10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDinamyk, campioană județeană la juniori D

Dinamyk, campioană județeană la juniori D

„Dinamicii“ (în alb) au fost mai pragmatici și mai eficienți în finala cu „GP“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)
„Dinamicii“ (în alb) au fost mai pragmatici și mai eficienți în finala cu „GP“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația Dinamyk Craiova a devenit campioană județeană la juniori D (copii născuți în anul 2003), după ce s-a impus în ambele manșe ale finalei disputate în compania Academiei „Gică Popescu“.
În meciul tur, desfășurat vineri seară, pe terenul sintetic al noii baze sportive de lângă aeroport, Dinamyk s-a impus cu 2-0, grație reușitelor lui Flavius Marcu. Partida retur s-a consumat sâmbătă, pe stadionul de la „Hanul Doctorului“, iar „dinamicii“ au reușit să le țină piept „școlarilor“ și să marcheze spre finalul întâlnirii prin Andrei Pârvu, părinții sărbătorind reușita cu fumigene, scandări și aplauze (‘55, 1-0).
Dinamyk Craiova: Mario Enache, Robert Trușcă, Ionuț Căluțoiu, Antonio Miuțescu, Mario Isuf, Robert Geru, Vlăduț Mincă, Andrei Pârvu, Denis Prunaru, Bogdan Firu, Gabriel Ciuciulete, Robert Popescu, Flavius Marcu, Radu Pădurețu, Mihnea Ileana.
Academia „Gică Popescu“: Mihail Predu, Alexandru Vezelovici, Andrei Dinu, Dumitru Popa, Constantin Mitulețu, Eric Gagiu, Alexandru Mitru, Andrei Rușeți, Adrian Vlad, Alexandru Grigorie, Mirel Neață, Robert Ilie, Andrei Ștefănescu.

Filip Popescu: Am fost un pic mai buni

Antrenorul formației Dinamyk Craiova, Filip Popescu, s-a arătat mulțumit de evoluția elevilor săi și de eficiența arătată în cele două jocuri contra „școlarilor“.
„Nu a fost deloc o finală ușoară. Deși în tur am câștigat cu 2-0, astăzi (sâmbătă – n.r.) ne-am propus să nu ieșim prea mult la joc, să stăm în apărare și de câte ori avem ocazia să ieșim pe contraatac. Am avut câteva ocazii bune de a marca, golul a venit un pic mai târziu, dar pe noi ne interesa mai mult să nu primim. Cea mai mare parte dintre copii m-au mulțumit cum au jucat. Am răgușit un pic, dar așa se întâmplă la meciuri, mai strigăm… Mă așteptam să câștigăm titlul județean. S-au întâlnit două echipe bune, ambele puteau câștiga, dar în aceste două meciuri noi am fost un pic mai buni“, a declarat Filip Popescu, pentru GdS.
Titlul de campioană îi permite echipei Dinamyk să joace la turneul zonal, care va avea loc în intervalul 25-29 mai. Gazda acestei faze se va stabili în zilele următoare, dar cu șanse mari de organizare sunt orașele Pitești și Târgoviște. La turneul zonal vor participa, alături de Dinamyk Craiova, reprezentantele județelor Argeș, Olt, Teleorman, Vâlcea și Dâmbovița.
„Am mare încredere în ei că pot face o treabă frumoasă în continuare. Eu nu le cer altceva decât să joace de plăcere, să aibă încredere în ei și restul vine de la sine. Ne-am propus să facem o figură frumoasă și la turneul zonal. Până acum am reușit să trecem de zonă și să ajungem în turneul semifinal și sperăm să facem și acum același lucru. Sunt câteva echipe bune la zonă, dar le putem depăși. E posibil să ajungem și în finală, dar trebuie să facem pași mărunți și să fim concentrați“, a explicat Filip Popescu.

Ionuț Cimpoeru: Au câștigat meritat

De partea cealaltă, tehnicianul Academiei „Gică Popescu“, Ionuț Cimpoeru, a fost fair-play și a recunoscut că Dinamyk a fost mai bună și a punctat că de acum începe fotbalul adevărat pentru elevii săi.
„Cei de la Dinamyk au câștigat meritat, s-au impus în ambele meciuri și le doresc baftă în continuare. Din punctul meu de vedere, băieții mei nu au făcut prea bine față presiunii în această finală, însă jucătorii mei au și o talie mai mică și au suferit mult la capitolul fizic. Am încercat să construim și acolo, și aici, la Han, dar nu am reușit prea multe lucruri și am luat niște goluri contrar cursului jocului. Până la urmă, la vârsta asta e important să joace și să câștige ceva experiență din fiecare meci. Nu se intră în vacanță. Noi, pierzând acum și neparticipând la turneul zonal, o să profităm și o să începem mai devreme pregătirea pe teren mare. Noi, antrenorii, avem o vorbă: când se trece la 10+1 atunci începe fotbalul. Asta înseamnă că începând din sezonul următor ambele echipe, plus celelalte formații care au evoluat alături de noi pe teren redus, o să treacă la fotbalul adevărat. Acolo intervin mai mulți factori și o să ne dăm seama cine poate să joace fotbal și cine nu“, a declarat Ionuț Cimpoeru, pentru GdS.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0126

_DSC0127

_DSC0128

_DSC0129

_DSC0130

_DSC0131

_DSC0132

_DSC0133

_DSC0134

_DSC0135

_DSC0137

_DSC0138

_DSC0139

_DSC0140

_DSC0141

_DSC0142

_DSC0143

_DSC0144

_DSC0145

_DSC0147

_DSC0150

_DSC0152

_DSC0153

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS