16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFilieșenii vor să elimine „viperele“ din Cupă

Filieșenii vor să elimine „viperele“ din Cupă

Singura formație doljeană din ligile inferioare care a rămas în cursa Cupei României, CSO Filiași, se află în fața unui test important, urmând să o întâlnească astăzi, de la ora 14.30, pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița, pe CSM Vâlcea, partida contând pentru faza a 4-a. Antrenorul Gigi Ciurea și jucătorii Sorin Mogoșanu și Fabian Crușoveanu consideră că nu i se spune degeaba „competiția surprizelor“ și sunt deciși să-și joace șansele cu multă ardoare.
„Sper să fie o partidă frumoasă și cea mai bună echipă să câștige. Întâlnim un adversar bun, mai ales că are jucători care au evoluat la Liga I, și mă refer la Dina, Florin Costea, Stana și alții. Dacă ajungem la loviturile de departajare e foarte bine, înseamnă că avem șanse să ne impunem și poate avem și noroc. Ne dorim să producem surpriza, dar va fi foarte greu. O victorie ar însemna enorm pentru noi. Avem jucători de calitate, care pot să joace la un nivel mai mare, și sper ca mâine (astăzi – n.r.) cei care intră pe teren să dea totul ca să facem un joc bun. Nu sunt probleme de lot, dar o să menajăm juniorii pentru meciul de campionat de la Alexandria“, a declarat Ciurea.
„Suntem conștienți că ne așteaptă un meci foarte dificil, dar nu avem nimic de pierdut și sper să facem o figură frumoasă. Ne-am pregătit și pentru loviturile de la 11 metri, e ceva normal, pentru că în Cupa României se poate întâmpla orice. Încerc să-mi fac treaba cât mai bine, să închid poarta, cum se spune. O calificare ar însemna ceva extraordinar. Nu contează prea mult cu cine am juca după, atâta timp cât ar fi o echipă de Liga I, dar eu mi-aș dori să o întâlnim pe CS Universitatea Craiova“, a spus portarul Mogoșanu.
„Sper să trecem de Vâlcea, deși știm cu toții că este o echipă bună. Am înțeles că vor menaja câțiva jucători importanți în meciul cu noi. Sper să nu joace Dina și Costea, iar dacă o fac, să nu marcheze. O victorie ar însemna mult, am juca apoi cu o echipă de Liga I și ar fi o performanță pentru noi și pentru suporterii Filiașiului, care am înțeles că vor veni mâine (astăzi – n.r.) într-un număr mare la stadion“, a punctat mijlocașul Fabian Crușoveanu.

„Mergem să câștigăm”

De partea cealaltă, tehnicianul lui CSM Vâlcea, craioveanul Jerry Gane, nu concepe decât victoria la Ișalnița.
„Vom trata foarte serios partida de Cupa României. Nici nu se pune problema să mergem cu juniorii sau să folosim doar rezerve. Vrem să le dăm șansa vâlcenilor să vadă în Zăvoi o echipă din Liga I”.
Conform sapaptmana.net, CSM Vâlcea își va lăsa acasă câţiva jucători importanţi, precum Costin Stoica, Bogdan Geantă, Ionuţ Neag şi Radu Georgescu, care sunt accidentaţi. Ar putea fi protejat și Florin Costea, care simte ceva dureri la inghinali, în timp ce mijlocaşul Stephan Drăghici va absenta, fiind convocat la lotul Under 19.
CSM Vâlcea ar putea începe meciul cu următorul unsprezece: Cabuz – Samson, Pîrvulescu, Munteanu, Buşu – Pârvu, Cristea – Vasile, Cârstea, Ov. Mihai – Ceapă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS