băluţă, Măzărache (’90, Kelic) – Rocha, Rambe (’82, Bancu). Antrenor: Gigi Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Axente ’31, Zaharia ’68, Rugasevic ’84 / Băluţă ’28, Ivan ’90.
Au arbitrat: Cătălin Popa – Octavian Şovre, Vladimir Urzică; Florin Miron.
Observatori: Patriţiu Abrudan, Ioan Bogdan.
În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova a încheiat turul campionatului pe locul doi, cu 24 de puncte.
În meciul următor, gruparea din Bănie va schimba „frontul“ şi va evolua în 16-imile Cupei României, la Braşov, în compania echipei Sepsi Sfântu Gheorghe (Liga a II-a), duelul fiind programat mâine, de la ora 20.45 (Digi Sport).

Mulţescu: Am vrut să câştigăm

Strategul CS Universitatea Craiova, Gigi Mulţescu, s-a arătat dezamăgit de rezultat, considerând că elevii săi, care au făcut o partidă bună, ar fi meritat să contabilizeze toate cele trei puncte.
„Am vrut victoria, iar la cum s-a jucat am avut un plus şi la controlul jocului şi la numărul de ocazii, am fi meritat. Dar, una peste alta, a fost un joc agreabil, disputat, chiar dacă uneori au fost intrări peste limita regulamentului din partea gazdelor. Ei au pus mare accent pe apărare, s-au închis în majoritatea timpului şi au reacţionat pe contraatac. Prin această strategie ne-au prins descoperiţi de câteva ori, este adevărat, mai ales în repriza a doua. Prima parte a fost sub controlul nostru mult timp, însă nu am reuşit să finalizăm cu gol ocaziile create, iar în repriza a doua am avut o bară şi o ocazie mare a lui Băluţă, dar rezultatul îl ştim cu toţii. Nu ne-au surprins cu introducerea lui Petre. La primul gol am fost neatenţi, pentru că era o fază tipică, de manual, Ciprian Petre a centrat de pe stânga şi fundaşii noştri centrali nu s-au poziţionat bine. Primul trebuia să fie poziţionat astfel încât să nu intre mingea în careu, iar al doilea să marcheze vârful. E inadmisibil. Llullaku a fost lăsat liber şi a putut să înscrie liniştit. Llullaku are viteză, execuţie bună şi se poziţionează foarte bine. Are ştiinţa spaţiilor şi ştie când să atace şi să se demarce foarte bine“, a explicat Mulţescu, la Digi Sport.
Întrebat dacă este mulţumit cu locul doi, ocupat la finalul acestui tur de campionat, Gigi Mulţescu a spus: „Dacă mă întrebaţi înainte de începerea campionatului spuneam că sunt foarte mulţumit, dar acum, după modul în care s-a desfăşurat prima parte, nu sunt. Ţinând cont că în toate meciurile am avut şansă, şi fie că am ratat noi, fie că ne-au încurcat alţii, sunt nemulţumit. Dar dacă s-ar încheia acum campionatul, aş fi mulţumit cu locul doi. Însă mă gândesc că putem să facem mai mult. Eu zic că avem potenţial, mai ales dacă îmbunătăţim lotul. E visul meu să câştigăm titlul şi sperăm să-l materializăm“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS