20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Mulțescu: „Vrem să dezvoltăm un joc solid“

Gigi Mulțescu: „Vrem să dezvoltăm un joc solid“

Madson (stânga), Marcel Popescu, Gigi Mulțescu  și Nicușor Bancu au vorbit despre meciul special cu Dinamo, programat luni la Severin (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Madson (stânga), Marcel Popescu, Gigi Mulțescu
și Nicușor Bancu au vorbit despre meciul special cu Dinamo, programat luni la Severin (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă în care președintele Marcel Popescu, antrenorul Gigi Mulțescu și mijlocașii Madson și Nicușor Bancu au prefațat derbiul cu Dinamo, programat luni, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“ de la Severin, din cadrul etapei a 12-a a Ligii I.
Strategul alb-albaștrilor a „periat“ eterna rivală, dar a punctat că nu este un meci special pentru el, chiar dacă la origini este dinamovist, și speră să-l câștige.
„Ne așteaptă un meci cu implicații pentru zona superioară a clasamentului, un joc foarte important în demersul nostru și în lupta noastră pentru a rămâne pe podium. Întâlnim un adversar puternic, care își dorește să rămână în play-off, în primele locuri. Este un dezavantaj că nu jucăm la Craiova, pentru că aici știm niște repere în teren, tribunele sunt mai aproape, dar sperăm ca fanii să vină la Severin. Noi suntem în perioada de consolidare a jocului nostru ofensiv și ne dorim să fie mai eficient, pentru că am suferit puțin. În același timp, am lucrat foarte mult la recuperarea a doi jucători accidentați, Madson și Ivan. Sunt sigur că va fi o luptă foarte încinsă. Este un meci pe care suporterii noștri așteaptă să-l câștigăm și trebuie să fie convinși că vom face tot ce este omenește posibil să realizăm acest lucru. Ne vom sacrifica, vom fi disciplinați tactic și vrem să fim mai eficienți. Vrem să dezvoltăm un joc solid, care să ne permită să câștigăm acest joc. Aș vrea să ne arbitreze cineva care să fie în formă maximă la ora jocului și să poată să ia cele mai bune decizii“, a spus Mulțescu. „Nu mai este de mult un meci special pentru mine un joc cu Dinamo. A fost înainte, acum vreo 20 și ceva de ani, când am plecat de la Dinamo, dar de atunci am antrenat multe echipe, am avut multe meciuri împotriva lor și am câștigat foarte multe dintre ele. Când câștigi ești respectat, iar eu am făcut-o cu foarte multe echipe. Acum, după 30 și ceva de ani de carieră, chiar că nu mai înseamnă ceva“, a completat tehnicianul Craiovei.

Jucătorii, optimiști

Un ton optimist l-au afișat jucătorii Madson și Bancu, ambii sperând într-o evoluție bună în derbiul cu Dinamo.
„Întâlnim o echipă bună, care se bate pentru primele locuri, la fel ca noi. Ei vin după două meciuri pierdute și cu siguranță își vor dori să câștige pentru a reintra în lupta pentru podium, dar noi vom juca acasă, cu ghilimelele de rigoare, pentru că vom evolua la Severin și va trebui să ne impunem. Suporterii vor veni alături de noi, cu siguranță, și sperăm să ne încurajeze pe tot parcursul jocului și la final să le dăruim victoria“, a declarat Bancu.
„Sper să fie un meci frumos, suporterii să vină alături de noi pentru că Steaua nu este prea departe, ne despart doar șase puncte de lider. Trebuie să câștigăm cu Dinamo! Avem nevoie de un rezultat pozitiv, pentru că este un meci considerat acasă“, a menționat Madson.
La rândul său, președintele Marcel Popescu și-a exprimat regretul că nu s-a reușit aducerea și montarea noctunei mobile din Olanda pentru acest joc foarte important, dar speră ca alb-albaștrii să „îndulcească“ situația cu o victorie în fața lui Dinamo: „Este un meci care creează emulații, care stârnește pasiuni și trezește amintiri. Din respect pentru suporteri am încercat să ținem acest meci la Craiova, am găsit și soluția economică, și soluția tehnică, dar timpul nu a permis și nu ne dădea siguranța că luni avem nocturna funcțională. Restul meciurilor o să încercăm să le jucăm în nocturnă, chiar la Craiova. Sunt sigur că și la Severin va fi aceeași galerie fantastică. În meciul cu Dinamo vrem să obținem toate cele trei puncte“.

Gușatu, secund la „satelit”

Oficialii CS Universitatea Craiova au decis ca tehnicianul Mugur Gușatu să rămână la club, dar nu la echipa U19, pe care a antrenat-o până de curând, ci ca antrenor secund la „satelit”, alături de Cornel Papură. Echipa secundă a CS Universitatea va juca sâmbătă în deplasare, cu URBAN Titu, de la ora 15.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS