8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii craioveni au oprit acasă șase medalii balcanice

Luptătorii craioveni au oprit acasă șase medalii balcanice

Antrenorul Aurel Cimpoeru, alături de trei dintre medaliaţii craioveni, fraţii Constantin şi Alexandra Anghel (Foto: frl.ro)
Antrenorul Aurel Cimpoeru, alături de trei dintre medaliaţii craioveni, fraţii Constantin
şi Alexandra Anghel (Foto: frl.ro)

S-a tras cortina peste Campionatul Balcanic de lupte, juniori, găzduit de Sala Polivalentă din Craiova, iar sportivii de la cluburile locale au oprit acasă șase medalii. Craiovenii nu au cucerit nici un titlu balcanic, dar au obținut trei medalii de argint și tot atâtea de bronz.
Ștefania Priceputu, sportivă care în 2015 făcea senzație, urcând pe podium la cele mai importante competiții internaționale, a încheiat Balcaniada de la Craiova pe locul doi. Sportiva legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, în dublă cu CSM Craiova, a concurat la categoria 44 de kilograme, alături de alte trei fete. Ștefania a învins-o în primul meci pe Maria Cioclea, campioană europeană anul acesta la cadete, iar în meciul al doilea sportiva olteană a fost învinsă de o bulgăroaică. În al treilea meci, Priceputu a trecut de o sportivă din Turcia.

Ștefania Priceputu: Îmi doream aurul

Ştefania Priceputu (stânga) a obţinut medalie de argint
Ştefania Priceputu (stânga) a obţinut medalie de argint

Craioveanca a mărturisit ieri că își propusese să cucerească medalia de aur, dar lucrurile nu au ieșit așa cum și-a dorit ea. „Eram la mine acasă și aș fi vrut să urc pe prima treaptă a podiumului, dar din păcate m-a învins o bulgăroiacă. Ea este în ultimul an la juniori, iar eu în primul. M-am luptat foarte tare cu ea și meciul era echilibrat. Cred că mi-a lipsit atenția în ultimele secunde. Scorul a fost 3-3, dar pentru că ea a punctat ultima a fost declarată câștigătoare. Chiar nu mă gândeam că voi pierde, pentru că eu de fiecare dacă când intru pe saltea mă gândesc că sunt cea mai bună“, a spus luptătoarea de 16 ani. Sportiva a plecat acum la București, unde se pregătește la lotul național pentru competițiile următoare. „Tot ce trebuie să fac acum este să mă antrenez mult mai mult, pentru că va fi din ce în ce mai greu la juniori, voi avea adversare foarte bune. Trebuie să trec pentru faptul că nu am luat titlul balcanic și să țin capul sus“, s-a încurajat tânăra, care luna viitoare va lua startul la Cupa României.

Ștefania Priceputu (în albastru) a fost învinsă de o bulgăroiacă
Ștefania Priceputu (în albastru) a fost învinsă de o bulgăroiacă

Nici antrenorul Ștefaniei, Valentin Boboșca, nu se aștepta că eleva sa va lua altă medalie decât aurul. „Ștefania nu s-a pregătit la lot corespunzător pentru că are o problemă la picior, un neg, și trebuie să se opereze. Mă așteptam să o bată pe bulgăroiacă, o știam bine și ce poate. Experiența mai multor meciuri importante disputate și-a spus cuvântul și, deși scorul a fost 3-3, sportiva din Bulgaria a câștigat deoarece a punctat ultima“, a explicat antrenorul de la LPS „Petrache Trișcu“.

Daniela Vârban (stânga) a urcat pe treapta a doua a podiumului
Daniela Vârban (stânga) a urcat pe treapta a doua a podiumului

Competiție specială pentru Alexandra Anghel

Alte două luptătoare din Craiova au urcat tot pe treapta a doua a podiumului. Daniela Vârban (LPS „Petrache Trișcu“ – CSM, antrenor Petre Banciu) a concurat la categoria 48 de kilograme, iar Alexandra Anghel (CS Universitatea Craiova) a participat la categoria 63 de kilograme. Alexandra și-a dorit mult să obțină un rezultat bun, în amintirea tatălui său, care s-a stins din viață luna trecută. „A fost o încărcătură psihică foarte mare pentru Alexandra, care în urmă cu puțin timp și-a pierdut tatăl. Am lăsat-o să concureze la ce categorie vrea ea, dar a vrut la 63 pentru că dorea să o bată pe Incze Krista, campioană europeană la juniori anul acesta. Nu a reușit acest lucru, chiar și-a spart arcada în meciul cu Incze Krista. În schimb, și-a luat revanșa în fața unei turcoaice care o învinsese la Europenele din Bulgaria“, a menționat ieri antrenorul Aurel Cimpoeru. Trei băieți aflați sub comanda sa la CS Universitatea au obținut medalii de bronz. Este vorba despre Sergiu Constantin (55 kg), Gheorghe Constantin (66 kg) și Ștefan Coman (60 kg). Acesta din urmă a fost înscris în concurs în ultima clipă, după accidentarea unui alt român. „A fost o competiție destul de grea, iar rezultatele obținute de sportivii noștri ne dau speranțe. Sergiu Constantin l-a învins pentru bronz pe un turc medaliat la Europenele de juniori, dar am o părere de rău că nu a ajuns în finală. Ștefan Coman e mic, nu am vrut să-l bag la această competiție, dar dacă s-a accidentat alt român m-am hotărât să-l înscriu și pe el și s-a descurcat binișor“, a completat Cimpoeru, antrenor care a stat cu ochii mai mereu pe ambele saltele deoarece este și antrenor la lotul național masculin de juniori. Luptătorii de la CS Universitatea au dublă legitimare cu LPS „Petrache Trișcu“.

Ştefan Coman (dreapta) a cucerit medalie de bronz
Ştefan Coman (dreapta) a cucerit medalie de bronz

Duminică, în ultima zi a competiției care a reunit 200 de luptători din țări balcanice, au avut loc întrecerile pe echipe, iar România s-a clasat pe primul loc la lupte greco-romane, pe locul trei la lupte feminine și pe locul patru la lupte libere masculin. Din echipa feminină a României au făcut parte și cele trei craiovence, Priceputu, Vârban și Anghel.
Petre Banciu, antrenor la secția de lupte a CSM Craiova, a tras concluziile la finalul acestei competiții organizate după o pauză de câțiva ani: „A fost o competiție de calitate. Ne bucurăm că am reușit să o organizăm în Craiova și că sportivii noștri au urcat pe podium. Cred că am fi putut totuși obține și un titlu balcanic, dar orice medalie este importantă. Mulțumim celor care s-au implicat în organizare, partenerilor care au făcut posibilă desfășurarea acestei întreceri în Craiova și federației pentru că a avut încredere în noi să ne ofere organizarea acestei competiții balcanice“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS