10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova rămâne aproape de podium

SCM Craiova rămâne aproape de podium

Laurisa Landre (în albastru) a marcat şapte goluri în poarta Galaţiului
Laurisa Landre (în albastru) a marcat şapte goluri în poarta Galaţiului

Handbalistele de la SCM Craiova au obţinut sâmbătă a patra victorie din acest sezon, oltencele trecând, pe teren propriu, cu scorul de 25-20, de nou-promovata Danubius Galaţi, echipă care nu strânsese nici un punct în cinci etape.
După ce în runda a doua elevele lui Bogdan Burcea pierduseră surprinzător meciul de acasă cu o altă nou-promovată, CSM Bistriţa, spectatorii care au venit sâmbătă la Polivalentă au avut din nou emoţii că favoritele pot scăpa printre degete victoria. După 30 de minute, Craiova avea doar un gol avans, 14-13, după ce la un moment dat avusese un avantaj de şase goluri (10-4, min. 17). Şi în prima parte a reprizei secunde moldovencele au alergat după egalare, dar gazdele au reuşit să se desprindă, iar în minutul 46 Cristina Zamfir şi colegele sale aveau din nou un avantaj de şase goluri (21-15), îndreptându-se către a doua victorie în faţa propriilor suporteri.

Burcea: „Ne-am exprimat individual, am vrut să ieşim în evidenţă“

După meci, antrenorul Bogdan Burcea a explicat ce s-a întâmplat în prima repriză, când Galaţiul s-a apropiat ameninţător pe tabelă. „Am avut un debut bunicel de meci, în primele 10-12 minute, în care am pus echipa în valoare, atât pe atac, cât şi pe apărare, după care ceea ce a urmat a fost decât să ne exprimăm individual, am vrut să ieşim pe alocuri în evidenţă. Este greu să construim o echipă dacă ne mişcăm în felul acesta. Sper să tragem învăţămintele necesare şi pe viitor să ne prezentăm mult mai bine“, au fost concluziile antrenorului craiovean, care a întărit ideea că nici un adversar nu poate fi considerat facil în acest campionat: „Să nu uităm că acest campionat, aşa cum am anticipat, este extrem de echilibrat. Echipa pe care am întâlnit-o luptă etapă de etapă, a pus probleme inclusiv Dunării Brăila, deci să nu aşteptăm să se dea cineva la o parte. Noi trebuie să prestăm la un nivel mult mai bun şi constant“.

DSC_0111
Cele mai bune marcatoare pentru SCM în jocul de sâmbătă au fost Cristina Zamfir, cu 8 goluri, şi franţuzoaica Laurisa Landre, cu 7 reuşite. Au mai jucat: Paşca, Dumanska, Stanciu – Ianaşi, Trifunovic (4), Şelaru (1), Ţălu, Apipie, Nikolic (1), Andrei (1), Băbeanu (2), Burlachenko (1).
Craiova a acumulat 12 puncte şi se menţine în plutonul fruntaş al Ligii Naţionale, pe locul patru. Podiumul este ocupat de Dunărea Brăila (18p), CSM Bucureşti (15) şi Corona Braşov (13).

Runda viitoare, oltencele vor înfrunta în deplasare Zalăul lui Gheorghe Tadici, meciul fiind programat duminică.

Galerie foto:

DSC_0064

DSC_0071

DSC_0083

DSC_0102

DSC_0104

DSC_0118

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS