16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIrinel Olaru boxează din nou pentru Craiova

Irinel Olaru boxează din nou pentru Craiova

Antrenorul Constantin Cucu a deplasat trei sportivi la Campionatul Naţional rezervat seniorilor. Irinel Olaru (dreapta) a cucerit medalie de argint, Darius Stănică (al doilea din stânga) a obţinut medalie de bronz, iar Bogdan Marinaş (stânga) a fost învins în primul meci
Antrenorul Constantin Cucu a deplasat trei sportivi la Campionatul Naţional rezervat
seniorilor. Irinel Olaru (dreapta) a cucerit medalie de argint, Darius Stănică (al doilea din stânga) a obţinut medalie de bronz, iar Bogdan Marinaş (stânga) a fost învins în primul meci

Pugilistul, care în ultimii ani a reprezentat cu succes un club din Bacău, a fost legitimat de curând la CSM Craiova și a cucerit deja prima sa medalie pentru noul club, argint la Campionatul Național al seniorilor. Un alt elev al antrenorului Constantin Cucu, Darius Stănică, s-a întors cu medalie de bronz de la competiția desfășurată la Brăila.

În urmă cu câțiva ani, Irinel Olaru și Maike Cioacă, pugiliști craioveni multiplu medaliați, au părăsit Bănia și au mers la un club din Bacău, acolo unde primeau condiții mult mai bune și sparring-parteneri puternici. Cei doi au adus multe medalii în visteria clubului moldovean, condus de cunoscutul Relu Auraș, dar mereu și-au dorit să reprezinte Craiova, orașul unde s-au născut.
De puțin timp, Irinel Olaru a fost legitimat la CSM Craiova, club pentru care a cucerit deja o medalie, de argint, la Campionatul Național de seniori, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în orașul Brăila. Elevul lui Constantin Cucu a fost învins în finala categoriei 81 kg de campionul european de tineret, Andrei Arădoaie, de la Dinamo București. Până în finală, Olaru a învins un pugilist din Slatina, apoi un reprezentant al gazdelor, pe ambii la puncte. „Este o medalie de argint foarte muncită, mai ales că veneam după o perioadă de pauză, dar și pentru faptul că am participat la o categorie mai mare, 81 kg, iar eu de obicei concuram la 69 kg. Arădoaie este un sportiv foarte bun, neînvins în țară. M-am descurcat destul de bine. Este prima mea medalie pentru CSM, sper ca următoarea să fie de aur. Voi trece la o categorie mai mică“, a spus ieri Irinel Olaru, pentru GdS. Pugilistul a rămas cu semne după competiția de la Brăila, având ochiul stâng umflat.
Celălalt medaliat al clubului craiovean a fost Darius Stănică, care a obținut bronz la categoria 56 kg, fiind învins în semifinale de Robert Jitaru (CSM Brăila). „Este primul meu an la seniori și prima medalie. Am pierdut în fața lui Jitaru, dublu medaliat la Europene. Era și la el acasă, l-a ajutat publicul. Am fost patru băieți pe categorie, dar toți buni“, a menționat Stănică, pugilist obișnuit să urce pe podium la toate competițiile.
Al treilea boxer de la CSM prezent la CN al seniorilor, Bogdan Marinaș, a fost învins, în primul meci, de băcăuanul Sebastian Arbuz, cel care ulterior a devenit campion la categoria 52 kg.

Cucu: Nu mă supăr, i-au învins viitorii campioni

Antrenorul celor trei sportivi, Constantin Cucu, este mulțumit de rezultatele obținute. „Stănică și Marinaș au pierdut meciuri în fața unor sportivi care au devenit campioni naționali ulterior. Dacă pierdeau în fața unui adversar ce nu ieșea campion eram supărat, pentru că eu mi-am pregătit sportivii să ia locul întâi. Și Irinel a pierdut în finală, dar am fost mai mândru de prestația lui în acel meci decât în celelalte două pe care le câștigase. Este campion la 69 kg, iar la acest campionat național a urcat două categorii, până la 81, și nu i-a fost ușor. S-a luptat de la egal la egal cu Arădoaie, unul dintre cei mai valoroși pugiliști la ora actuală, cel care anul trecut a câștigat Centura de Aur la Craiova. La acest campionat național nu a fost aglomerație de sportivi, dar a fost calitate, cam tot ce are mai bun boxul românesc la ora actuală la nivel de seniori“, a spus antrenorul-voluntar de la CSM Craiova.

Pugiliștii sunt studenți la Informatică și Mecanică

Constantin Cucu se laudă că seniorii săi se preocupă și de carte. Irinel Olaru este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Bănie, Darius Stănică este „boboc“ la Facultatea de Informatică, iar Bogdan Marinaș este student la Facultatea de Mecanică. „Dacă este să fac un scurt istoric, 60 la sută dintre sportivii mei au bacalaureatul luat, sunt angajați în Ministerul de Interne, în MapN, mulți sunt studenți. Nu încerc să formez doar sportivi, ci caractere, oameni de care societatea are nevoie“, se laudă Cucu. „La box, de obicei, vin copii mai săraci, mai fără educație, dar contează mult să ai studii superioare, să știi o limbă străină. Eu sunt la Facultatea de Informatică, dar nu știu ce voi face peste ani“, a spus Darius Stănică. „Eu am terminat FEFS, dar după ce mă las de box m-aș îndrepta spre antrenorat“, l-a completat Irinel Olaru.

Ar vrea să amenajeze sală de box la „Carol I“

Antrenorul Constantin Cucu își dorește cu ardoare ca sportivii de la CSM să poată beneficia de o sală de box regulamentară, cu ring. A purtat o discuție cu viceprimarul Craiovei, Mihai Genoiu, și a obținut o promisiune. „Suntem al treilea centru de box din țară, avem material uman, iar dacă am avea o sală cu ring, unde să ne pregătim, am fi pe primul loc în clasamentul pe medalii. „Am fost în audiență la domnul viceprimar Genoiu, i-am explicat că ne trebuie o sală de box și i-am zis de ștrandul de la Colegiul Național «Carol», care stă degeaba. Să ni-l dea nouă, la CSM, sau oricărei structuri sportive din oraș, să o dotăm pentru box. Mi-a promis solemn că în două săptămâni rezolvăm problema asta. Asta este marea mea durere, că nu avem ring. La cadeți și juniori avem multe rezultate, suntem pe locul unu sau doi în țară, dar la tineret și juniori acești copii se pierd, pentru că acolo se învață lucrurile de finețe, acele detalii care fac diferența, iar dacă nu ai ring să te pregătești, este ca și cum ai juca fotbal pe un teren foarte prost“, a explicat Cucu.
Pe baza unui clasament întocmit de Federația Română de Box, CSM Craiova a primit cel mai mare număr de mănuși de box, 18 perechi, în distribuirea mănușilor luându-se în calcul numărul de sportivi legitimați la fiecare club, câți participă la competiții, dar și numărul de medalii obținute. Luna viitoare, Craiova ar trebui să găzduiască Campionatul Național rezervat cadeților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS