7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFilieșenii s-au eficientizat

Filieșenii s-au eficientizat

Improvizația antrenorului Gigi Ciurea,  cu Crușoveanu (albastru) fundaș stânga, a dat roade (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Improvizația antrenorului Gigi Ciurea, cu Crușoveanu (albastru) fundaș stânga, a dat roade (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CSU II Craiova – CSO Filiași 0-2

Au marcat: Fotescu ’51, Bogdanovici ’61.
CSU II Craiova: L. Popescu – Marcu (’57, Borța), Cioinac, Hreniuc, C. Ionescu – Petre, Manea, Enache – Surugiu, Al. Popescu, Burlacu (’72, Constantin). Antrenori: Corneliu Papură, Mugur Gușatu.
CSO Filiași: Mogoșanu – Calu, Bălașa, Istudor, Crușoveanu – Borhot, Bogdanovici (’79, Pârvuică), Obeanu, Duriță (’86, Căle) – Tănase (’84, Papa), Fotescu. Antrenor: Gigi Ciurea.

CSO Filiași a reușit o victorie extrem de importantă marți, pe stadionul „Extensiv“, scor 2-0 (goluri Fotescu și Bogdanovici), în fața formației secunde a CS Universitatea Craiova, și a urcat la mijlocul clasamentului, reintrând totodată în cursa pentru un loc între primele șapte din Liga a III-a, seria 3. Antrenorul doljenilor, Gigi Ciurea, a admis că plusul de experiență al jucătorilor săi și-a spus cuvântul și că a fost determinant în stabilirea învingătoarei, sperând totodată să repete isprava și în deplasarea de sâmbătă, de la ora 15.00, de la Roșiori, cu Sporting.
„A fost un joc frumos, chit că am evoluat cu jucători foarte tineri, puști care aspiră la echipa mare a Craiovei. Au fost multe ocazii la ambele porți și era și mai frumos dacă se înscriau mai multe goluri. Este a doua victorie din campionat și prima în deplasare, și sper să continuăm pe aceeași linie, să câștigăm și la Roșiori și să ne ridicăm în clasament. După această victorie, băieții au prins încredere. Am avut doi jucători accidentați care erau titulari (Lupu și Neacșu – n.r.), dar văd că aceia pe care i-am folosit în locul lor au jucat destul de bine“, a declarat antrenorul filieșenilor, Gigi Ciurea.

Mogoșanu și Bogdanovici, bucuroși de reușită

La rândul lor, jucătorii lui CSO, portarul Sorin Mogoșanu și mijlocașul Ionuț Bogdanovici, au recunoscut că nu le-a fost ușor cu puștii de la CS Universitatea. „Mă bucur că am reușit să fac o partidă bună. I-am blocat cu toții pe cei de la Craiova, nu doar eu. A fost un meci dificil, dar ne bucurăm că am câștigat. Sunt foarte importante aceste trei puncte. Am învins numai echipele-satelit ale cluburilor Steaua și CS Universitatea, formații de tradiție, și te motivezi altfel, dar sperăm să ne impunem și cu celelalte adversare. Categoric, pot urca în eșaloanele superioare prin evoluții bune aici, la CSO Filiași. Am crescut de la meci la meci, sunt din nou în formă și cred că pot intra în vederile unei echipe destul de bune din țară cu puțin noroc“, a declarat Sorin Mogoșanu.
„Ne propusesem să câștigăm cele trei puncte, pentru că eram într-o situație mai dificilă, și am reușit. Obiectivul nostru este să fim în primele șapte și cu această victorie suntem în apropiere, și asta ne mulțumește. Am avut și puțin noroc la ocaziile gazdelor, dar așa e în fotbal, unii ratează, alții înscriu. Și nouă ni s-a întâmplat de multe ori să pierdem la capătul unui joc bun, dar acum norocul a fost de partea noastră“, a punctat Ionuț Bogdanovici.

Papură, supărat doar de rezultat

De partea cealaltă, tehnicianul CS Universitatea II Craiova, Corneliu Papură, a afirmat că jocul echipei sale a fost mulțumitor și că rezultatul nu a reflectat ce s-a petrecut pe teren. „Am făcut un meci bun, lăsând la o parte rezultatul și rezumându-ne doar la ceea ce s-a întâmplat în teren. Puteam să înscriem lejer două-trei goluri, dar am ratat mult, iar echipa adversă a profitat de singurele greșeli ale apărării noastre și a marcat. Cam așa s-a disputat jocul. Ei s-au rezumat să se apere și să mizeze pe contraatac. Când am găsit soluții bune, am ratat inclusiv din postură de singur cu portarul. Sunt paradoxuri: am câștigat cu 6-0 cu Podari, apoi imediat am pierdut cu 5-0 la Titu și acum cu 2-0. Sunt niște copii și, din păcate, au fluctuații, iar noi facem eforturi să le oprim“, a declarat Corneliu Papură.
În următoarea etapă, CS Universitatea II Craiova va primi vizita formației Concordia II Chiajna. Meciul este programat mâine, de la ora 15.00, pe stadionul „Extensiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS